Bitvavo & De kosten: Hoe zit het precies?

kosten bitvavo blog

Investeren in cryptocurrency kan ingewikkeld lijken, vooral als het gaat om de kosten. Bitvavo heeft verschillende tarieven en regels die invloed hebben op je investeringen. In dit artikel vertellen we meer over de kostenstructuur van Bitvavo, bekijken we hoe je kosten kunt minimaliseren en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Wat betaal je aan stortingskosten bij Bitvavo?

Eerst vooral het goede nieuws: het storten van geld op je Bitvavo-rekening is kosteloos voor de meeste betaalmethoden, zoals bankoverschrijving en iDeal. Voor creditcards betaal je 1% en voor PayPal 2%. Dit betekent dat je bij het storten van grote bedragen dus het beste gewoon iDEAL kunt gebruiken. 

Tip: Wil je zelf een Bitvavo account aanmaken? Klik dan ook even op het linkje en bekijk onze handige video. In de video laat ik stap voor stap zien hoe het aanmeldproces werkt. Zo kun je eenvoudig beginnen met Bitvavo. 

Hoe zit het met de transactiekosten?

Bitvavo maakt onderscheid in haar tarievenstructuur door de eerste €10.000 aan transacties per jaar gratis aan te bieden. Je kunt hiervoor het beste onze video bekijken en klikken op de button op die pagina. Dan weet je zeker dat je gebruikmaakt van de actie. Na de eerste 10.000 euro betaal je een commissie van maximaal 0,25%. Dit betekent dat de kosten op kunnen lopen als je veel handelt. Het blijft wel relatief laag in vergelijking met andere exchanges.

Wat kost het om geld op te nemen van mijn Bitvavo-account?

Bitvavo hanteert een standaardlimiet van €25.000 per 24 uur voor opnames. Dit limiet geldt voor zowel euro’s als cryptocurrencies. Als je dus van plan bent grotere bedragen op te nemen, plan dit dan zorgvuldig om binnen deze grenzen te blijven. Neem anders even contact op met de support van Bitvavo. 

Kan ik onbeperkt geld storten op mijn account?

Bij Bitvavo kun je behoorlijk hoge bedragen storten via verschillende methoden. Via bankoverboeking is het mogelijk om tot €1.000.000 te storten. Dit maakt Bitvavo een geschikte optie voor zowel kleine als grote investeerders.

Bitvavo & de Belastingdienst

Als je veel handelt in crypto’s, is het belangrijk om je bewust te zijn van de belastingen die hierbij komen kijken. Bitvavo rapporteert aan de Belastingdienst in Nederland, wat betekent dat jouw vermogen in cryptocurrencies bekend kan zijn bij de fiscus. Het niet opgeven van dit vermogen kan leiden tot forse boetes. Ook staat Bitvavo onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Houd hier dus rekening mee en bespreek dit eventueel met een boekhouder. 

Wat als ik mijn geld wil beveiligen tegen diefstal?

Bitvavo biedt een accountgarantie tot €100.000 tegen ongeautoriseerde toegang en diefstal. Dit, samen met hun strenge veiligheidsmaatregelen, maakt het een van de veiligere platforms om te investeren in crypto.

Hoeveel crypto mag ik belastingvrij hebben?

De belasting op cryptovaluta valt onder box 3, die vermogen belast. Vrijstellingen en tarieven kunnen jaarlijks veranderen, dus het is belangrijk dit goed in de gaten te houden. Over het algemeen moet je betalen zodra je vermogen (inclusief crypto) de vrijstellingsgrens overschrijdt.

Is Bitvavo ook een wallet?

Ja, Bitvavo biedt zogenaamde ‘hosted wallets’ aan waar je verschillende cryptocurrencies veilig kunt opslaan. Dit betekent dat je niet alleen kunt handelen op hun platform, maar dat je jouw digitale valuta ook kunt bewaren op een en dezelfde plek. Meer weten over crypto wallets? Bekijk dan ook ons blog over het aanmaken van een crypto wallet

Hoe haal ik mijn geld van Bitvavo af?

Om geld op te nemen, log je in op je Bitvavo app, selecteer je de bankrekening waar je de euro’s naar wilt overmaken, vul je het bedrag in en bevestig je de transactie. De transactie zal binnen direct verwerkt worden. Vaak heb je het bedrag al binnen een dag op je rekening. Dit proces werkt via de desktopversie hetzelfde, maar zelf vind ik de app fijner in gebruik (zie ook mijn uitlegvideo hieronder). 

Hoe werkt staking bij Bitvavo?

Misschien vraag je je af hoe je nog meer uit je crypto investeringen kunt halen. Bitvavo biedt de optie van staking, waarmee je beloningen kunt verdienen door je crypto beschikbaar te stellen. Het staking rendement kan oplopen tot wel 15% op jaarbasis. Dit is een uitstekende manier om passief inkomen te genereren met de crypto die je toch al bezit. Staking kun je het beste zien als een soort rente op jouw crypto. Tijdens het staken van coins op Bitvavo kun je gewoon blijven handelen. Je merkt er dus verder niks van. 

Wat als ik problemen heb met mijn account?

Bitvavo staat bekend om zijn goede klantenservice. Mocht je problemen ondervinden met je account, of vragen hebben over specifieke transacties, dan is hun klantenservice snel en behulpzaam. Ze zijn bereikbaar via e-mail en een live chat, wat zorgt voor een efficiënte oplossing van problemen. Ook kun je een telefoongesprek inplannen. Verder kun je nog de volgende drie blogs lezen. Misschien dat deze informatie jou al op de goede weg helpt:

Hoe veilig is mijn investering bij Bitvavo?

Veiligheid is een topprioriteit bij Bitvavo. Ze gebruiken geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals two-factor authentication (2FA), cold storage voor een meerderheid van de fondsen en SSL-encryptie. Deze maatregelen beschermen jouw investeringen tegen ongeautoriseerde toegang en mogelijke cyberaanvallen. Meer hierover lees je in ons blog: hoe veilig is Bitvavo?

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven