Kun je voor 100 euro Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen voor 100 euro

Investeren in Bitcoin met slechts 100 euro? Dit is zeker mogelijk! Het kan een slimme zet zijn, afhankelijk van je financiële situatie en beleggingsdoelen. Op deze pagina nemen we je mee door de basis van het kopen van Bitcoin, het belang van periodiek beleggen en wat je moet weten voordat je begint.

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, is een digitale valuta die onafhankelijk van traditionele banken functioneert. Het biedt een gedecentraliseerd netwerk waar iedereen aan kan deelnemen. De waarde van Bitcoin heeft door de jaren heen aanzienlijke schommelingen doorgemaakt, maar blijft een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren beleggers.

Hoe koop je Bitcoin met 100 euro?

Je kunt al beginnen met het kopen van Bitcoin voor 100 euro. Dit doe je via betrouwbare crypto-exchanges zoals Bitvavo, waar je na het aanmaken van een account direct kunt investeren. Maar hoe werkt dat precies?

Stap voor stap: Bitcoin kopen

  1. Kies een betrouwbaar platform zoals Bitvavo (bekijk ook even onze video over hoe je een account aanmaakt bij Bitvavo). 
  2. Maak een account aan en verifieer je identiteit.
  3. Stort 100 euro en koop Bitcoin voor dit bedrag.
  4. Bewaar je Bitcoin veilig in een digitale portemonnee, beter bekend als een crypto wallet

Is het slim om periodiek te investeren in Bitcoin?

Periodiek beleggen, waarbij je elke maand een vast bedrag investeert, helpt je om het risico van prijsschommelingen te spreiden. Dit wordt ook wel ‘dollar-cost averaging’ genoemd. Door consistent te investeren, koop je meer Bitcoin wanneer de prijs laag is en minder wanneer de prijs hoog is.

Hoe begin je met periodiek beleggen?

Bepaal een vast bedrag dat je maandelijks kunt missen, bijvoorbeeld 100 euro, en koop elke maand op dezelfde datum Bitcoin. Hierdoor bouw je geleidelijk een investering op en profiteer je van een gemiddeld rendement. Ook kun je jouw inleg verdubbelen wanneer de prijs gedaald is. Hierdoor wordt de gemiddelde aankoopprijs lager. 

Wat zijn de risico’s van investeren in Bitcoin?

Bitcoin is bekend om zijn prijsschommelingen. De waarde kan snel stijgen, maar ook net zo snel dalen. Het is belangrijk om alleen geld te investeren dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Regelgeving en veiligheid

De wereld van cryptocurrency is onderhevig aan veranderende regelgeving. Bovendien is de veiligheid van je investering afhankelijk van zowel de beveiliging van het exchange platform als je eigen digitale wallet. Meer weten over de veiligheid van Bitvavo? Lees dan ook onze blog met als titel: hoe veilig is Bitvavo?

Kan Bitcoin naar 0 euro gaan?

Hoewel theoretisch mogelijk, is het praktisch onwaarschijnlijk dat Bitcoin compleet waardeloos wordt. Dit komt door de ingebouwde schaarste (er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zijn). Ook is er een toenemende acceptatie van Bitcoin als investering en betaalmiddel.

Beste moment om Bitcoin te kopen

Veel beginnende investeerders vragen zich af wanneer het beste moment is om Bitcoin te kopen. De cryptomarkt is zeer volatiel, wat betekent dat de prijzen snel kunnen veranderen. Een goede strategie is om de markt te volgen en te kopen tijdens een dip, maar het blijft belangrijk om onderzoek te doen en actueel nieuws te volgen. Gebruik technische analyse als hulpmiddel voor besluitvorming en laat je niet leiden door emoties of haast.

Wat moet je doen als de prijs van Bitcoin daalt?

Een plotselinge daling van de Bitcoin-prijs kan paniek veroorzaken, maar ervaren investeerders zien dit vaak als een kans. Als je gelooft in de lange termijn waarde van Bitcoin, kan een daling een goed moment zijn om extra te kopen tegen een lagere prijs (wij zien het als korting). Het blijft wel belangrijk om je eigen financiële situatie te beoordelen en nooit meer te investeren dan je bereid bent te verliezen. 

Hoe diversifieer je je investeringsportfolio?

Bitcoin kan een waardevolle aanvulling zijn op je investeringsportfolio, vooral als het gaat om diversificatie. Door te investeren in Bitcoin naast traditionele activa zoals aandelen en obligaties, kun je het risico spreiden en mogelijk het rendement van je portfolio verhogen. Overweeg hoe Bitcoin past binnen je bredere financiële strategie en stel een evenwichtige portfolio samen, die aansluit bij je risicotolerantie en investeringsdoelen.

Wat zeggen experts over de toekomst van Bitcoin?

Bitcoin blijft een interessante investering met potentieel voor aanzienlijke groei. Experts voorspellen een goede toekomst, hoewel de mate van groei varieert afhankelijk van een reeks economische, technologische en geopolitieke factoren. Het voordeel blijft in ieder geval dat er bij Bitcoin een maximale hoeveelheid is en dat normaal geld altijd bijgedrukt kan worden. Wanneer de rentes lager uitvallen in grote landen, zie je vaak dat meer mensen weer investeren in crypto.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven