Hoe hoog zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

Hoe hoog zijn de Bitvavo transactiekosten? (blog)

Cryptocurrencies zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en velen onder ons hebben de stap naar deze spannende markt gezet. Een belangrijk aspect bij het handelen in digitale valuta zijn de transactiekosten. In dit artikel vertellen we meer over de kostenstructuur van Bitvavo. We bekijken hoe de kosten zich verhouden tot andere platforms en wat dit voor jou als gebruiker betekent. Lees snel verder.

Wat betaal je aan Bitvavo per transactie?

Bitvavo staat bekend om zijn competitieve tarieven in de cryptomarkt. Waar sommige platforms transactiekosten tot wel 1% rekenen, hanteert Bitvavo beduidend lagere kosten. De exacte hoogte van de transactiekosten hangt af van je handelsvolume op het platform. Handel je meer, dan betaal je minder. Zo simpel is het. 

Voor kleine handelaren begint het tarief bij 0,25%, maar dit kan dalen tot slechts 0,03% voor de grootste handelaren. Ook maakt Bitvavo gebruik van maker fees en taker fees. Bij de maker fees wordt de order direct uitgevoerd en liggen de handelskosten hoger. 

Tip: Bekijk ook onze video waarin Jesse uitlegt hoe je een Bitvavo account aanmaakt. Alle stappen worden precies doorlopen, zodat je exact weet welke stappen je moet doorlopen. Meestal heb je al binnen 5 minuten crypto gekocht op Bitvavo. 

Hoe weet je hoeveel handelskosten je nu betaalt?

Ga hiervoor in het dashboard naar je accountnaam en klik vervolgens op “Instellingen”. Scroll vervolgens naar beneden en bekijk wat jouw fees zijn. Normaal gesproken ziet dat er bij een nieuw account uit als volgt; de taker fees zijn 0.25% en de maker fees 0.10%. Nadat je 100.000 euro verhandeld hebt, kom je op het volgende niveau. 

Houd er rekening mee dat deze fees op termijn kunnen veranderen. Controleer dit dus ook altijd in jouw Bitvavo dashboard, om er zeker van te zijn dat het klopt. 

bitvavo transactiekosten nieuw account

Hoe kan Bitvavo zulke lage tarieven aanbieden?

Bitvavo werkt met een zogenaamde tiered fee structure, oftewel een gestaffelde kostenstructuur. Dit betekent dat je minder betaalt naarmate je meer handelt. Deze aanpak stimuleert gebruikers om al hun handelsactiviteiten via Bitvavo te laten lopen, wat zorgt voor hogere liquiditeit op het platform.

Is Bitvavo goedkoper dan andere crypto exchanges?

Ja, in veel gevallen wel. In vergelijking met internationale giganten zoals Binance of Coinbase, biedt Bitvavo zeer competitieve tarieven, vooral voor gebruikers in de Benelux. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor beginnende als ervaren handelaren.

Hoe zit het met de extra kosten bij Bitvavo?

Naast handelskosten kunnen er ook kosten verbonden zijn aan stortingen en opnames. Gelukkig zijn stortingen via bankoverboeking (SEPA) gratis en zijn opnames naar je bankrekening ook zeer redelijk geprijsd. Hierdoor blijven de totale kosten van het gebruik van Bitvavo relatief laag.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo biedt niet alleen lage transactiekosten maar is ook een van de meest gebruiksvriendelijke platforms in Europa. Met een strakke interface en eenvoudige gebruikerservaring, maakt Bitvavo investeren in crypto nog makkelijker. Zie ook de video hieronder, waarin Jesse uitlegt hoe de exchange werkt. 

Handelskosten verlagen? Doe dit

Bitvavo heeft een aantrekkelijk referralprogramma waarbij je 15% krijgt op transactiekosten van de handelingen die jouw referrals uitvoeren. Dit kan oplopen naarmate je meer vrienden aanbrengt, wat natuurlijk een win-win situatie creëert. Ook wij hebben een Bitvavo affiliate code, die voor ons zorgt voor een extra verdienste. Als iemand zich aanmeldt via ons, ontvangen we een klein percentage over iedere trade van deze gebruiker. Deze mensen zijn wij natuurlijk erg dankbaar. Zo houden we samen Bitvavotips.nl actueel en bouwen we aan een nog beter platform. 

Wat gebeurt er als de markt erg volatiel is?

Cryptomarkten zijn dynamisch, wat betekent dat de waarde van cryptocurrencies snel kan fluctueren. Hoewel deze volatiliteit geen directe invloed heeft op de hoogte van de transactiekosten bij Bitvavo, is het belangrijk om te begrijpen dat frequente handel in volatiele tijden kan leiden tot hogere totale kosten, simpelweg omdat je meer transacties uitvoert. Bitvavo houdt de kosten consistent, ongeacht de marktomstandigheden.

Hoe transparant is Bitvavo over de kosten?

Bitvavo blinkt uit in transparantie. Het platform toont duidelijk alle mogelijke kosten voordat je een transactie bevestigt. Dit betekent dat er geen verborgen kosten zijn die later in rekening worden gebracht. Op de website van Bitvavo kun je ook gedetailleerde informatie vinden over de kostenstructuur, inclusief hoe deze variëren naargelang het handelsvolume.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven