Bitvavo account aanmaken lukt niet? Dit kun je doen

bitvavo account aanmaken lukt niet blog

Het openen van een Bitvavo-account gaat vaak makkelijk, maar voor sommigen kan het ook lastig zijn, vooral als je niet bekend bent met exchanges. Hier lees je wat je kunt doen als het niet lukt om een account aan te maken bij Bitvavo. We vertellen welke stappen je kunt doorlopen en hoe je eventuele problemen oplost. 

Waarom kan ik geen Bitvavo account aanmaken?

Er zijn verschillende redenen waarom het niet lukt om een Bitvavo account aan te maken. Hier zijn de meest voorkomende oorzaken:

  • Je probeert een tweede account aan te maken: Bitvavo staat niet toe dat gebruikers meer dan één account hebben. Dit komt door de strenge anti-witwasregelgeving (AML) waaraan ze moeten voldoen. Als je al een account hebt, kun je geen nieuw account registreren met dezelfde of andere gegevens.
  • Verificatieproblemen: Soms kan er een probleem zijn met de verificatie van je e-mailadres of identiteitsbewijs. Zorg ervoor dat je alle vereiste documenten correct en duidelijk indient.
  • Technische problemen: Het kan ook zijn dat er technische problemen zijn met de website of app van Bitvavo. Controleer de statuspagina van Bitvavo of neem contact op met de klantenservice.

Tip: Heb je nog geen Bitvavo account op jouw naam? Zorg dan dat je onze handige video bekijkt over het aanmaken van een Bitvavo account. Zo weet je zeker dat alles goed gaat. Binnen 5 minuten heb jij al een account en kun je beginnen met investeren.

Hoe maak ik een Bitvavo account aan?

Het aanmaken van een Bitvavo account is een eenvoudig proces. Volg deze stappen om een account aan te maken:

  1. Registreren: Ga naar onze handige video en klik op de knop “Direct Starten”. Je gaat dan naar de website van Bitvavo en betaalt over de eerste 10.000 euro geen handelskosten. Dit komt door onze unieke affiliate code. 
  2. Vul je e-mailadres en een sterk wachtwoord in.
  3. E-mailadres verifiëren: Je ontvangt een e-mail met een verificatielink. Klik op deze link om je e-mailadres te bevestigen.
  4. Persoonsgegevens invullen: Vul de gevraagde persoonsgegevens in, zoals je naam, adres en geboortedatum.
  5. Identiteitsbewijs uploaden: Upload een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) voor verificatie. Waarschijnlijk moet je ook een aantal bewegingen met je gezicht maken, om te verifiëren dat jij het bent. Hiervoor moet je de Bitvavo app toegang geven tot jouw camera. Dit kan overigens ook gewoon via de desktopversie. 
  6. Bankrekening koppelen: Koppel je bankrekening aan je Bitvavo-account om stortingen en opnames mogelijk te maken.

Wat als mijn account geblokkeerd is?

Als je account geblokkeerd is, kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  • Controleer de reden van blokkade: Bitvavo stuurt meestal een e-mail met de reden waarom je account is geblokkeerd. Lees deze e-mail zorgvuldig door.
  • Neem contact op met de klantenservice: Stuur een e-mail naar support@bitvavo.com en leg het probleem uit. Voeg alle relevante informatie toe, zoals je gebruikersnaam en eventuele foutmeldingen die je ontvangt.
  • Verifieer je identiteit opnieuw: Soms kan het nodig zijn om je identiteit opnieuw te verifiëren. Dit kan door een nieuwe foto van je identiteitsbewijs te sturen of andere gevraagde documenten aan te leveren.

Waarom kan ik geen geld storten of opnemen?

Het kan voorkomen dat je geen geld kunt storten of opnemen bij Bitvavo. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Onderhoud aan de blockchain: Soms zijn er updates of onderhoudswerkzaamheden aan de blockchain van de digitale valuta die je wilt storten of opnemen. Dit kan tijdelijk transacties blokkeren. Dit wordt vaak vooraf gemeld. 
  • Accountverificatie niet voltooid: Zorg ervoor dat je account volledig is geverifieerd, inclusief het koppelen van een bankrekening.
  • Opnamelimieten: Bitvavo hanteert een standaard opnamelimiet van €25.000 per 24 uur. Controleer of je niet boven dit limiet zit.

Kan ik meerdere Bitvavo accounts hebben?

Nee, zoals aangegeven is het niet toegestaan om meerdere Bitvavo accounts te hebben. Dit staat duidelijk vermeld in de algemene voorwaarden van Bitvavo, artikel 2.7. Als je toch probeert een tweede account aan te maken, wordt dit automatisch geblokkeerd. Wil je een zakelijk account openen? Dan kun je daarvoor een apart verzoek indienen bij de klantenservice van Bitvavo. 

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen?

Als je niet kunt inloggen op je Bitvavo-account, zijn hier enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer je inloggegevens: Zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt.
  • Reset je wachtwoord: Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je dit eenvoudig resetten via de optie ‘Wachtwoord vergeten?’ op de inlogpagina.
  • 2FA-problemen: Als je problemen hebt met de tweestapsverificatie (2FA), kun je contact opnemen met de klantenservice om de 2FA te resetten.

Heb je enkel problemen met het inloggen, maar heb je al wel een bestaand account? Lees dan ook ons blog met als titel: Inloggen op Bitvavo lukt niet? Dit kun je doen 

Hoe koppel ik mijn bankrekening aan Bitvavo?

Het koppelen van je bankrekening aan je Bitvavo-account is eenvoudig. Voor het uitvoeren van stortingen en opnames doorloop je de volgende stappen:

  1. Log in op je account: Ga naar het dashboard van je Bitvavo-account.
  2. Ga naar instellingen: Klik op je profiel en ga naar de instellingen.
  3. Kies ‘Bankrekeningen’: Voeg een nieuwe bankrekening toe door je IBAN in te vullen. Doorloop de gevraagde verificatiestappen. 

Kan ik Bitvavo telefonisch bereiken?

Bitvavo biedt telefonische ondersteuning op afspraak. Je kunt een telefoongesprek aanvragen via e-mail. Dit kan handig zijn als je snel hulp nodig hebt bij een probleem dat enkel telefonisch kan worden opgelost. Meer hierover lees je in ons blog: Bellen met Bitvavo: Is dit mogelijk?

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven