Hoeveel geld kun je maximaal opnemen bij Bitvavo?

geld opnemen bitvavo

Bitvavo is een populaire exchange in Nederland. Veel gebruikers willen weten hoeveel geld ze maximaal kunnen opnemen. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over het opnemen van geld bij Bitvavo, inclusief limieten, kosten en procedures. Ontdek snel meer. 

Wat is de maximale opnamelimiet bij Bitvavo?

Bij Bitvavo kun je per 24 uur maximaal €25.000 opnemen. Dit bedrag geldt cumulatief, zowel voor euro als crypto opnames. Je kunt bijvoorbeeld €10.000 naar je bankrekening sturen en €15.000 in Bitcoin naar een externe wallet, wat samen €25.000 binnen 24 uur is. Wil je ook weten hoeveel geld je op Bitvavo in zijn totaal mag hebben? Klik dan ook even op het linkje en lees ons blog. 

Tip: Ben je je nog aan het oriënteren of een Bitvavo account iets voor jou is? Bekijk dan ook snel onze video en zie hoe je binnen 5 minuten al begint met het kopen en verkopen van crypto. Zo weet je zeker dat je goed begint.

Hoe neem je geld op bij Bitvavo?

Het opnemen van geld bij Bitvavo is eenvoudig en snel. Volg deze stappen om geld op te nemen:

 1. Log in op je Bitvavo-account: Open de Bitvavo app op je smartphone of log in via de website.
 2. Selecteer de opname-optie: Tik op de blauwe knop en kies “Opnemen”.
 3. Kies de bankrekening: Als je meerdere bankrekeningen hebt gekoppeld, selecteer dan de bankrekening waar je de euro’s naartoe wilt sturen.
 4. Voer het bedrag in: Vul het bedrag in dat je wilt opnemen en tik op “Doorgaan”.
 5. Bevestig de transactie: Check de details van je transactie en bevestig de opname.

Hoe snel staat het geld op je rekening?

Afhankelijk van je bank kan het 1 tot 2 werkdagen duren voordat het geld op je rekening staat. Als je een Nederlandse bankrekening hebt, duurt het doorgaans 1 werkdag. Voor internationale bankrekeningen kan het 2 werkdagen duren. Dit komt doordat Bitvavo gebruikmaakt van SEPA-betalingen, die meestal kosteloos zijn.

Kosten voor het opnemen van geld bij Bitvavo

Bitvavo rekent geen kosten voor het opnemen van euro’s naar een bankrekening. Dit betekent dat je het volledige bedrag dat je opneemt, ontvangt zonder extra kosten. Voor het opnemen van cryptocurrencies kunnen wel transactiekosten gelden, afhankelijk van de blockchain die je gebruikt. 

Wat als ik geen geld kan opnemen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen geld kunt opnemen bij Bitvavo:

 • Blockchain-updates: Soms zijn er updates op de blockchain van cryptocurrencies, wat opnames tijdelijk kan blokkeren.
 • Onderhoud aan de software: Bitvavo voert regelmatig onderhoud uit aan de software, die opnames en stortingen mogelijk maakt. Dit kan tijdelijk de functionaliteit beïnvloeden.
 • Trade-only status: Sommige valuta hebben een ’trade-only’ status, wat betekent dat je ze alleen kunt verhandelen en niet kunt opnemen. Mogelijk dat dit later wel kan. 

Heb je problemen met Bitvavo? Dan raden we het ook aan om de volgende drie blogs te checken. Zo weet je zeker dat je antwoord hebt op al je vragen. 

 1. Storing bij Bitvavo? Dit kun je doen
 2. Inloggen op Bitvavo lukt niet? Dit kun je doen 
 3. Bitvavo app werkt niet: Wat te doen?

Wat doen als ik een hoger bedrag wil opnemen?

Als je meer dan de standaardlimiet van €25.000 per 24 uur wilt opnemen, kun je je account upgraden naar een Pro-account. Dit geeft je hogere opname- en stortingslimieten. Neem contact op met de klantenservice van Bitvavo voor meer informatie over het upgraden van je account en de bijbehorende limieten.

Zijn mijn gegevens bij Bitvavo veilig?

Ja, Bitvavo hecht veel waarde aan de veiligheid van zijn gebruikers. De exchange heeft tal van veiligheidsmaatregelen genomen om je account te beschermen, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en geavanceerde monitoringtools. Bovendien biedt Bitvavo een Accountgarantie van maximaal €100.000, in het geval van ongeautoriseerde toegang tot je account. 

Wat zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

Bij Bitvavo betaal je transactiekosten wanneer je crypto koopt of verkoopt. Deze kosten bedragen maximaal 0,25%. Als je voor bijvoorbeeld €1000 aan Bitcoin wilt verkopen, ontvang je uiteindelijk €997,50, omdat je €2,50 aan transactiekosten hebt betaald. Meer over de transactiekosten bij Bitvavo lees je door op het linkje te klikken. 

Hoe stel je een limietorder in bij Bitvavo?

Een limietorder is een order waarbij je een maximale prijs opgeeft waarvoor je wilt aankopen of een minimale prijs waarvoor je wilt verkopen. Dit is een van de veiligste ordertypes, omdat je order alleen wordt uitgevoerd tegen de opgegeven limietprijs of beter. Volg deze stappen om een limietorder in te stellen:

 1. Login bij Bitvavo: Ga naar de Bitvavo website en log in op je account.
 2. Klik op “geavanceerd”: Dit vind je rechtsboven in het scherm.
 3. Vul de ordergegevens in: Het formulier staat automatisch op “limiet”. Vul de hoeveelheid van de cryptomunt en de prijs die je bereid bent om te betalen of te ontvangen in.
 4. Plaats de order: Controleer de details en plaats de order.

Wil je liever een stop-limiet order invoeren? Ook dan kan. Klik op het linkje of bekijk hieronder mijn video over de stop-limit order. 

Meerdere bankrekeningen koppelen aan Bitvavo

Je kunt meerdere bankrekeningen koppelen aan je Bitvavo-account. Dit biedt flexibiliteit bij het opnemen van geld. Zorg ervoor dat elke bankrekening correct is gekoppeld om problemen te voorkomen. Ga naar je accountinstellingen en voeg nieuwe rekeningen toe. Dit maakt het beheren van je geldstromen makkelijker en geeft je meer controle over je transacties.

Wat gebeurt er als mijn opname mislukt?

Opnames kunnen soms mislukken door verschillende redenen. Als je bankrekening bijvoorbeeld niet correct is gekoppeld of als er onderhoud plaatsvindt aan de blockchain. Controleer altijd je gegevens en probeer het opnieuw. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Bitvavo. Zij kunnen je verder helpen en zorgen dat jij je geld alsnog ontvangt.

Geld opnemen naar een buitenlandse bankrekening

Je kunt geld opnemen naar een buitenlandse bankrekening. Houd er rekening mee dat dit tot 2 werkdagen kan duren, afhankelijk van je bank. SEPA-betalingen zijn hierbij meestal kosteloos. Zorg ervoor dat je de juiste IBAN en SWIFT/BIC-code gebruikt om fouten te voorkomen. Dit biedt internationale gebruikers de mogelijkheid om zonder gedoe geld op te nemen.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven