Welke crypto is goed voor daytrading?

Welke crypto daytraden?

Daytrading in cryptocurrencies biedt mogelijkheden voor snelle winsten, maar brengt ook risico’s met zich mee. We vertellen je meer over welke cryptomunten het meest geschikt zijn voor daytrading en welke strategieën je kunt toepassen om succesvol te zijn. Ontdek snel meer. 

Wat maakt een crypto geschikt voor daytrading?

Voordat we ingaan op specifieke cryptomunten, is het belangrijk om te weten wat een crypto geschikt maakt voor daytrading.

Volatiliteit

Volatiliteit is belangrijk voor daytraders. Cryptomunten met hoge prijsschommelingen bieden meer mogelijkheden voor winst op korte termijn. Populaire munten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) staan bekend om hun volatiliteit, wat ze aantrekkelijk maakt voor daytraders. Ook hebben ze een hoge market cap. Dit maakt ze ook weer niet te volatiel. 

Liquiditeit

Hoge liquiditeit betekent dat een cryptomunt eenvoudig kan worden gekocht en verkocht zonder significante prijsveranderingen. Cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum hebben doorgaans hoge handelsvolumes, wat bijdraagt aan hun liquiditeit.

Tip: Bitvavo is Nederlands grootste exchange, waar je makkelijk kunt beginnen met daytraden. Dit kun je doen in het geavanceerde gedeelte. Dit werkt heel handig en is daarom zeer geschikt voor beginners. Bekijk ook onze uitlegvideo en zie hoe je binnen een paar stappen al een account hebt bij Bitvavo. Je kunt ook op de afbeelding hieronder klikken, dan opent de video in een nieuw venster. 

Bitvavo account voor daytrading

Betrouwbare exchanges

Het is belangrijk dat de cryptomunten beschikbaar zijn op betrouwbare en gebruiksvriendelijke exchanges zoals Binance, Coinbase en ByBit. Deze platforms bieden de nodige tools en liquiditeit om succesvol te daytraden. Ook is het goed om te checken op welke platforms je allemaal short kunt gaan. Dit betekent dat je crypto verkoopt en het later tegen een lagere prijs weer opkoopt. Je leent de crypto dus van een exchange en speelt in op een prijsdaling. In een bearmarket is dit interessanter dan long posities innemen. Beweeg altijd mee met de koers. 

Welke cryptomunten zijn het beste voor daytrading?

Hieronder lichten we een aantal munten toe die vaak gebruikt worden voor daytrading.

Bitcoin

Bitcoin is de bekendste en meest verhandelde cryptomunt ter wereld. Zijn hoge volatiliteit en enorme handelsvolume maken het een favoriet onder daytraders. Hoewel de prijs van Bitcoin sterk kan fluctueren, biedt dit kansen voor snelle winsten.

Ethereum (ETH)

Ethereum staat bekend om zijn slimme contracten en wordt veel gebruikt binnen de DeFi-sector. De constante innovaties en ontwikkelingen rondom Ethereum zorgen voor regelmatige prijsbewegingen, ideaal voor daytrading.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin wordt gebruikt binnen het Binance-ecosysteem en profiteert van de populariteit van de Binance exchange. BNB heeft een hoge liquiditeit en vaak sterke prijsbewegingen, wat het aantrekkelijk maakt voor daytraders.

Ripple (XRP)

XRP richt zich op het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen en heeft daardoor veel interesse van financiële instellingen. XRP’s hoge handelsvolume en prijsvolatiliteit maken het geschikt voor daytrading.

Solana (SOL)

Solana is een snelgroeiend blockchain-platform dat bekend staat om zijn hoge transactiesnelheden en lage kosten. Deze factoren, gecombineerd met zijn volatiliteit, maken Solana een interessante optie voor daytraders.

Zelf leggen wij voor daytraden voornamelijk de focus op Bitcoin en Ethereum, omdat deze coins de grootste market cap hebben en net wat minder volatiel zijn. Je ziet bij kleinere cryptomunten toch sneller dat je uitgestopt wordt, doordat de prijs uitschiet door middel van een Wick. Ook trekken Bitcoin en Ethereum de andere koersen vaak mee. Dit komt doordat Bitcoin en Ethereum veruit het meest dominant zijn. 

Welke strategieën gebruiken bij crypto daytrading?

Hieronder behandel ik een aantal strategieën. Hierbij geef ik ook direct aan wat onze voorkeur heeft en welke strategie geschikt is voor beginners. 

Volgen van prijsactie (onze voorkeur)

Deze strategie houdt in dat je de huidige markttrends volgt. Deze strategie is het meest geschikt voor beginners. Wanneer een cryptomunt in een opwaartse of neerwaartse trend zit, kun je posities innemen in de richting van die trend om winst te maken. Zit crypto in een opwaartse trend? Dan kun je dus ook prima beginnen met daytraden bij Bitvavo. Je kunt hier wel enkel long posities innemen, dus leer traden aan de hand van de support & resistance. Ben je echt helemaal nieuw met crypto? Dan is het misschien beter om eerst te beginnen met swingtraden, omdat je anders snel de neiging hebt te ver in te zoomen op de chart. Je verliest snel het totaalplaatje uit het oog. 

Breakout trading (niet onze voorkeur)

Breakout trading omvat het identificeren van support & resistance en het plaatsen van trades wanneer de prijs door deze niveaus breekt. Dit kan leiden tot flinke prijsbewegingen en kans op een mooie winst. Heb je een fakeout? Dan zie je juist dat je snel verlies draait, omdat de koers dan vaak terugkeert naar de support. Hoewel sommige mensen wel op deze manier traden, heeft dit niet onze voorkeur. 

Scalping (onze voorkeur, als je weet wat je doet)

Scalping is een strategie waarbij je profiteert van kleine prijsbewegingen. Dit vereist dat je meerdere trades gedurende de dag plaatst en snel winst neemt. Dit doe je vaak op de 1,3, 5 of 15 minuten chart. Zie ook de video hieronder van DoopieCash. 

Veelgestelde vragen

Daytrading kan zeer winstgevend zijn, maar het is ook riskant. Slechts een klein percentage van de traders behaalt consequent winst. Het is belangrijk om alleen geld te gebruiken dat je kunt missen. Zo kun je voortdurend je kennis en vaardigheden verbeteren. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen. 

Hoeveel tijd moet ik besteden aan daytrading?

Daytrading vereist veel tijd en toewijding. Je moet marktanalyse doen, trends volgen en snel kunnen reageren op prijsveranderingen. Veel daytraders zijn meerdere uren per dag bezig met het analyseren van de markt en het plaatsen van trades.

Kan ik 100 euro per dag verdienen met daytrading?

Het is mogelijk om 100 per dag te verdienen met daytrading, maar het vereist een combinatie van strategie, kennis en risicobeheer. Begin met een startkapitaal dat je je kunt veroorloven te verliezen en werk aan het verbeteren van je vaardigheden. Wil je weten hoeveel je kunt verdienen? Dan is er een handige interest calculator

Wat levert 1% rendement per dag op?

Via de interest calculator kun je precies zien hoeveel je moet investeren om 100 euro per dag te verdienen met crypto. Begin je met 10.000 euro en streef je naar 1% winst per dag? Dan heb je direct de eerste dag al 100 euro verdiend. Stel; je hebt iedere dag 1% winst, dan heb je aan het einde van het jaar €367,834.34. Door actief te traden, krijg je heel snel het rente-op-rente-effect. Aan de andere kant betekent dit wel dat je veel bezig moet zijn met de koersen en kansen snel moet spotten. Je moet dus echt bereid zijn om veel te leren. We raden het daarom aan om klein te beginnen. Vind je dit interessant en wil je meer leren over winst maken met crypto? Klik dan ook even op het linkje en lees ons blog. 

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven