Wat is mijn ervaring met Bitvavo?

Bitvavo review en mijn ervaring

Sinds ongeveer 2017 gebruik ik Bitvavo. Ik weet nog dat ik toen 1 Ethereum kocht voor 200 euro en steeds switchte tussen Coinbase en Bitvavo. Steeds meer kwam ik erachter dat ik Bitvavo het fijnste platform vond om te investeren voor de lange termijn. In dit artikel vertel ik waarom. Heb je nog geen Bitvavo account? Klik dan even op het linkje en bekijk direct mijn video. Binnen 5 minuten koop je zelf crypto via het platform. 

Wat zijn de voordelen van Bitvavo? 

Bitvavo biedt tal van voordelen voor zowel nieuwe als ervaren crypto beleggers. Een belangrijk voordeel is de Bitvavo Accountgarantie. Deze garantie beschermt je tegoeden tot €100.000, als er zonder jouw medeweten toegang wordt verkregen tot je account. Dit geeft extra gemoedsrust voor gebruikers. Ook de volgende voordelen vind ik erg prettig:

  1. Veiligheid

Bitvavo staat bekend om zijn veiligheid. Het platform neemt uitgebreide veiligheidsmaatregelen en slaat klanttegoeden op bij een apart bewaarbedrijf. Hierdoor zijn je tegoeden beschermd, zelfs bij een eventueel faillissement van Bitvavo.

  1. Staking

Met staking bij Bitvavo kun je beloningen verdienen tot wel 15% op ondersteunde digitale activa. Dit maakt het mogelijk om je crypto’s te laten renderen die anders ongebruikt in je wallet zouden blijven. Bovendien hanteert Bitvavo lage handelskosten, variërend van 0,03% tot 0,25%, wat het aantrekkelijk maakt om te handelen.

  1. Gebruiksvriendelijke interface

Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt snelle verwerkingstijden voor opnames, binnen één werkdag voor Nederlandse bankrekeningen. Ook is er een standaard opnamelimiet van €25.000 per 24 uur, wat flexibiliteit biedt voor zowel euro als crypto opnames.

Ik raad het je aan om de volgende video te bekijken. In deze video leg ik in 17 minuten uit hoe het platform werkt. Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt. Ik leg uit hoe het basis gedeelte werkt, maar ook hoe Bitvavo advanced werkt. Verder in deze review deel ik nog een aantal handige video’s met je. 

Bitvavo onder toezicht van De Nederlandsche Bank 

Bitvavo opereert onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), wat een belangrijke waarborg is voor de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform. Dit toezicht houdt in dat Bitvavo voldoet aan strenge Europese wet- en regelgeving, waaronder de verplichting om de identiteit van gebruikers te verifiëren. Dit helpt bij het voorkomen van fraude en witwaspraktijken. Sinds 11 november 2020 staan ze onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Daarnaast zorgt het toezicht ervoor dat Bitvavo financiële stabiliteit moet handhaven, waardoor gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun tegoeden veilig zijn. Het feit dat Bitvavo onder toezicht staat van DNB draagt bij aan de transparantie en integriteit van het platform. 

Maak eenvoudig een belastingrapport

Bij Bitvavo is het eenvoudig om een belastingrapport te maken. Dit is handig voor het correct aangeven van je cryptobezittingen. Via het Bitvavo dashboard kun je snel een overzicht maken van je transacties en portfolio waarde. Deze gegevens kun je direct gebruiken voor je belastingaangifte. Bitvavo biedt gedetailleerde rapporten die alle nodige informatie bevatten, zoals aankoop- en verkoopprijzen, winst- en verliesberekeningen, en de totale waarde van je portefeuille. Dit helpt je niet alleen bij het naleven van de belastingregels, maar maakt het ook eenvoudig om alles overzichtelijk te houden. Zelf vind ik dit erg handig. Je draait een rapport uit als volgt: 

1. Ga naar je naam in het menu en laat het menu vervolgens uitklappen

2. Klik op transactiegeschiedenis

3. Je hebt 3 opties: Jaaroverzicht exporteren, Belastingrapport via BlockPit of Exporteren. 

Ik raad het aan om met je boekhouder te bespreken wat het meest handig is in jouw situatie. In de meeste gevallen heb je genoeg aan een jaaroverzicht van het afgelopen jaar. 

Traden via het geavanceerde gedeelte

Voor ervaren beleggers biedt Bitvavo een geavanceerd tradingsgedeelte met uitgebreide functionaliteiten (ook dit vind ik erg prettig werken). Hier kun je gebruikmaken van diverse ordertypes, zoals limiet-, market- en stop limit-orders. Het platform voorziet in real-time marktdata en uitgebreide grafieken, waardoor je gedetailleerde analyses kunt uitvoeren. Daarnaast profiteer je van de lage handelskosten, variërend van 0,03% tot 0,25%. Dit maakt het aantrekkelijk om vaker te handelen. Het geavanceerde gedeelte van Bitvavo is ontworpen om aan de behoeften van professionele traders te voldoen, met snelle uitvoeringstijden en een intuïtieve interface. Dit helpt je om efficiënt te handelen.

Ik heb twee video’s voor je klaarstaan, die je sowieso even gezien moet hebben: 

In de eerste video leg ik uit wat maker en taker fees zijn en wat de handelskosten precies zijn. Ook vertel ik hoe je slim gebruik kan maken van de limit – en stop limit orders. Zo weet je zeker dat je zo min mogelijk transactiekosten betaalt. 

In deze tweede video leg ik uit hoe het geavanceerde gedeelte werkt. Hier kun je naast de normale market orders, ook limit orders en stop-limit orders gebruiken. Dit is erg handig als je vooraf orders wilt instellen voor een bepaalde prijs. Ook zijn de transactiekosten hierbij dus lager. Ik raad het aan om al mijn video’s helemaal te bekijken, zodat je zeker weet dat je niks mist. 

Waarom ben ik Bitvavotips.nl begonnen?

Mijn/ons enthousiasme voor het Nederlandse platform is meer dan enkel enthousiasme. Vanaf 2024 ben ik namelijk begonnen met Bitvavotips.nl. Dit is in korte tijd uitgegroeid tot een groot platform rondom Bitvavo. Samen met andere gebruikers geef ik hier tips over het platform. Voor en door gebruikers van Bitvavo dus. 

In onze omgeving zien we vaak dat mensen willen beginnen met crypto, maar dat het ze niet lukt. Ook zien we vaak dat mensen te gretig zijn en daarom gevoelig zijn voor scams. Daarom willen we er alles aan doen om met Bitvavotips.nl autoriteit op te bouwen binnen de cryptomarkt. Investeren in crypto hoeft niet lastig te zijn. Zolang je maar weet wat je doet, en het juiste platform gebruikt. Wil jij veilig crypto kopen? Ontdek dan ook onze 8 tips

Wat zeggen anderen over Bitvavo? 

Voor deze alinea hebben we geheel onafhankelijk gekeken naar andermans ervaringen met Bitvavo. Hiervoor hebben we de reviews op Trustpilot bekeken. We hebben daar goed gekeken naar de pijnpunten van Bitvavo gebruikers en naar de positieve kanten. Wat ons in ieder geval opvalt is dat Bitvavo 4/5 sterren haalt gemiddeld. Dit is veel hoger dan de meeste andere exchanges. Coinbase komt zelfs maar op een 2 uit met hun reviews op Trustpilot. 

Verschillende meningen

De meningen over Bitvavo zijn divers, maar bieden een goed inzicht in de sterke en zwakke punten van het platform. Veel gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van zowel de website als de app. Het is eenvoudig om te navigeren en biedt veel functionaliteiten, zoals automatische aankooporders, stakingopties en periodieke inkoopmogelijkheden. Vooral nieuwkomers vinden het platform toegankelijk en intuïtief.

Kritische geluiden

Aan de andere kant zijn er ook kritische geluiden. Sommige gebruikers hebben problemen met vertraagde stortingen en opnames. Een veelgehoorde klacht is dat de Bitvavo app gebruikers automatisch uitlogt, wat als frustrerend wordt ervaren. Ook geeft een enkele gebruiker aan dat ze te laat worden geïnformeerd over een inlogpoging vanuit het buitenland. Daarom raad ik het altijd aan om 2FA in te schakelen. 

De meeste gebruikers zijn positief 

Toch blijven veel gebruikers positief door de constante updates, de toevoeging van nieuwe cryptomunten en de goede klantenservice. Ondanks enkele negatieve ervaringen, blijven veel beleggers Bitvavo waarderen vanwege de lage handelskosten, snelle stortingen en duidelijke informatievoorziening. Al met al biedt Bitvavo een solide platform voor zowel beginnende als ervaren cryptobeleggers. Heb je toch nog vragen over Hoe veilig Bitvavo is? Klik dan even op het linkje en lees ons uitgebreide blog. 

Wat is mijn conclusie?

Ik denk dat het duidelijk mag zijn dat ik erg enthousiast ben over Bitvavo. Ik heb er daarom voor gekozen om deze review zo volledig mogelijk te maken. Natuurlijk kan iedereen tegenwoordig zijn mening delen, alleen ik denk dat het goed is om wel te kijken naar wie de review schrijft; heeft deze persoon zelf wel ervaring met het platform? Of schrijft deze persoon alleen de review, omdat hij/zij wilt dat er op een affiliate link geklikt wordt? Ik heb ervoor gekozen om ook een aantal YouTube video’s van mij toe te voegen. Op mijn YouTube account staan nog meer video’s over Bitvavo. Zo leer je het platform door en door kennen. Nog niet genoeg aan deze video’s? Lees dan ook onze blogs op Bitvavotips.nl. Hierin proberen we vragen van lezers zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over investeren in crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven