Mag je twee Bitvavo accounts hebben?

Twee Bitvavo accounts

Cryptovaluta groeien explosief in populariteit en steeds meer mensen duiken in de wereld van digitaal geld. Het is hierbij belangrijk om te weten wat wel mag, en wat niet. Een vraag die we regelmatig krijgen is: mag je twee accounts hebben bij Bitvavo? Onze experts vertellen er alles over in deze blog. 

Wat zeggen de regels van Bitvavo?

Bitvavo staat het openen van meer dan één account per persoon niet toe. Dit is vastgelegd in hun algemene voorwaarden onder artikel 2.7. De reden hierachter heeft te maken met de strikte Anti-Money Laundering (AML) wetgeving die exchanges verplicht om nauwkeurig bij te houden wie hun gebruikers zijn.

Heb je nog geen Bitvavo account? Dan kun je onze video bekijken, waarin we uitleggen hoe je een Bitvavo account aanmaakt. Doorloop eenvoudig de stappen en ontdek hoe je binnen 5 minuten al jouw eerste crypto’s koopt. 

Waarom is het aanmaken van meerdere accounts niet toegestaan?

Het beperken van accounts tot één per persoon helpt Bitvavo om financiële fraude te voorkomen en witwassen tegen te gaan. Deze regels zorgen ervoor dat alles transparant blijft en dat de financiële veiligheid van alle gebruikers gewaarborgd is.

Hoe snel kan ik geld storten en wat zijn de limieten?

Bitvavo biedt verschillende betaalmethoden zoals iDEAL, Giropay en SEPA-bankoverboekingen, waarbij de snelheid varieert van direct tot 1-2 werkdagen. De maximale transactiebedragen variëren van €10.000 tot €1.000.000, afhankelijk van de gekozen methode. Ook geld storten via PayPal is mogelijk bij Bitvavo. 

Hoe snel worden iDEAL stortingen verwerkt?

Stortingen via iDEAL bij Bitvavo worden vrijwel direct verwerkt. Dit betekent dat je onmiddellijk kunt beginnen met handelen. Het is een van de snelste manieren om geld op je Bitvavo account te krijgen. Dit maakt het een populaire keuze onder Nederlandse gebruikers.

Wat doen als mijn storting niet direct verschijnt?

Als je storting niet direct verschijnt op je Bitvavo account, is er geen reden tot paniek. Controleer eerst of de transactie is afgeschreven van je bankrekening. Zo ja, wacht dan enkele minuten. Afhankelijk van de drukte op het netwerk, kunnen vertragingen optreden. Als het geld na een paar uur nog steeds niet is bijgeschreven, neem je contact op met de klantenservice voor verdere assistentie.

Bankrekening koppelen en belasting

Je kunt jouw bankrekening eenvoudig koppelen via het Bitvavo Dashboard. Onthoud dat alle vermogenswaarden die je opbouwt bekend kunnen zijn bij de Nederlandse Belastingdienst, aangezien Nederlandse crypto exchanges verplicht zijn deze gegevens te delen als hierom wordt gevraagd.

Is mijn geld verzekerd bij Bitvavo?

Bitvavo zorgt voor een hoge mate van beveiliging en verzekert de digitale wallets van gebruikers tot een bedrag van $255 miljoen. Dit geeft een extra laag veiligheid tegen mogelijke verliezen door hacks of andere beveiligingsproblemen.

Wat als ik toch een tweede account aanmaak?

Als je probeert een tweede account aan te maken, zal Bitvavo dit waarschijnlijk detecteren. Beide accounts kunnen worden geschorst of zelfs permanent worden gesloten. Dit kan leiden tot het bevriezen van de tegoeden op beide accounts. Je moet dan contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo om dit te herstellen. 

Hoe haal ik mijn geld van Bitvavo af?

Je kunt geld opnemen door in het dashboard naar ‘Opnemen €’ te gaan, het bedrag in te vullen en de gekoppelde bankrekening te selecteren. Houd rekening met de dagelijkse en maandelijkse opnamelimieten van €15.000 en €30.000. Als je hier overheen gaat, moet je het account upgraden naar een Pro account. Bekijk hieronder ook de video met de uitleg hoe de Bitvavo exchange werkt. 

Verschillende bankrekeningen gebruiken

Je kunt meerdere bankrekeningen koppelen aan je enkele Bitvavo account. Dit is handig als je transacties wilt spreiden over verschillende rekeningen. Echter, zorg ervoor dat alle bankrekeningen op jouw naam staan. Bitvavo controleert dit om te voldoen aan de AML-wetgeving en om de veiligheid van transacties te garanderen.

Wat gebeurt er als Bitvavo mijn account blokkeert?

Als Bitvavo je account blokkeert, is dit meestal omdat ze verdachte activiteiten hebben waargenomen, of omdat je hebt geprobeerd de regels te omzeilen, zoals het proberen te openen van meerdere accounts. In zo’n geval moet je direct contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo. Zij zullen de situatie beoordelen en je informeren over de stappen om je account te herstellen.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven