Inloggen op Bitvavo lukt niet? Dit kun je doen 

bitvavo inlogproblemen

Eerder hebben we al een blog gemaakt over inloggen bij Bitvavo. Toch merken wij dat er soms ook inlogproblemen zijn.  Dit kan frustrerend zijn, zeker als je snel wilt handelen op de crypto-markt. Maar geen zorgen! Met deze tips krijg je weer snel toegang tot je account.

Controleer op storingen en onderhoud

Controleer of er bekende storingen of gepland onderhoud zijn die het inloggen kunnen beïnvloeden. Bitvavo kondigt onderhoud meestal van tevoren aan. Bezoek de officiële website of check sociale media voor updates. Zo blijf je niet onnodig proberen als het probleem bij hen ligt.

App opnieuw installeren: een snelle oplossing?

Als er geen storingen zijn, probeer dan de Bitvavo app opnieuw te installeren. Dit kan helpen om eventuele problemen op te lossen. Verwijder de app van je telefoon en download hem opnieuw vanuit de app store. Hiermee maak je opnieuw verbinding met de servers van Bitvavo. Log vervolgens in met je e-mailadres, wachtwoord en eventueel je 2FA-code.

Tip: Wil je exact weten hoe de Bitvavo app werkt? Jesse legt er alles over uit in een handige video. Klik op de afbeelding hieronder, dan opent de video in een nieuw venster. 

bitvavo app

Zijn je accountgegevens correct?

Controleer dubbel of je de juiste inloggegevens invoert. Een typfout is snel gemaakt! Ook is het essentieel om de juiste 2FA-code te gebruiken, indien je tweefactorauthenticatie hebt ingesteld. Als je problemen hebt met 2FA, kan je dit meestal resetten via de supportpagina van Bitvavo.

Hoe reset ik mijn wachtwoord?

Kan je niet meer inloggen omdat je je wachtwoord bent vergeten? Geen paniek. Op de inlogpagina vind je een link naar ‘Wachtwoord vergeten?’. Volg de stappen om je wachtwoord te resetten. Je ontvangt een e-mail met instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wat als mijn app vastloopt na het activeren van 2FA?

Heb je net tweefactorauthenticatie geactiveerd en loopt de app vast? Dit is een bekend probleem dat vaak eenvoudig is op te lossen. Probeer de app te herstarten of log opnieuw in door op ‘PIN vergeten?’ te klikken. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

Waarom reageert Bitvavo niet op mijn e-mail?

Bitvavo streeft ernaar om support e-mails snel te beantwoorden. Heb je echter geen reactie ontvangen? Probeer dan rechtstreeks contact op te nemen via de live chat op hun website. Deze is meestal beschikbaar en biedt directe ondersteuning.

Zijn er alternatieve contactmethoden?

Naast e-mail en live chat, kan je ook de veelgestelde vragen op de supportpagina van Bitvavo bekijken. Vind je daar niet wat je zoekt, probeer dan via sociale media contact op te nemen. Bitvavo is actief op platforms zoals Twitter, waar ze vaak snel reageren.

Wat als mijn probleem uniek lijkt?

Als geen van de standaardoplossingen werkt, kan het zijn dat jouw probleem uniek is. In dit geval is het het beste om direct contact op te nemen met de klantenservice van Bitvavo. Zorg dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals foutmeldingen en wat je al hebt geprobeerd.

Wat te doen als je meerdere mislukte inlogpogingen hebt gedaan?

Als je meerdere keren achter elkaar hebt geprobeerd in te loggen en elke keer een foutmelding krijgt, kan Bitvavo tijdelijk je account blokkeren om veiligheidsredenen. Dit is een standaardprocedure om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Wacht een paar minuten en probeer het dan opnieuw. Als je na enige tijd nog steeds niet kunt inloggen, neem dan contact op met de supportafdeling om je account te laten deblokkeren.

Kan het gebruik van een VPN invloed hebben op mijn toegang tot Bitvavo?

Het gebruik van een VPN kan soms inlogproblemen veroorzaken, vooral als de VPN-server zich in een land bevindt waarvan Bitvavo de toegang beperkt. Als je een VPN gebruikt, probeer deze dan uit te schakelen en log opnieuw in. Als inloggen zonder VPN werkt, weet je dat de VPN de oorzaak was. Overweeg een server in een ander land waar Bitvavo actief is, of configureer je VPN-instellingen opnieuw. De diensten van Bitvavo zijn beschikbaar in de SEPA zone, inclusief Gibraltar, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven