Storing bij Bitvavo? Dit kun je doen

Bitvavo storing

Je opent de Bitvavo-app of website en merkt dat er iets mis is. Misschien laadt de pagina niet, of je kunt niet inloggen. Dit is natuurlijk frustrerend, zeker als je snel wilt handelen in crypto. Maar geen paniek! Meestal zijn er simpele oplossingen voor deze problemen. Onze experts helpen je graag verder. 

Eerste stap: check de statuspagina of reset je wachtwoord

Voordat je andere stappen onderneemt, kijk  je eerst op de officiële statuspagina van Bitvavo. Hier zie je of er bekende problemen zijn met de website of app. Dit bespaart je tijd, omdat je dan weet of het probleem wel/niet aan jouw kant ligt. Is er geen storing? Log dan opnieuw in bij Bitvavo. 

Wachtwoord resetten

Kom je er nog steeds niet in? Dan kun je jouw wachtwoord proberen te resetten. Als dit nog steeds niet lukt, raden we je aan om contact op te nemen met de helpdesk. Mocht het echt niet meer lukken om in jouw account te komen, dan kun je een nieuw Bitvavo account aanmaken via de link. Als je op de link klikt, zie je onze handige video waarin Jesse uitlegt hoe je in een paar simpele stappen een nieuw account aanmaakt. Wil je direct de video bekijken? Dan kun je ook op onderstaande afbeelding klikken, dan opent de video in een nieuw venster. 

crypto account bitvavo

Kan ik zelf iets doen als er een storing is?

Als de statuspagina een storing aangeeft, kun je vaak maar weinig doen behalve wachten. Maar soms helpt het om de app opnieuw te starten of je toestel opnieuw op te starten. Als dat niet werkt, probeer dan de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Hierdoor maakt de app opnieuw verbinding met de servers van Bitvavo. Meer hierover lees je in ons blog: Bitvavo app werkt niet: Wat te doen?

Wat te doen bij gepland onderhoud?

Bitvavo plant soms onderhoud om hun service te verbeteren. Tijdens deze periodes is handelen niet mogelijk. Bitvavo informeert gebruikers meestal vooraf via e-mails of notificaties in de app. Zorg dat je deze meldingen niet negeert en plan je handelsactiviteiten hieromheen.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Volg Bitvavo op sociale media zoals Twitter of Facebook. Ze gebruiken deze platforms vaak om te communiceren met gebruikers, vooral als er grote storingen of updates zijn. Ook kun je je aanmelden voor notificaties direct vanuit de Bitvavo app.

Zijn mijn tegoeden veilig tijdens een storing?

Absoluut, je tegoeden zijn veilig. Bitvavo slaat het merendeel van de digitale valuta op in cold storage, afgeschermd van online risico’s. Deze opslag is beveiligd en verzekerd, dus zelfs tijdens een technische storing zijn je assets beschermd.

Preventieve maatregelen voor de volgende keer

Om in de toekomst soepel door storingen te komen, kun je het volgende overwegen:

  • Houd alternatieve crypto-platforms achter de hand waarop je kunt handelen als Bitvavo niet beschikbaar is.
  • Wees voorbereid op ongeplande onderbrekingen: stel notificaties in, volg Bitvavo op social media en check regelmatig de statuspagina.

Wat als ik dringend transacties moet uitvoeren?

In een ideale wereld gebeuren storingen natuurlijk nooit op een belangrijk moment. Maar als je echt dringend een transactie moet uitvoeren en Bitvavo werkt niet, overweeg dan alternatieven zoals andere betrouwbare crypto-platforms. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan platforms als Bybit. Zorg dat je accounts klaar en geverifieerd zijn, zodat je niet wordt gehinderd door verificatieprocessen tijdens de downtime bij Bitvavo. 

Hoe herken ik phishingpogingen tijdens een storing?

Cybercriminelen grijpen soms storingen aan als kans om aanvalsacties te intensiveren. Wees extra voorzichtig met e-mails of berichten die je ontvangt tijdens een storing. Officiële communicatie van Bitvavo zal nooit vragen om je wachtwoord of je te verzoeken in te loggen via een link. Controleer altijd de afzender en bij twijfel, neem direct contact op met Bitvavo via hun officiële kanalen.

Handelsstrategie aanpassen aan frequente storingen?

Als je merkt dat storingen vaker voorkomen, kan het slim zijn om je handelsstrategie hierop aan te passen. Dit kan betekenen dat je minder afhankelijk wordt van real-time transacties of dat je meer nadruk legt op langere termijninvesteringen die minder gevoelig zijn voor kortstondige downtimes.

Wat als het probleem aanhoudt?

Als geen van deze oplossingen werkt en de statuspagina geen storingen aangeeft, neem dan contact op met de klantenservice van Bitvavo. Zij kunnen je snel verder helpen en uitzoeken wat in jouw geval aan de hand is.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven