Wat is Bitvavo?

Bitvavo is uitgegroeid tot een van de meest prominente crypto-exchanges in Nederland. Dit platform biedt een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving voor het handelen in meer dan 50 verschillende cryptocurrencies. Maar wat maakt Bitvavo nu zo betrouwbaar en aantrekkelijk voor gebruikers?

Een betrouwbaar platform onder strenge wetgeving

Nederland staat bekend om zijn strikte regelgeving rondom beleggingen en cryptocurrencies. Bitvavo voldoet aan alle eisen gesteld door de Nederlandse wetgeving, wat het een zeer betrouwbaar platform maakt voor zowel beginnende als ervaren traders. Deze betrouwbaarheid wordt versterkt doordat Bitvavo geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat een extra laag zekerheid biedt aan haar gebruikers.

Wat kun je allemaal doen met Bitvavo?

Bitvavo functioneert niet alleen als een plek waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen, maar biedt ook de mogelijkheid om te staken. Gebruikers kunnen hierdoor extra inkomsten genereren op hun crypto-bezittingen met beloningspercentages die oplopen tot wel 15%. Bovendien kun je met Bitvavo je cryptocurrencies storten en verzenden naar externe wallets. Dit maakt het een veelzijdig platform. 

Heb je nog geen account? Maak dan een Bitvavo account aan. Als je op de link klikt, ga je automatisch naar onze handige registratie video. Binnen ongeveer 5 minuten kun je al crypto kopen en verkopen. 

Hoe werkt de wallet van Bitvavo?

De wallet op Bitvavo dient als een digitale portemonnee waarin gebruikers hun cryptocurrency veilig kunnen opslaan. Deze service wordt aangeboden naast het geavanceerde handelsgedeelte. Gebruikers beheren hun assets gemakkelijk vanuit één interface.

Is Bitvavo te vertrouwen?

De betrouwbaarheid van Bitvavo wordt niet alleen gewaarborgd door de registratie bij de DNB, maar ook door de manier waarop het platform omgaat met de tegoeden van haar gebruikers. In geval van een faillissement zijn de cryptovaluta van gebruikers beschermd en veilig opgeslagen bij Stichting Bitvavo Payments. Deze maatregelen tonen aan dat Bitvavo een hoog niveau van veiligheid en vertrouwen biedt.

Hoe veilig is je geld dan bij Bitvavo?

Bitvavo neemt uitgebreide maatregelen om de tegoeden van klanten te beschermen. De meerderheid van de digitale valuta wordt opgeslagen in zogenaamde ‘cold wallets’. Deze zijn offline opgeslagen en niet toegankelijk via het internet, wat ze beveiligt tegen online dreigingen zoals hacks. Meer hierover lees je in ons blog: hoe veilig is Bitvavo? 

Kan de Belastingdienst mijn Bitvavo-account zien?

Ja, zoals alle financiële bezittingen, moeten ook cryptovaluta worden opgegeven bij de belastingaangifte in Nederland. Bitvavo faciliteert dit proces door duidelijke overzichten te bieden van je bezittingen, wat je helpt om aan je fiscale verplichtingen te voldoen.

Hoe kan ik geld verdienen met Bitvavo?

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Bitvavo is de mogelijkheid om geld te verdienen door middel van staking. Ook kun je geld verdienen met lending. Van dat laatste zijn wij zelf minder voorstander, omdat je crypto dan uitgeleend wordt aan derden. Beide opties bieden gebruikers de kans om rente te verdienen over hun cryptoassets, wat zorgt voor een passief inkomen. 

Hoe cash je uit op Bitvavo?

Bitvavo maakt het eenvoudig om je crypto-tegoeden uit te betalen naar je bankrekening. Het proces is snel en efficiënt, met overboekingen die meestal binnen één werkdag worden verwerkt binnen Nederland. Voor internationale overboekingen kan het iets langer duren. Je doet dit eenvoudig via de interface, door op “Opnemen” te klikken. 

Is Bitvavo in gevaar?

Hoewel geen enkel platform volledig immuun is voor risico’s, neemt Bitvavo serieuze stappen om de veiligheid van haar platform en de tegoeden van haar klanten te waarborgen. Regelmatige updates en onderhoud zorgen ervoor dat het platform stabiel en veilig blijft.

Hoe begin ik met handelen op Bitvavo?

Beginnen met handelen op Bitvavo is eenvoudiger dan je denkt. Het eerste wat je moet doen, is een account aanmaken. Dit proces omvat enkele basisverificatiestappen om je identiteit te bevestigen, wat bijdraagt aan de veiligheid van het platform. Zodra je account is ingesteld, kun je geld storten via een van de vele ondersteunde betaalmethoden, waaronder iDEAL en bankoverschrijving. Vervolgens kun je direct beginnen met het kopen en verkopen van verschillende cryptocurrencies. Bitvavo biedt ook een overzichtelijk dashboard waar je real-time koersinformatie volgt. Dit is ideaal voor zowel beginners als gevorderde handelaren.

Wil je meer weten? Klik dan ook op de afbeelding hieronder. De video van Jesse opent dan in een nieuw venster, waarin hij stap voor stap uitlegt hoe de Bitvavo exchange werkt. Zo weet je precies hoe je veilig handelt en investeert bij Bitvavo. 

Zo werkt de Bitvavo exchange

Welke speciale functies biedt Bitvavo?

Naast de standaard handelsmogelijkheden, onderscheidt Bitvavo zich door enkele unieke functies. Een daarvan is de ‘Advanced’ interface, die meer gedetailleerde technische analyses en handelsopties biedt. Dit is vooral waardevol voor ervaren handelaren die dieper in de markt willen duiken. Daarnaast ondersteunt Bitvavo automatische trading via API-integratie, wat gebruikers in staat stelt om hun handelsstrategieën te automatiseren met behulp van externe software en bots.

Wat zijn de kosten verbonden aan handelen op Bitvavo?

Bitvavo staat bekend om zijn lage handelskosten, die het een van de meest competitieve platforms in Europa maken. De kosten zijn transparant en variëren afhankelijk van je handelsvolume: hoe meer je handelt, hoe lager de kosten. De maximale fee die je betaalt voor een transactie is 0.25%, maar dit kan dus ook lager zijn. Bovendien zijn er geen kosten voor het storten van euro’s of het kopen van crypto met euro’s. Dit maakt Bitvavo niet alleen een aantrekkelijk platform qua functies, maar ook qua transactiekosten. 

Kun je gehackt worden op Bitvavo?

Bitvavo investeert aanzienlijk in de beveiliging van haar systemen. Hoewel het risico op hacken nooit volledig kan worden uitgesloten, biedt Bitvavo uitgebreide veiligheidsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie, anti-phishing codes en regelmatige veiligheidsaudits om de risico’s tot een minimum te beperken.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven