Is Bitvavo goed voor daytraden?

Bitvavo is een bekende crypto exchange en wordt vaak geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid en populariteit. Maar is het ook geschikt voor daytraden? Daytraden vereist specifieke kenmerken van een handelsplatform, zoals snelheid, toegang tot geavanceerde handelsopties en lage kosten. Ontdek snel meer wat Bitvavo te bieden heeft en of het platform wel/niet geschikt is voor daytraden. 

Wat biedt Bitvavo aan daytraders?

Bitvavo staat bekend om zijn intuïtieve interface, waardoor het eenvoudig is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Je koopt en verkoopt eenvoudig cryptocurrencies. Dit platform biedt veel soorten cryptocurrencies, die allemaal direct met euro’s verhandeld kunnen worden. Dit is handig voor mensen die snel willen handelen, zonder eerst hun euro’s om te moeten zetten naar een andere valuta.

Tip: Bitvavo is Nederlands grootste exchange, waar je makkelijk kunt beginnen met daytraden. Dit kun je doen in het geavanceerde gedeelte. Dit werkt heel handig en is daarom zeer geschikt voor beginners. Bekijk ook onze uitlegvideo en zie hoe je binnen een paar stappen al een account hebt bij Bitvavo. Je kunt ook op de afbeelding hieronder klikken, dan opent de video in een nieuw venster. 

Voordelen van Bitvavo voor daytraden

  • Gebruiksvriendelijkheid: De interface van Bitvavo is duidelijk en je kunt er makkelijk doorheen navigeren. Dit is belangrijk voor daytraders die snel willen handelen.
  • Grote verscheidenheid aan munten: Bitvavo biedt een ruime keuze aan cryptocurrencies, wat traders de mogelijkheid geeft om te diversifiëren en in te spelen op verschillende markten.
  • Lage transactiekosten: Voor elke trade wordt een relatief lage fee van maximaal 0,25% gerekend, wat voordelig is voor traders die vaak kopen en verkopen.

Nadelen van Bitvavo voor daytraden

  • Beperkte geavanceerde functies: In tegenstelling tot sommige andere platforms biedt Bitvavo geen toegang tot geavanceerde handelsopties, zoals leverage trading of het plaatsen van short- en long-posities. Voor beginners is dit in onze ogen alleen maar goed. Je hebt hierdoor minder ruis bij het traden en wordt minder snel verleid om te veel risico te nemen. 
  • Geen directe toegang tot orderboeken: Daytraders hebben vaak directe toegang tot orderboeken en de mogelijkheid om complexe ordertypes te plaatsen. Bitvavo biedt deze geavanceerde functies niet aan. Dit kan een beperking zijn voor ervaren traders. 
  • Geen 24/7 klantenservice: Hoewel de klantenservice van Bitvavo over het algemeen als goed wordt beoordeeld, is er geen 24/7 ondersteuning beschikbaar. Dit kan een nadeel zijn voor traders die op elk moment hulp nodig hebben.

Wil je weten hoe daytraden bij Bitvavo precies werkt? Klik dan ook even op het linkje. We vertellen je er graag alles over. 

Kan je op Bitvavo daytraden?

Ja, je kunt op Bitvavo daytraden, maar er zijn enkele beperkingen waarmee je rekening moet houden. Daytraden op Bitvavo is mogelijk dankzij de lage transactiekosten en de gebruiksvriendelijke interface. Het gebrek aan geavanceerde handelsopties en directe toegang tot orderboeken maakt het minder ideaal voor ervaren daytraders. Ik vertel hier meer over in onderstaande video. Zorg ervoor dat je die video helemaal bekijkt.

Welke crypto’s zijn geschikt voor daytraden?

Bij het daytraden op Bitvavo is het belangrijk om te kiezen voor cryptocurrencies met een hoog handelsvolume en voldoende volatiliteit. Bitcoin (BTC) is bijvoorbeeld een populaire keuze omdat het wereldwijd het meeste handelsvolume heeft. Andere munten zoals Ethereum (ETH), Ripple (XRP), en Litecoin (LTC) bieden ook goede mogelijkheden voor daytraders vanwege hun liquiditeit en volatiliteit. Meer hierover lees je in ons blog: Welke crypto is goed voor daytrading?

Hoeveel kan je verdienen met daytraden op Bitvavo?

Het potentieel om geld te verdienen met daytraden hangt af van meerdere factoren, waaronder je kennis van de markt, je strategie en het kapitaal dat je inzet. Studies tonen aan dat slechts een klein percentage van de daytraders op de lange termijn winstgevend is. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat daytraden risicovol is. Ook vergt het mentaal veel van je. 

Tips om succesvol te daytraden op Bitvavo

  • Leer de basisprincipes van daytraden en blijf op de hoogte van markttrends
  • Ontwikkel een duidelijke handelsstrategie en houd je daaraan
  • Beheer je kapitaal zorgvuldig en riskeer niet meer dan je kunt veroorloven te verliezen
  • Maak gebruik van technische en fundamentele analyse om je beslissingen te onderbouwen

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

Bitvavo heeft een solide reputatie opgebouwd en scoort hoog op Trustpilot, met een beoordeling van een 4,0 op basis van meer dan 17.000 reviews. Dit duidt op een hoge klanttevredenheid en betrouwbaarheid. 

Veiligheid moet prio #1 zijn

Veiligheid is een topprioriteit voor iedereen die handelt in cryptocurrencies. Bitvavo slaat het merendeel van de digitale activa op in cold wallets, wat betekent dat ze offline en buiten het bereik van hackers zijn. Daarnaast biedt Bitvavo een accountgarantie van maximaal €100.000 bij diefstal, mits je de juiste veiligheidsmaatregelen hebt getroffen, zoals het gebruik van twee-factor-authenticatie. Meer hierover lees je in ons blog: hoe veilig is Bitvavo? 

Wat zijn de kosten bij Bitvavo?

Een belangrijke vraag voor daytraders zijn de kosten van het platform. Bitvavo hanteert een transparant kostenmodel met lage transactiekosten. Voor elke trade betaal je een fee van maximaal 0,25%, die daalt naarmate je handelsvolume toeneemt. Dit kan een groot verschil maken voor actieve traders die vaak handelen. Bovendien heeft Bitvavo geen verborgen kosten, waardoor je precies weet waar je aan toe bent.

Hoe goed werkt de Bitvavo app?

Snelheid is belangrijk voor daytraders, vooral als je snel wilt inspelen op marktbewegingen. De Bitvavo app is ontworpen voor snelle en efficiënte transacties. Met een paar tikken kun je kopen en verkopen. De app is beschikbaar op zowel iOS als Android. De gebruikersinterface is intuïtief en reageert snel, waardoor je geen seconde verliest tijdens het traden. Zie ook mijn onderstaande video. 

Dus, Is Bitvavo goed voor daytraden?

Bitvavo biedt veel voordelen zoals gebruiksvriendelijkheid, veel verschillende munten en lage transactiekosten, wat het aantrekkelijk maakt voor beginnende daytraders. Voor de meer gevorderde traders die behoefte hebben aan geavanceerde handelsopties en directe toegang tot orderboeken, zijn er waarschijnlijk betere alternatieven beschikbaar.

Dus, is Bitvavo goed voor daytraden? Het antwoord hangt af van je specifieke behoeften en ervaringsniveau. Voor beginners is het zeker een overweging waard, maar gevorderde traders moeten mogelijk verder kijken. Wil je enkel beginnen met investeren in crypto voor de lange termijn? Klik dan ook op het linkje en lees meer. 

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven