Kun je Ethereum kopen voor 100 euro?

ethereum kopen 100 euro

Ethereum is niet zomaar een digitale munt; het is een platform dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen. Deze technologie gebruikt ‘smart contracts’ die automatisch uitvoeren wat contractueel is vastgelegd, zonder tussenkomst van derden. In dit artikel geven onze experts antwoord op de vraag: Kun je Ethereum kopen voor 100 euro. Lees snel meer. 

Hoe start je met het kopen van Ethereum?

De grote vraag: “Kan ik Ethereum kopen voor 100 euro?” Ja, dat kan zeker! De meeste cryptocurrency exchanges, zoals Kraken en Bitvavo, bieden je de mogelijkheid om al vanaf een klein bedrag Ethereum te kopen. Dit maakt het toegankelijk voor bijna iedereen die wil beginnen met investeren in crypto. Wil je ook weten hoe dit met Bitcoin zit? Lees dan ook: Kun je voor 100 euro Bitcoin kopen?

Waar kun je Ethereum kopen?

Je kunt Ethereum kopen op verschillende online platforms. Enkele van de bekendste zijn Coinbase, Binance, en natuurlijk Bitvavo (de grootste exchange in Nederland). Deze platforms zijn gebruiksvriendelijk en bieden vaak een eenvoudige stap-voor-stap aankoopprocedure. Ook kun je kiezen voor betaalmethoden zoals bankoverschrijving of creditcard.

Tip: Bekijk onze tutorial waarin we uitleggen hoe je een Bitvavo account aanmaakt. Je ontdekt hoe jij al binnen 5 minuten Ethereum (ETH) koopt. De minimale inleg op Bitvavo is 5 euro, dus ook voor beginnende investeerders is dit ideaal. 

Hoe werkt het koopproces?

Navigeer naar de pagina waar je Ethereum kunt kopen, selecteer hoeveel je wilt kopen en kies je betaalmethode. Het is een snel en gestroomlijnd proces, zodat zelfs beginners zonder problemen hun weg kunnen vinden.

Kan ik echt maar een klein stukje Ethereum kopen?

Jazeker, de technologie van cryptocurrency maakt het mogelijk om een fractie van een Ethereum te kopen. Dit betekent dat je niet de volledige prijs voor één Ethereum hoeft te betalen, die op het moment van schrijven rond de 3500 euro ligt, maar dat je ook een kleiner deel kunt kopen met je 100 euro. Hieronder zie je de huidige prijs van Ethereum en kun je als je wilt zelf een deel Ethereum aanschaffen.

Wat moet ik weten voordat ik koop?

Investeren in Ethereum draagt risico’s met zich mee vanwege de volatiliteit van de markt. Het is belangrijk om je goed in te lezen en eventueel te overwegen om periodiek te investeren, ook wel ‘dollar-cost averaging’ genoemd. Hierbij investeer je periodiek een vast bedrag, wat de impact van marktvolatiliteit kan verminderen. Zie ook de video hieronder, waarin ik uitleg hoe ik dat doe in Bitvavo. 

Hoe veilig is het om in Ethereum te investeren?

Veiligheid is een belangrijk aspect wanneer je besluit te investeren in cryptocurrency zoals Ethereum. Hoewel de blockchain als zeer veilig wordt beschouwd vanwege de decentralisatie en cryptografische versleuteling, zijn er risico’s verbonden aan het beheren en opslaan van je munten. Zorg ervoor dat je een betrouwbare wallet gebruikt en wees op je hoede voor phishing. Platforms zoals Coinbase en Bitvavo bieden ook extra beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie (2FA), die sterk aanbevolen wordt om te activeren.

Welke kosten heb je bij het kopen van Ethereum?

Bij het kopen van Ethereum komen vaak transactiekosten kijken. Deze kosten variëren per platform en kunnen afhankelijk zijn van het betalingsmiddel dat je gebruikt. Creditcards hebben bijvoorbeeld vaak hogere kosten dan bankoverschrijvingen. Het is belangrijk om deze kosten in acht te nemen bij het berekenen van je totale investering. Meer over de transactiekosten bij Bitvavo lees je door op het linkje te klikken. 

Kan Ethereum ook een inkomen genereren?

Naast de potentiële waardestijging, kan Ethereum ook een passief inkomen genereren door middel van staking. Met de overstap naar Ethereum 2.0, waarbij het netwerk overstapt van ‘proof of work’ naar ‘proof of stake’, kunnen houders van Ethereum deelnemen aan het netwerk door hun munten ‘in te zetten’ en zo nieuwe transacties te valideren. Dit proces beloont deelnemers met meer Ethereum, vergelijkbaar met het ontvangen van rente op een spaarrekening. Op het moment van schrijven ligt dit staking percentage op 3,20% bij Bitvavo. 

Wat zijn de toekomstverwachtingen?

Experts voorspellen een positieve toekomst voor Ethereum, vooral met de komende upgrades zoals Ethereum 2.0, die gericht zijn op het verbeteren van de schaalbaarheid en het verminderen van transactiekosten. Sommige voorspellingen stellen dat de prijs van Ethereum zou kunnen stijgen tot wel 26.000 euro tegen 2030. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat wij geen financieel advies geven en deze blogs enkel maken om je te voorzien van informatieve content. Investeer verder nooit meer dan je bereid bent te verliezen. 

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven