Hoe werkt de Bitvavo app?

Hoe werkt de Bitvavo app?

Bitvavo is een populaire cryptocurrency exchange gevestigd in Nederland, bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Deze handleiding neemt je mee door de basisfuncties van de Bitvavo app. Ook geven onze experts praktische tips voor het handelen in digitale valuta en beantwoorden we veelgestelde vragen. 

Aan de slag met Bitvavo: Account aanmaken en verifiëren

Het avontuur op Bitvavo begint met het aanmaken van een account (klik even op het linkje om onze handige video te bekijken). Dit proces is simpel en snel. Je vult je e-mailadres in, kiest een sterk wachtwoord en volgt de stappen voor verificatie. De verificatie omvat vaak het uploaden van een identiteitsbewijs en het verifiëren van je telefoonnummer. Dit is essentieel om de veiligheid van je account te waarborgen. Zelf moesten we ook een aantal kleine opdrachtjes uitvoeren, zoals het kijken naar links en naar rechts. Dit is onderdeel van de KYC (veiligheidsprocedure om een account aan te maken). Dit is ook terug te zien in de video.

Navigeren door de app

Zodra je account is geactiveerd, kun je inloggen en door de app navigeren. Het dashboard geeft een helder overzicht van de markttrends en je persoonlijke portfolio. Je ziet direct hoe jouw investeringen presteren en kunt makkelijk navigeren naar verschillende secties zoals de handelsomgeving, wallet en het geavanceerde gedeelte. Wil je precies weten hoe de app werkt en wat je er allemaal mee kan? Bekijk dan ook onderstaande video van Jesse. Klik even op de afbeelding, dan opent de video in een nieuw venster.

Handelen op Bitvavo: crypto kopen en verkopen

Klaar om je eerste cryptocurrency te kopen? Selecteer de gewenste valuta, voer het bedrag in dat je wilt investeren en bevestig de transactie. Verkopen gaat net zo gemakkelijk: kies de cryptomunt die je wilt verkopen, bepaal het aantal en bevestig. Bitvavo zorgt voor een snelle afhandeling van zowel aankopen als verkopen. Via het geavanceerde gedeelte, dat enkel beschikbaar is via de desktop, kun je ook limit orders en stop-limit orders plaatsen. 

Wat is een Bitvavo wallet?

Elke gebruiker krijgt een zogenaamde ‘hosted wallet’ op Bitvavo. Dit is een online portemonnee waar je jouw digitale valuta veilig bewaart. Het beheer van deze wallet is eenvoudig, en je kunt altijd cryptomunten storten of opnemen.

Hoe veilig is mijn geld bij Bitvavo?

Bitvavo neemt veiligheid serieus. Ze gebruiken geavanceerde beveiligingstechnieken zoals tweefactorauthenticatie (2FA), cold storage voor het merendeel van de klantentegoeden, en encryptie om de gegevens van gebruikers te beschermen. Meer hierover lees je in ons blog: Hoe veilig is Bitvavo?

Ondersteuning en klantenservice

Mocht je hulp nodig hebben, dan biedt Bitvavo uitgebreide ondersteuning via hun helpdesk. Of het nu gaat om technische problemen of vragen over transacties, het supportteam is snel en behulpzaam. Ook is er een live chat beschikbaar op de website van Bitvavo. 

Passief inkomen verdienen met Bitvavo

Bitvavo biedt staking en lending aan waarbij je beloningen kunt verdienen door je crypto vast te houden. Staking houdt in dat je jouw cryptomunten ‘op slot’ zet om het netwerk te ondersteunen, en daarvoor in ruil daarvoor beloningen ontvangt. Bitvavo neemt hiervoor deel aan zogenaamde staking pools, waardoor jij altijd over jouw munten beschikt en deze kunt verhandelen. 

Lending betekent dat je jouw munten uitleent en rente verdient. Staking raden wij altijd aan. Lending daarentegen zijn we zelf geen voorstander van. Doordat jij jouw crypto uitleent, loop je een groter risico. 

Veelgestelde vragen

Kan de Belastingdienst Bitvavo zien?

Ja, in Nederland moeten alle financiële instellingen voldoen aan de KYC- en AML-richtlijnen, wat betekent dat Bitvavo informatie moet kunnen verstrekken aan de Belastingdienst indien dit gevraagd wordt. Zorg dus dat je altijd op de hoogte bent van je fiscale verplichtingen.

Hoe kan ik mijn winst op Bitvavo uitcashen?

Om geld op te nemen van je Bitvavo account, navigeer je naar het ‘Opnemen’ gedeelte in het dashboard, kies je de hoeveelheid en de bankrekening waarnaar je het wilt overmaken. Vergeet niet dat overboekingen doorgaans binnen een werkdag worden verwerkt. Zowel via de desktop als via de app kun je makkelijk geld overmaken naar je bankrekening. 

Heb je problemen met de Bitvavo app? Lees dan ook ons blog met als titel: Bitvavo app werkt niet: Wat te doen?

Hoe snel kan ik beginnen met handelen?

Na het aanmaken van je Bitvavo-account kun je bijna onmiddellijk beginnen met handelen. Zodra je account is geverifieerd, wat meestal nagenoeg direct gebeurt, kun je geld storten via betaalmethodes zoals iDEAL, SEPA-overboeking of creditcard. Zodra je storting is verwerkt, wat vaak binnen enkele minuten het geval is, kun je beginnen met het kopen en verkopen van diverse cryptocurrencies.

Zijn er verborgen kosten bij Bitvavo?

Transparantie in kosten is een groot pluspunt bij Bitvavo. Elke transactie die je uitvoert heeft een duidelijk aangegeven fee die afhankelijk is van je handelsvolume. Dit is terug te zien in je account. Voor kleinere handelaren zijn de kosten doorgaans laag, en ze worden nog lager naarmate je meer handelt. Er zijn geen verborgen kosten voor het storten of opnemen van geld, wat betekent dat je altijd weet wat je betaalt en ontvangt. Verder is het goed om te weten dat de maximale fees altijd 0.25% bedragen.

Kan ik mijn crypto veilig houden op Bitvavo?

Ja, Bitvavo biedt meerdere beveiligingsmaatregelen om je crypto veilig te houden. Naast de standaard beveiligingspraktijken zoals 2FA en SSL-encryptie, gebruikt Bitvavo ook regelmatig security audits en geavanceerde technologieën om de integriteit en veiligheid van alle accounts te waarborgen. Het wordt echter altijd aanbevolen om, indien mogelijk, gebruik te maken van een eigen hardware wallet voor langdurige opslag van grote hoeveelheden cryptocurrencies.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven