Hoe stel je prijsmeldingen in bij de Bitvavo app?

De wereld van cryptocurrency verandert constant. Koersen schommelen continu, en om op het juiste moment te kopen of te verkopen, is het handig om prijsmeldingen in te stellen. Bitvavo biedt deze mogelijkheid aan in de Bitvavo app. Dit stelt je in staat om meldingen te krijgen wanneer een bepaalde munt een door jou ingestelde prijs bereikt. Maar hoe stel je deze prijsmeldingen precies in? In dit artikel leggen we het stap voor stap uit. Ook behandelen we veelgestelde vragen van onze lezers. 

Wat zijn prijsmeldingen?

Een prijsmelding is een notificatie die je ontvangt wanneer de waarde van een cryptocurrency een specifieke prijs bereikt. Je kunt deze functie gebruiken om meldingen te ontvangen zodra een munt een bepaalde koers haalt, bijvoorbeeld wanneer je wilt kopen of verkopen op een bepaalde waarde. Dit maakt het mogelijk om op de hoogte te blijven van koerswijzigingen, zonder dat je de app constant hoeft te openen. 

Tip: Heb je nog geen account bij Bitvavo? Bekijk dan snel onze Bitvavo account aanmaken pagina. Op deze pagina vind je een handige video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe jij een Bitvavo account aanmaakt. 

Waarom prijsmeldingen instellen?

Crypto kan zeer volatiel zijn, en koersen kunnen snel veranderen. Door een prijsmelding in te stellen, hoef je niet continu de markt in de gaten te houden. Zodra de door jou ingestelde prijs wordt bereikt, ontvang je direct een melding en kun je vervolgens actie ondernemen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je geen belangrijke kansen mist. Dit kan vooral nuttig zijn in een drukke markt, waar snel handelen soms het verschil maakt tussen winst en verlies.

Hoe stel je prijsmeldingen in bij Bitvavo?

Het instellen van prijsmeldingen in de Bitvavo app is eenvoudig en snel. Volg onderstaande stappen om te beginnen:

1. Open de Bitvavo-app en log in op je account

Voordat je prijsmeldingen kunt instellen, moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd in de Bitvavo app. Als je de app nog niet hebt geïnstalleerd, kun je deze downloaden via de App Store of Google Play Store. Heb je problemen met de Bitvavo app? Klik dan ook even op het linkje en lees ons uitgebreide blog met oplossingen. 

2. Selecteer de gewenste cryptocurrency

Nadat je bent ingelogd, selecteer je de cryptocurrency waarvoor je een prijsmelding wilt instellen. Dit kan Bitcoin zijn, maar ook Ethereum, Solana of elke andere munt die beschikbaar is op het platform.

3. Bekijk de koersinformatie

Zodra je de munt hebt geselecteerd, zie je de actuele koersinformatie, inclusief grafieken en andere belangrijke gegevens, zoals de marktprijs en je huidige bezit. Het is belangrijk om te weten op welk prijsniveau je een melding wilt ontvangen. Leer in mijn video hieronder meer over support & resistance levels. Zo herken je beter welke levels interessant zijn. 

4. Stel een prijsmelding in

Binnen de pagina over de munt vind je een optie om prijsmeldingen in te stellen. Deze functie vind je door rechts bovenin op de drie stipjes te klikken (zie ook mijn screenshot hieronder). Je klikt vervolgens op “prijsmelding instellen”. Hier kun je de gewenste prijs invoeren waarop je een melding wilt ontvangen. Je kunt kiezen of je een melding wilt krijgen wanneer de prijs stijgt tot een bepaald niveau, of juist wanneer deze daalt.

5. Bevestig en wacht op de melding

Na het instellen van de prijs druk je op ‘bevestigen’. Vanaf dit moment hoef je alleen maar af te wachten tot de koers de door jou ingestelde prijs bereikt. Je ontvangt een pushmelding op je smartphone zodra dit gebeurt, zodat je direct actie kunt ondernemen.

Hoe haal je het meeste uit prijsmeldingen?

Nu je weet hoe je prijsmeldingen instelt, is het belangrijk om te begrijpen hoe je deze functie optimaal kunt benutten. Hier zijn enkele tips:

1. Stel meerdere meldingen in

Je kunt voor verschillende munten en prijsniveaus meerdere prijsmeldingen instellen. Dit is handig als je zowel op korte termijn wilt handelen als op lange termijn wilt investeren. Stel bijvoorbeeld een melding in voor een koopprijs en een andere voor een verkoopprijs.

2. Gebruik prijsmeldingen in combinatie met limietorders

Een prijsmelding geeft je de mogelijkheid om direct te handelen wanneer een munt een bepaalde prijs bereikt, maar het kan slim zijn om ook limietorders te plaatsen. Een limietorder zorgt ervoor dat je automatisch koopt of verkoopt wanneer een munt een bepaalde prijs raakt, zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen. In combinatie met prijsmeldingen zorgt dit ervoor dat je altijd klaar bent om er het meeste uit te halen. 

3. Wees voorbereid op marktfluctuaties

Prijsmeldingen zijn nuttig, maar markten kunnen snel veranderen, vooral bij crypto. Een munt kan in enkele seconden een bepaald niveau bereiken en daarna weer dalen. Houd daarom altijd rekening met marktvolatiliteit en wees voorbereid om snel te handelen wanneer je een melding ontvangt.

4. Pas je strategie aan op basis van meldingen

Het ontvangen van een prijsmelding betekent niet automatisch dat je moet kopen of verkopen. Gebruik de meldingen als signaal om je strategie te heroverwegen. Als de prijs van een munt stijgt, kan het aantrekkelijk zijn om te verkopen, maar misschien geloof je dat de prijs nog verder zal stijgen. Handel daarom altijd volgens je eigen strategie en laat je niet te veel leiden door emoties of kortstondige koersbewegingen.

Veelgestelde vragen

We lichten graag een aantal vragen toe van onze lezers: 

Zijn er kosten verbonden aan het instellen van prijsmeldingen?

Nee, het instellen van prijsmeldingen bij Bitvavo is volledig gratis. Je betaalt pas transactiekosten wanneer je daadwerkelijk een munt koopt of verkoopt.

Kan ik prijsmeldingen ontvangen zonder dat de app open staat?

Ja, zodra je een prijsmelding hebt ingesteld, krijg je een pushmelding op je smartphone, zelfs als de Bitvavo app niet actief is. Zorg ervoor dat je meldingen voor de app hebt ingeschakeld in de instellingen van je telefoon.

Werken prijsmeldingen ook tijdens onderhoud of storingen?

Tijdens gepland onderhoud is het platform tijdelijk niet beschikbaar, en prijsmeldingen werken mogelijk niet naar behoren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van gepland onderhoud. Houd de status van Bitvavo af en toe in de gaten. Meer weten hierover? Lees dan ook ons blog: Storing bij Bitvavo? Dit kun je doen

Zijn prijsmeldingen betrouwbaar?

Prijsmeldingen zijn over het algemeen betrouwbaar, maar er kunnen vertragingen optreden bij grote marktvolatiliteit of technische storingen. Het is altijd een goed idee om je meldingen te combineren met andere strategieën, zoals het instellen van limietorders, om risico’s te minimaliseren.

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven