Hoe koop je Ethereum bij Bitvavo?

Ethereum kopen Bitvavo

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van Ethereum, een van de meest populaire cryptocurrencies naast Bitcoin, dan is Bitvavo het perfecte platform. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het hele proces van het kopen van Ethereum op Bitvavo. We zorgen ervoor dat je alle benodigde informatie krijgt. 

Stap 1: Open een account bij Bitvavo

Het begint allemaal met het aanmaken van een account bij Bitvavo. Klik op het linkje, bekijk onze video en klik vervolgens op ‘Direct starten’. Vul je e-mailadres in, kies een sterk wachtwoord en volg de instructies om je e-mailadres te verifiëren. Het proces is snel, eenvoudig en vereist slechts enkele persoonlijke gegevens voor de eerste stap.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Voordat je kunt beginnen met handelen, vraagt Bitvavo je om je identiteit te verifiëren. Dit is een standaardprocedure om te voldoen aan de wettelijke KYC (Know Your Customer) en AML (Anti Money Laundering) eisen. Upload een geldig identiteitsbewijs en volg de stappen op het scherm. Zodra je verificatie is goedgekeurd, ben je klaar om verder te gaan. Hoe je dit doet, zie je ook exact terug in de video van Jesse. 

Hoeveel Ethereum wil je kopen?

Bij Bitvavo kun je al beginnen met het kopen van Ethereum vanaf 5 euro. Bedenk hoeveel je wilt uitgeven en wat je doel is met deze investering. Of je nu klein begint of groot inzet, zorg ervoor dat je investeert binnen je financiële mogelijkheden.

Stap 3: Geld storten op je Bitvavo account

Om Ethereum te kopen, moet je eerst geld op je Bitvavo-account storten. Dit kan eenvoudig via iDEAL, bankoverschrijving (SEPA), PayPal of zelfs creditcard. iDEAL is hierbij het snelste; meestal staat het geld binnen een paar minuten op je account. Er zijn geen stortingskosten voor iDEAL of SEPA-overschrijvingen. In de screenshots hieronder zie je hoe het werkt. 

Stap 4: Koop Ethereum

Nu je saldo op je account hebt, is het tijd om Ethereum te kopen. Ga naar de marktsectie op Bitvavo, zoek Ethereum op en kies ‘Kopen’. Voer het bedrag van Ethereum in dat je wilt kopen, of het aantal euro’s dat je wilt besteden. Controleer de transactiegegevens en bevestig je aankoop. Binnen enkele seconden is de Ethereum toegevoegd aan je Bitvavo-wallet.

Veiligheid en opslag: wat je moet weten

Jouw Ethereum wordt opgeslagen in je Bitvavo-wallet. Bitvavo maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en cold storage voor de meerderheid van de fondsen. Ook voldoet Bitvavo aan de Europese regelgeving. Dit alles zorgt ervoor dat je cryptoassets veilig zijn, zelfs in het geval van een aanval op de exchange. 

Hoe werkt de Bitvavo wallet?

Bitvavo biedt een zogenaamde hosted wallet, wat betekent dat je geen complexe software hoeft te installeren of private keys moet beheren. Je kunt eenvoudig inloggen op je account en direct toegang krijgen tot je Ethereum. 

Wat zijn de transactiekosten?

Bitvavo staat bekend om zijn lage transactiekosten, variërend van 0,03% tot 0,25% per transactie (dit is afhankelijk van je handelsvolume). Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Wat gebeurt er als de prijs verandert?

Een veel voorkomende vraag is wat er gebeurt als de prijs van Ethereum plotseling verandert terwijl je bezig bent met je aankoop. Bitvavo biedt de mogelijkheid om te handelen tegen real-time prijzen. Zodra je klikt op ‘Kopen’, wordt de huidige marktprijs vastgelegd. Dit betekent dat de prijs waartegen je koopt, wordt beveiligd op het moment van je transactiebevestiging, waardoor je beschermd bent tegen kleine schommelingen tijdens het verwerkingsproces.

Kan ik Ethereum ook verkopen op Bitvavo?

Naast het kopen van Ethereum, kun je Ethereum ook eenvoudig verkopen op Bitvavo. Het proces lijkt veel op het koopproces. Je gaat naar de marktsectie, selecteert Ethereum en kiest dan voor ‘Verkopen’ in plaats van ‘Kopen’. Voer het bedrag in dat je wilt verkopen en bevestig de transactie. Het verkochte bedrag in euro’s wordt dan toegevoegd aan je Bitvavo-account, waar je het kunt laten uitbetalen naar je bankrekening. Zie hieronder ook mijn video waarin ik exact uitleg hoe de Bitvavo exchange werkt. 

Hoe kan ik mijn Ethereum veilig bewaren?

Hoewel Bitvavo uitstekende beveiligingsmaatregelen biedt, kiezen sommige gebruikers ervoor om hun Ethereum in een externe wallet op te slaan voor extra veiligheid. Overweeg een hardware wallet zoals Ledger of Trezor voor extra veiligheid. Deze apparaten slaan je sleutels offline op, wat ze onbereikbaar maakt voor online aanvallen. Als je grote bedragen in Ethereum investeert, is dit een slimme keuze. 

Wat moet ik weten voordat ik investeer?

Het is belangrijk om te begrijpen dat Ethereum meer is dan alleen een digitale valuta. Het is een platform dat smart contracts ondersteunt, wat de basis vormt voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). De waarde van Ethereum wordt dus niet alleen bepaald door de vraag naar de munt zelf, maar ook door de vraag naar het gebruik van zijn netwerk. Dit kan invloed hebben op de langetermijnwaarde van Ethereum, iets om in gedachten te houden als je overweegt te investeren.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven