Interview Jesse Commandeur | Bitvavotips.nl

interview jesse commandeur

Jesse besloot in maart 2024 te beginnen met Bitvavotips.nl. Al snel groeide het uit tot een platform waar veel mensen op af kwamen. Als redactie leek het ons interessant om Jesse eens te interviewen, zodat je ook het verhaal achter Bitvavotips.nl ziet; wat was het idee van deze website en wat is het doel van Bitvavotips.nl? Jesse Commandeur vertelt jullie er alles over. 

Waarom ben je met deze website begonnen?

Jesse: “Ik heb een YouTube kanaal onder mijn eigen naam, waarop ik al lange tijd video’s deel over crypto. Op een gegeven moment liep dit erg goed. 1 video deed meer dan 30.000 views. Ik kreeg veel simpele vragen over crypto en ook steeds vaker kwamen er vragen in mijn DM. Ik wilde die mensen graag helpen, maar sommige mensen verwachten best veel. Dat ik dingen voor ze uitzoek en ze stap voor stap help met het kopen van crypto. Dit kost je ongelooflijk veel tijd. Het kost veel tijd om iedereen op een goede manier te helpen en iedereen tevreden te houden.

Op een gegeven moment dacht ik: ik begin gewoon een website over hoe je op een veilige en betrouwbare manier crypto kunt kopen. Zo ontstond Bitvavotips.nl. Dit groeide uit tot een platform waar alle beginnersvragen rondom crypto beantwoord worden. Naarmate we groter worden, schroeven we de kwaliteit van de content op en gaan we ons ook richten op de meer gevorderde investeerders/traders”. 

Jesse Commandeur – eigenaar Bitvavotips.nl

Waarom heb je voor Bitvavotips.nl gekozen? 

“We kunnen ons het best richten op een platform (met ons bedoel ik mij en een aantal collega’s). Er zijn zoveel verschillende exchanges, dat wij ook echt niet weten hoe alles precies werkt. Daarom kiezen we voor een platform waarop veel van ons investeren en/of traden. Vooral voor investeren is Bitvavo geschikt.

De meer geavanceerde traders gebruiken bijvoorbeeld ByBit voor het traden. Hiervoor zijn we nog bezig met een internationale website. Voor nu willen we echt de beginner een handje helpen en nieuwe investeerders waardevolle informatie bieden. Bitvavotips.nl leek ons daarom een geschikte naam. Het dekt direct de lading”.

Hoe zorg je dat deze website kan blijven bestaan?

“Wij hoeven echt geen grote winsten te draaien, echt niet. Dan zouden we onze website wel helemaal vol zetten met advertenties en affiliate links. Naast het schrijven voor Bitvavotips.nl hebben wij allemaal nog een vaste baan, of werken we ernaast als freelancer. Wel maken we natuurlijk kosten voor deze website. Helemaal in het begin. We hebben een domeinnaam, hosting en proberen de autoriteit te verhogen, zodat nog meer mensen ons kunnen vinden. Hier zijn kosten mee gemoeid. Zo hebben we bijvoorbeeld al een mooi artikel mogen plaatsen op Crypto Insiders en op Crypto Benelux. Hier zijn wij zo transparant mogelijk over. We denken dat dit voor iedereen het beste werkt. 

Dit is de reden dat we heel af en toe een affiliate link gebruiken. Dit kost je dan niks extra, maar dan hopen wij in ieder geval dat wij de kosten kunnen dekken de komende jaren. Nemen de opbrengsten op een gegeven moment toe? Dan kunnen wij investeren in betere tekstschrijvers met nog meer kennis over crypto, zodat er meer diepgaande informatie aangeboden wordt”. 

Wat vind je het leukste aan deze website?

“Vooral de feedback die we krijgen. Mensen hebben echt iets aan de blogs die we maken, zo blijkt. Ook een relatief simpele video over het aanmaken van een account bij Bitvavo helpt veel mensen. Ik denk dat wij heel erg de focus hebben liggen op het persoonlijke, dus bijvoorbeeld ook soms een YouTube video maken en deze toevoegen aan een blog. Mensen krijgen zo een beeld bij wie er achter een website zit. Ik denk dat dit erg fijn is. Helemaal bij dit onderwerp. De feedback motiveert mij toch wel het meeste.”

Wat is jouw doel met Bitvavotips.nl?

“We willen vooral snel bekend zijn bij de doelgroep als betrouwbaar platform. We snappen dat dit tijd kost, maar ik denk wel dat het belangrijk is. Soms krijg ik heel bijzondere vragen over crypto, waarbij ik direct weet dat er iets niet klopt. Sommige mensen worden opgelicht, terwijl anderen investeren in een crypto project met totaal geen waarde. Hartstikke zonde, want in beide gevallen verliezen mensen hun geld. Daar willen we vanaf. Als mensen veilig kunnen investeren en mensen onze content waardevol vinden, dan hebben we ons doel eigenlijk al bereikt”. Meer weten hierover? Lees dan ook ons andere interview over de doelen van Bitvavotips.nl.

Wat wil je de mensen nog meegeven?

Dat is hetgeen wat we veel herhalen op de website. Dat is dat wij geen financieel adviseur zijn. Houd daar rekening mee. Dit is een platform voor en door gebruikers van Bitvavo. En vooral eigenlijk een platform van crypto liefhebbers. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt.  Wil je meer leren over crypto? Dan raad ik het aan om de volgende vijf blogs/pagina’s alvast te bekijken. Dan heb je in ieder geval vast een goede basis. De website leidt je dan vanzelf naar de meest relevante content toe. 

  1. Wat is crypto?
  2. Investeren in crypto? Zo begin je
  3. Hoe maak je een crypto wallet aan?
  4. Wat is Bitvavo?
  5. Account aanmaken bij Bitvavo

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven