Investeren in crypto? Zo begin je

tips investeren in crypto

Als je overweegt om te investeren in crypto, dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu een beginner bent of gewoon je kennis wilt opfrissen, In deze blog vertellen we je meer over het succesvol investeren in crypto  En voor wie direct aan de slag wil: bij Bitvavo kun je eenvoudig een account aanmaken en direct beginnen met handelen. Binnen 5 minuten heb je al jouw eerste crypto aangeschaft. 

Waarom zou je investeren in cryptocurrency?

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum bieden een fascinerende mix van technologie en financiën. Ze zijn niet alleen innovatief, maar hebben ook het potentieel om een goed rendement te realiseren. Maar onthoud: hoge rendementen betekent vaak ook meer risico. Het is belangrijk om goed te begrijpen waarin je investeert.

Hoe kies je de juiste cryptocurrency?

Een veelgestelde vraag is: “Welke crypto moet ik kopen?” Begin met het onderzoeken van de grote spelers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze munten hebben een grote marktkapitalisatie en zijn relatief minder volatiel dan kleinere altcoins. Let op aspecten zoals markttrends, technologische ontwikkelingen en de algemene acceptatie van de munt. Je kunt ook grote crypto nieuwssites in de gaten houden om het laatste crypto nieuws te volgen. 

Selecteer een cryptocurrency exchange

Je volgende stap is het kiezen van een betrouwbare crypto exchange. Bitvavo is een gebruiksvriendelijk platform waar je gemakkelijk verschillende soorten cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Let bij het kiezen van een exchange op zaken zoals gebruiksgemak, veiligheid, transactiekosten en klantondersteuning. 

Tip: Wil jij een Bitvavo account aanmaken? Klik dan even op het linkje en bekijk onze handige video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit doet. Je kunt ook de afbeelding hieronder klikken, dan opent de video in een nieuw venster. 

direct crypto kopen

Overweeg opslag- en wallet opties

Hoe bewaar je je crypto veilig? Dat kan via een digitale wallet. Er zijn twee hoofdtypen: hot wallets (online, minder veilig maar makkelijker voor transacties) en cold wallets (offline, veiliger). Afhankelijk van je investeringsbedrag en hoe vaak je handelt, kies je de wallet die het beste bij je past. Het voordeel van Bitvavo is dat je wel toegang hebt tot jouw crypto en dit kan verhandelen, maar dat de meeste crypto wel veilig wordt opgeslagen via cold storage wallets. Meer over de veiligheid van Bitvavo lees je in ons blog: Hoe veilig is Bitvavo?

Hoeveel moet je investeren in crypto?

Begin klein, vooral als je nieuw bent. Je kunt al investeren vanaf bedragen zoals €10 om het platform en de markt te leren kennen. Het belangrijkste is dat je nooit meer investeert dan je kunt veroorloven te verliezen.

Beheer je investeringen slim

Crypto is onvoorspelbaar. Volg de markt, blijf leren en pas je strategieën aan als dat nodig is. Stel doelen voor winstneming en stop-limieten in om je rendementen te beveiligen en je risico’s te minimaliseren.

Kan je 100 euro per dag verdienen met crypto?

Het antwoord is ja, maar het is niet gegarandeerd. Actieve handel, staking en lending zijn populaire methodes om inkomsten uit crypto te genereren. Echter, elk van deze methodes vereist kennis en een strategie. Wees je bewust van de risico’s en bereid je goed voor.

Wat zijn de belangrijkste risico’s bij het investeren?

Een vaak gestelde vraag is: “Wat zijn de risico’s van het investeren in cryptocurrency?” Het is belangrijk om te begrijpen dat de cryptomarkt volatiel is. Prijzen kunnen binnen enkele uren flink stijgen of dalen. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van het risico op hacks en de veiligheid van de exchange waar je handelt. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van een platform met sterke beveiligingsmaatregelen. 

Hoe bepaal ik het beste moment om crypto te kopen of te verkopen?

Timing is alles in de wereld van cryptocurrency. Wanneer je moet kopen en verkopen hangt vaak samen met marktanalyse. Technische analyse kan je helpen de markttrends te identificeren en te voorspellen. Houd nieuws en ontwikkelingen in de gaten die de prijs kunnen beïnvloeden. Meer weten? Zie dan ook mijn video hierin waarin ik je meer vertel over het investeren in crypto volgens de Dollar Cost Averaging strategie. Zo betaal je altijd een gemiddelde prijs over een langere periode.

Hoe diversifieer ik mijn crypto portfolio?

Diversificatie belangrijk bij elke investeringsstrategie. Dit doe je door te investeren in verschillende soorten cryptoassets. Naast Bitcoin en Ethereum kun je overwegen om kleinere altcoins of tokens met specifieke use-cases zoals DeFi of utility tokens toe te voegen. Dit kan het risico spreiden en het potentieel voor rendement verhogen. Ook AI-coins zijn momenteel erg populair, bijvoorbeeld Fetch Ai. 

Is het slim om direct te beginnen met daytraden?

Deytraden kan verleidelijk zijn vanwege de potentieel snelle winsten. Maar het vereist een diepgaand begrip van de markt en een continue monitoring. Als je de tijd en de discipline hebt om de markt actief te volgen, kan het lucratief zijn. Zorg wel dat je emotionele beslissingen vermijdt en zet nooit meer in dan je kunt verliezen. 

Zelfs de meest ervaren experts van bitvavotips.nl doen dit vaak niet (soms lastig te combineren met een fulltime baan). Naast dat het veel kennis vereist, kost het ook veel inspanning en energie. Sommige mensen ervaren ook dat ze telkens de koersen willen checken en te gretig worden. Dat wil je natuurlijk niet. Hierdoor maak je sneller fouten tijdens het traden. Echt actief traden vereist veel discipline en een goed begrip van de markt. 

Kan ik ook met een klein budget beginnen in crypto?

Veel beginners denken dat je veel geld nodig hebt om te starten met investeren. Je kunt echter al beginnen met een klein bedrag. Veel platforms, waaronder Bitvavo, laten je starten met een investering die past bij jouw financiële situatie. Dit maakt crypto toegankelijk en geeft je de kans om te leren terwijl je investeert. Via de Bitvavo app kun je ook makkelijk instellen als je periodiek crypto wilt kopen. Zo koop je altijd crypto tegen een gemiddelde prijs over een langere periode (dollar cost averaging). Door de app te gebruiken, heb je hier verder geen omkijken naar.

Waarom zou je vandaag nog beginnen met crypto?

De crypto-industrie blijft groeien met nieuwe technologieën zoals DeFi (Decentralized Finance) en NFT’s (Non-Fungible Tokens). Door nu te starten, kun je deelnemen aan deze innovatie en mogelijk profiteren van de groei op lange termijn. Hieronder zie je ook alvast onze uitgebreide video hoe de Bitvavo exchange werkt. Zo heb jij direct een goede basis om te starten (Kilk weer even op de afbeelding, dan opent de video in een nieuw venster).

Zo werkt Bitvavo

Disclaimer: Blijf er wel rekening mee houden dat wij geen financieel advies geven en onze artikelen puur maken ter inspiratie. Ook bevat dit artikel een affilate link. Dit voegen wij enkel toe zodat we dit platform verder kunnen uitbreiden en jullie van nog meer waardevolle content kunnen voorzien. Zo maken we samen van Bitvavotips.nl een community van enthousiaste Bitvavo gebruikers. Verder zijn wij niet aansprakelijk voor het eventueel verlies van crypto tegoeden.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven