Bitvavo inloggen: Hoe werkt het?

investeren Bitvavo

Welkom in de wereld van digitale valuta, waar Bitvavo als een betrouwbare brug fungeert tussen jou en de cryptomarkt. Op deze pagina doorlopen we het eenvoudige proces van inloggen bij Bitvavo, het veilig beheren van je wallet en de voordelen van het gebruik van Bitvavo’s gebruiksvriendelijke app. Onze experts vertellen je er alles over. 

Een account aanmaken bij Bitvavo

Begin bij Bitvavo door je te registreren. Het proces is eenvoudig: bezoek de registratiepagina, verifieer je e-mailadres, vul je persoonlijke gegevens in en bevestig je identiteit. De Nederlandse Bank houdt toezicht, dus verificatie is een must om jouw veiligheid te garanderen. Na deze stappen ben je klaar om geld op je account te zetten en te beginnen.

Tip: Bekijk onze registratievideo en hoe makkelijk jij een account aanmaakt.

Hoe zet ik geld op mijn Bitvavo-account?

Voordat je kunt beginnen met investeren, moet je natuurlijk geld op je Bitvavo-account zetten. Dit proces is net zo gebruiksvriendelijk als de rest van het platform. Ga naar de ‘Storten €’ sectie, kies je betaalmethode – iDEAL is bijvoorbeeld een populaire optie in Nederland – vul het bedrag in dat je wilt storten en volg de instructies. Binnen enkele minuten staat het geld op je account. Je bent klaar om te investeren in crypto.

Hoe koop ik mijn eerste crypto?

Zodra je geld op je account hebt, is het tijd voor de volgende spannende stap: je eerste cryptocurrency kopen. Bitvavo maakt dit proces intuïtief. Zoek de crypto die je wilt kopen, klik op ‘Kopen’, vul het bedrag in euro’s in of specificeer de hoeveelheid crypto die je wenst te kopen. Het is ontzettend simpel (klik op de afbeelding hieronder en zie onze video). Bitvavo biedt een ruim assortiment aan cryptomunten, dus neem de tijd om te onderzoeken welke investering het beste bij jouw strategie past.

De Bitvavo app: jouw app om crypto te kopen

Bitvavo blinkt uit met zijn gebruiksvriendelijke app. De app is zowel voor iOS als Android beschikbaar en biedt een helder overzicht van je investeringen. Ook maakt de app het kopen en verkopen van crypto nog makkelijker. 

Hoe log ik in?

Als je de app geïnstalleerd hebt, is inloggen simpel. Gebruik je e-mailadres, wachtwoord en eventueel de tweefactorauthenticatie (2FA) code voor extra beveiliging. Mocht je inlogproblemen ervaren, probeer dan de app opnieuw te installeren. Dit werkt bij sommige apparaten. 

Vind je Bitvavo wallet adres

Vraag je je af waar je het adres van je Bitvavo wallet vindt? Ga dan naar de valuta waarvan je het adres wilt weten, klik op ‘Storten’ en je adres verschijnt aan de linkerkant. Vergeet niet te bevestigen dat je via het ERC-20 netwerk stuurt, indien je bijvoorbeeld Ethereum overmaakt. Het is altijd belangrijk om het juiste netwerk te kiezen. Dus zoek dit goed uit. Zo voorkom je dat jouw cryptovaluta verloren gaat. 

Veiligheid voorop

Bitvavo neemt jouw veiligheid serieus. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en een focus op beveiliging, inclusief ‘cold storage’ voor digitale valuta, biedt Bitvavo een veilige plek voor je investeringen. Onthoud: de beveiliging van je account start bij jou. Activeer altijd 2FA voor extra veiligheid. Zo weet je zeker dat er niks mis kan gaan (uitzonderingen daargelaten). 

Hoe beveilig ik mijn Bitvavo account optimaal?

Naast het activeren van tweefactorauthenticatie (2FA), wat essentieel is, zijn er nog meer stappen die je kunt nemen om je Bitvavo-account te beveiligen. Zorg ervoor dat je e-mailaccount beveiligd is, aangezien dit vaak een doelwit kan zijn voor hackers. Gebruik unieke, sterke wachtwoorden voor zowel je e-mail als Bitvavo account en overweeg het gebruik van een betrouwbare hardware wallet voor het opslaan van grotere crypto bedragen. 

Kan ik meerdere Bitvavo accounts hebben?

Nee, Bitvavo’s beleid staat slechts één account per persoon toe. Dit helpt bij het handhaven van veiligheidsnormen en voorkomt misbruik. Geïnteresseerd in een zakelijk account? Dat is ook mogelijk, maar vereist een aparte aanmelding.

Beginnen met handelen

Eenmaal ingelogd, kies je eenvoudig de crypto die je wilt kopen. Bitvavo biedt een breed scala aan digitale valuta, van Bitcoin tot XRP (Ripple) en meer. Bekijk de actuele prijs, grafieken en hoeveel je al bezit direct vanuit de app, of via de desktopversie.

Lage transactiekosten

Bitvavo maakt handelen aantrekkelijk met lage transactiekosten, maximaal 0,25%. Dit betekent dat je meer van je investering behoudt. Bovendien een reden waardoor veel mensen voor Bitvavo kiezen. Ook ervaren handelaren zijn enthousiast, doordat de percentages laag liggen en er ook actief gehandeld kan worden op Bitvavo. 

Ondersteuning en contact

Vragen of hulp nodig? Bitvavo’s ondersteuning is gemakkelijk toegankelijk via een live chat en e-mail. Direct contact via telefoon is niet mogelijk, maar hun support team staat altijd klaar om te helpen.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeet?

Geen paniek als je je wachtwoord bent vergeten; Bitvavo heeft een vlotte procedure voor wachtwoordherstel. Klik simpelweg op ‘Wachtwoord vergeten?’ bij het inlogscherm en voer je e-mailadres in. Je ontvangt een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Volg de stappen en je krijgt snel weer toegang tot je account. Onthoud wel dat veiligheid voorop staat, dus kies een sterk wachtwoord en overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager, zoals LastPass. 

Hoe volg ik de marktontwikkelingen?

Het volgen van de marktontwikkelingen is belangrijk voor succesvolle crypto-investeringen. Bitvavo’s platform biedt real-time marktgegevens en grafieken, waardoor je gemakkelijk de prestaties van verschillende cryptomunten kunt volgen. Daarnaast zijn er talloze online bronnen, forums, en nieuwswebsites die diepgaande analyses en updates bieden. Door jezelf goed te informeren en actueel te blijven, kun je betere investeringsbeslissingen nemen en mogelijk profiteren van markttrends. Ben je nieuwsgierig naar technische analyse? Dan kun je ook experimenteren met TradingView. 

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven