Hoeveel geld mag je op Bitvavo hebben?

Hoeveel geld op bitvavo

Als je gaat investeren in crypto is het belangrijk te weten waar je staat, vooral als het gaat om de hoeveelheid geld die je kunt aanhouden op platforms zoals Bitvavo. Deze Nederlandse exchange biedt niet alleen veel digitale valuta’s, maar verzekert ook de veiligheid van jouw fondsen met een aantal innovatieve features. In dit artikel ontdek je hoeveel geld je veilig kunt storten en opnemen bij Bitvavo, en welke bescherming er voor jouw tegoeden bestaat. Ook lees je meer over het maximale tegoed op jouw account. 

Hoeveel geld mag je op je account hebben staan?

Het is niet bekend of er een maximaal bedrag is wat je op je account mag hebben staan (lijkt ons niet). Wel zijn er beperkingen gesteld aan stortingen en opnames. Hierover lees je meer in de volgende alinea’s. Heb je nog geen Bitvavo account? Maak dan eerst een account aan. Door op het linkje te klikken, zie je onze handige video. 

Wat is de maximale storting op Bitvavo?

Storten op Bitvavo kan op verschillende manieren, waaronder met iDEAL, PayPal of een creditcard. Je moet echter weten dat hoewel je met PayPal tot €10.000 kunt storten, dit geen bankrekening verifieert. Daarom kun je PayPal niet gebruiken om geld op te nemen. De regels zijn ontworpen om zowel de klant als het platform te beschermen tegen fraude en witwassen.

Hoe werkt de opname van geld bij Bitvavo?

Een vaak gestelde vraag is: “Hoeveel kan ik per dag opnemen bij Bitvavo?” Bitvavo hanteert een standaard opnamelimiet van €25.000 per 24 uur. Dit is een cumulatieve limiet voor zowel euro’s als crypto’s. Zo kun je bijvoorbeeld €10.000 naar je bankrekening overmaken en €15.000 aan Bitcoin naar een externe wallet sturen binnen dezelfde dag.

Is je geld verzekerd bij Bitvavo?

Een belangrijk aspect van het gebruik van een crypto-platform is de zekerheid over de veiligheid van je geld. Bitvavo introduceert een Accountgarantie waarbij je, in het geval van ongeautoriseerde toegang en diefstal, een terugbetaling kunt claimen tot €100.000. Dit geeft gebruikers gemoedsrust.

Hoe veilig is mijn geld op Bitvavo?

De veiligheid van je fondsen is een prioriteit voor Bitvavo. Geld dat op het platform wordt gestort, wordt overgedragen aan een apart bewaarbedrijf, vergelijkbaar met de veiligheidsmaatregelen van traditionele aandelenbrokers. Bitvavo heeft uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen om het platform zo veilig mogelijk te maken voor hun gebruikers. Wil je meer weten over de veiligheid van Bitvavo? Klik dan ook even op het linkje en lees ons uitgebreide blog. 

Kan de Belastingdienst mijn Bitvavo account zien?

Ja, net zoals bij andere financiële instellingen, is Bitvavo verplicht om informatie over het opgebouwde vermogen van klanten te delen met de Nederlandse Belastingdienst. Zorg dus dat je bewust bent van je belastingverplichtingen. Schakel als je veel geld investeert in crypto een boekhouder in. 

Wat gebeurt er als Bitvavo failliet gaat?

Een vraag die vaak speelt bij gebruikers is wat er gebeurt met hun geld als Bitvavo onverhoopt failliet zou gaan. Gelukkig biedt Bitvavo zekerheid hierover. Het platform zorgt ervoor dat klantentegoeden apart worden gehouden bij een onafhankelijk bewaarbedrijf. Dit betekent dat je tegoeden gescheiden zijn van het bedrijfsvermogen van Bitvavo. Jouw tegoeden blijven dus veilig. 

Hoe snel kan ik mijn geld opnemen van Bitvavo?

Als het aankomt op het opnemen van geld, streeft Bitvavo naar snelheid en efficiëntie. Voor opnames naar een Nederlandse bankrekening duurt het meestal slechts één werkdag. Voor internationale bankrekeningen kan het iets langer duren, afhankelijk van de verwerkingstijd van de betreffende bank.

Zijn er verborgen kosten bij Bitvavo?

Transparantie staat hoog in het vaandel bij Bitvavo. Het platform is duidelijk over eventuele kosten die verbonden zijn aan transacties. De meeste stortingen zijn gratis, maar voor sommige betaalmethoden en opnames kunnen kleine kosten worden gerekend. Deze kosten zijn echter altijd duidelijk aangegeven voordat je een transactie bevestigt. Wil je nou meer weten over Bitvavo en de kosten? Klik dan ook even op het linkje en lees ons blog. 

Hoe kan ik mijn account nog veiliger maken?

Om je account nog beter te beveiligen, raden we je aan om gebruik te maken van tweefactorauthenticatie (2FA). Dit voegt een extra beveiligingslaag toe, waarbij je naast je wachtwoord ook een code moet invoeren die naar je telefoon wordt gestuurd. Daarnaast is het verstandig om regelmatig je wachtwoord te veranderen en te kiezen voor een sterk en uniek wachtwoord.

Kan ik meer dan één account hebben op Bitvavo?

Bitvavo staat gebruikers niet toe om meer dan één account te hebben. Dit is vastgelegd in de algemene voorwaarden en is een maatregel om te voldoen aan strenge AML-wetgeving. Voor het openen van een zakelijk account zijn er echter andere mogelijkheden en voorwaarden. Meer hierover lees je in ons blog: Mag je twee Bitvavo accounts hebben?

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven