Bellen met Bitvavo: Is dit mogelijk?

Bitvavo bellen

Laten we direct met de deur in huis vallen: Bitvavo biedt inderdaad telefonische support, maar wel op een unieke manier. In dit artikel nemen we je mee door de stappen die je moet doorlopen om een gesprek te plannen en wat je kunt verwachten van de support van Bitvavo. Ook vertellen we meer over de veiligheid van het platform. 

Telefonisch contact op afspraak: Hoe werkt het?

Bitvavo maakt het mogelijk om telefonisch ondersteuning te krijgen, maar niet via een direct telefoonnummer dat je op elk moment kunt bellen. Wil je spreken met een medewerker, dan moet je dit vooraf aanvragen en inplannen via e-mail. Dit systeem zorgt ervoor dat je niet eindeloos in de wacht staat en dat je gesprek zo efficiënt mogelijk verloopt.

Veiligheid voorop tijdens het gesprek

Een belangrijke herinnering: het supportteam van Bitvavo zal je nooit vragen om je wachtwoord of 2FA-codes te delen. Ook zal er nooit gevraagd worden om software te downloaden die toegang geeft tot je apparaat. Veiligheid staat voorop, dus blijf alert op de informatie die je deelt tijdens het gesprek.

Hoe kan ik een gesprek aanvragen?

Om een telefonisch gesprek met Bitvavo te plannen, dien je een e-mail te sturen naar de klantenservice (support@bitvavo.com) met daarin je vraag of het probleem waarvoor je hulp nodig hebt. Vermeld duidelijk dat je graag telefonisch wilt worden bijgestaan, en vergeet niet je contactgegevens toe te voegen.

Wat als ik direct hulp nodig heb?

Heb je dringende hulp nodig en kan een gepland gesprek niet wachten? Bitvavo heeft ook een uitgebreide FAQ en supportpagina op hun website waar je snel antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen. Dit kan een snelle oplossing bieden terwijl je wacht op je geplande gesprek. Mogelijk dat onze onderstaande blogs je ook al kunnen helpen, als je problemen ervaart met het inloggen, of met de Bitvavo app. 

Is Bitvavo veilig?

Veiligheid is een veelvoorkomende zorg bij het gebruik van online platforms, zeker als het om financiële transacties gaat. Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van crypto-diensten, wat een extra laag vertrouwen en veiligheid toevoegt. Meer weten? Lees dan ook ons blog: Hoe veilig is Bitvavo?

Hoe meld ik verdachte activiteiten?

Merk je verdachte activiteiten op je account of heb je vermoedens van malware? Neem direct contact op met de fraude-afdeling via fraud@bitvavo.com. Als je denkt dat je getroffen bent door malware, adviseert Bitvavo om je apparaat grondig te controleren en indien nodig opnieuw in te stellen.

Tip: Ben je nieuw met Bitvavo en weet je niet hoe je een account aanmaakt? Bekijk dan ook onze handige video waarin we uitleggen hoe jij je registreert

Welke informatie moet ik bij de hand hebben?

Voordat je contact opneemt met Bitvavo, zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt. Denk aan je gebruikersnaam, de specifieke details van je vraag of probleem, en eventuele foutmeldingen die je hebt ontvangen. Dit helpt het supportteam om je sneller en effectiever te helpen.

Reactietijd op aanvraag van een gesprek

De reactietijd kan variëren afhankelijk van de drukte bij de klantenservice. Bitvavo streeft ernaar om binnen een werkdag te reageren. Echter, tijdens piekperiodes kan dit iets langer duren. Het is belangrijk om geduld te hebben en niet meerdere aanvragen tegelijk te sturen, aangezien dat het proces kan vertragen.

Hoe kan ik mijn account beter beveiligen?

Bitvavo benadrukt het belang van sterke, unieke wachtwoorden en het gebruik van tweefactorauthenticatie (2FA). Bekijk de veiligheidsinstellingen op je account om deze extra beveiligingslaag in te schakelen. Bitvavo biedt ook regelmatig updates en tips over hoe je je account kunt beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. 

Telefonisch contact is mogelijk, maar plan vooruit

Hoewel je niet zomaar kunt bellen naar Bitvavo, is telefonische ondersteuning wel degelijk een optie via een gepland gesprek. Deze methode garandeert dat je de aandacht krijgt die je nodig hebt zonder onnodige wachttijden. Onthoud goed de veiligheidsmaatregelen en maak gebruik van de alternatieve supportkanalen als dat nodig is.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven