Bitvavo app werkt niet: Wat te doen?

problemen in de Bitvavo app oplossen

Heb je problemen met de Bitvavo app en weet je niet wat je moet doen? Geen zorgen! Op deze pagina neem ik je stap voor stap mee door de meest voorkomende problemen en oplossingen, zodat je snel weer aan de slag kunt.

Bitvavo in een notendop

Voordat we dieper ingaan op de problemen, laten we even kort kennismaken met Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die het mogelijk maakt om eenvoudig en veilig digitale valuta te kopen en te verkopen.  Met een gebruiksvriendelijke interface en concurrerende tarieven, streeft Bitvavo ernaar digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken.

De app start niet op: Wat kun je doen?

Wat doe je als de Bitvavo app niet start? Begin met de basis: controleer je internetverbinding. Een onstabiele of trage verbinding kan al snel roet in het eten gooien. Probeer vervolgens de app te herstarten. Sluit de app volledig af en open hem opnieuw. Werkt dit niet? Probeer dan je toestel te herstarten. Je kunt ook proberen een nieuwe 2FA code in te voeren die verschijnt in de Authenticator app. Deze wordt telkens ververst. 

Tip: Lukt het nog steeds niet? Dan kun je ook een nieuw Bitvavo account aanmaken en kijken of dat helpt. Klik even op het linkje om onze video te zien met een duidelijke uitleg hoe jij een account aanmaakt bij Bitvavo. Je kunt ook op de afbeelding hieronder klikken, dan opent de video direct in een nieuw venster. 

Is er een storing bij Bitvavo vandaag?

Soms ligt het probleem niet bij jou, maar bij Bitvavo zelf. Controleer of er meldingen zijn van een storing. Dit kun je doen op de officiële Bitvavo website of via hun sociale media kanalen. Tijdens gepland onderhoud kan het platform tijdelijk onbereikbaar zijn.

Wat is er aan de hand met Bitvavo?

Als er geen sprake is van een storing of onderhoud, en je app werkt nog steeds niet, kan het zijn dat er technische problemen zijn met je apparaat of met de app zelf. Zorg ervoor dat je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd. Updates bevatten vaak bugfixes die bestaande problemen oplossen.

Kan ik Bitvavo bellen bij problemen?

Direct contact opnemen met Bitvavo kan lastig zijn, aangezien ze geen telefonische ondersteuning bieden. De beste manier om ondersteuning te krijgen is via hun officiële support-kanaal op hun website. Hier kun je een ticket indienen of live chatten met een medewerker.

Tips voor probleemloos gebruik van Bitvavo

Om toekomstige problemen met de Bitvavo app te voorkomen, zijn hier enkele tips:

  • Houd je app altijd up-to-date.
  • Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding.
  • Gebruik een betrouwbaar en up-to-date apparaat.

Beveilig je Bitvavo account goed, bijvoorbeeld door tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen.

Is het veilig om crypto op Bitvavo te laten staan?

Veiligheid is een grote zorg bij het gebruik van online platforms, vooral als het gaat om je investeringen. Bitvavo neemt veiligheid serieus. Ze gebruiken geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals cold storage en multisignature wallets. Dit betekent dat je digitale valuta veilig zijn opgeslagen, zelfs als je de app niet kunt gebruiken. Meer hierover lees je in ons blog: Hoe veilig is Bitvavo?

Hoe update ik de Bitvavo app op mijn smartphone?

Als je tegen problemen aanloopt, kan het zijn dat je niet de nieuwste versie van de Bitvavo app gebruikt. Voor Android-gebruikers, ga naar de Google Play Store, zoek naar Bitvavo en klik op ‘Update’. iPhone-gebruikers bezoeken de App Store, selecteren het tabblad ‘Updates’ en tikken naast Bitvavo op ‘Update’. Een actuele versie van de app kan veelvoorkomende problemen voorkomen.

Wat doen als mijn transacties niet worden weergegeven?

Soms lijkt het alsof recente transacties niet verschijnen in je account. Begin met het verversen van je app of log opnieuw in. Als dit niet helpt, wacht dan een paar minuten; het kan zijn dat het systeem iets vertraagd is, vooral tijdens drukke periodes. Blijft het probleem aanhouden? Dan is het raadzaam contact op te nemen met de klantenservice van Bitvavo. Je kunt bijvoorbeeld een mail sturen naar support@bitvavo.com.

Kan ik mijn Bitvavo account herstellen als ik mijn telefoon verlies?

Het verliezen van je telefoon kan stressvol zijn, vooral als je financiële apps zoals Bitvavo gebruikt. Gelukkig kun je je account veiligstellen. Zorg ervoor dat je de toegang tot je account herstelt via een nieuw apparaat en wijzig direct je wachtwoorden en beveiligingsinstellingen. Als je tweefactorauthenticatie (2FA) hebt ingesteld, moet je mogelijk contact opnemen met de support van Bitvavo om deze op je nieuwe apparaat te herstellen.

Wat zijn de voordelen van de mobiele app?

De mobiele app van Bitvavo biedt het gemak van handelen onderweg, wat betekent dat je snel kunt reageren op marktveranderingen waar je ook bent. De app is ontworpen voor snelle navigatie en efficiëntie, met functies zoals prijsalerts en eenvoudige portfolio overzichten. Hoewel de website ook volledige functionaliteiten biedt, is de app ideaal voor gebruikers die veel onderweg zijn en direct toegang willen tot hun handelsplatform. 

Meer weten over hoe de app van Bitvavo werkt? Klik dan ook op de afbeelding hieronder. Dan opent de video van Jesse in een nieuw venster. Hij laat in de video precies zien hoe de Bitvavo app werkt. 

Hoe voer ik een betaling uit als mijn bank problemen heeft?

Als je problemen ondervindt met je bankapp en geen betalingen kunt uitvoeren naar Bitvavo, overweeg dan alternatieve betalingsmethoden die Bitvavo ondersteunt, zoals creditcard, PayPal of andere wallets. Zorg er altijd voor dat je rekening houdt met de verwerkingstijd en eventuele kosten die deze alternatieve methoden kunnen inhouden.

Heeft dit artikel jou geholpen? Dan zijn wij natuurlijk erg blij. Heb je nog geen antwoord op je vraag? Bekijk dan ook onze Bitvavo inloggen pagina. Hier staat een simpele uitleg hoe je inlogt bij Bitvavo.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven