Bitvavo account gehackt? Dit kun je doen

bitvavo account gehackt

Is je Bitvavo account gehackt? Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Neem de volgende stappen om je schade te beperken:

 1. Wijzig je wachtwoord: Ga onmiddellijk naar de Bitvavo-inlogpagina en wijzig je wachtwoord. Kies een sterk en uniek wachtwoord dat je nog niet eerder hebt gebruikt.
 2. Stel tweefactorauthenticatie (2FA) in: Als je dit nog niet hebt gedaan, activeer dan 2FA om je account beter te beveiligen.
 3. Neem contact op met Bitvavo: Informeer het supportteam via support@bitvavo.com over de hack. Zij kunnen je helpen met de volgende stappen en mogelijk je account tijdelijk bevriezen.
 4. Neem contact op met je bank: Als je bankgegevens gekoppeld zijn aan je account, informeer dan je bank over de situatie. Zij kunnen preventieve maatregelen treffen om je financiën te beschermen.
 5. Doe aangifte bij de politie: Het is belangrijk om officieel melding te maken van de hack, vooral als er sprake is van financiële schade.

Heb je alles geprobeerd en lukt het niet om je account te herstellen? Dan hebben we een handige video voor je hoe je een nieuw account aanmaakt. Hoe vervelend het ook is, is dit soms wel de enige optie om weer te beginnen met handelen. Stel Bitvavo hier wel even van op de hoogte, want het is uiteindelijk niet de bedoeling dat je twee accounts hebt. De link bij de video bevat een affiliate link, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je over de eerste 10.000 euro geen handelskosten betaalt. Dat scheelt dan weer.  

Preventieve maatregelen: beveilig je account

Voorkomen is beter dan genezen. Neem deze preventieve maatregelen om je (nieuwe) Bitvavo account te beveiligen:

 1. Gebruik een uniek en sterk wachtwoord voor je Bitvavo account en verander dit regelmatig.
 2. Activeer 2FA. Dit voegt een extra laag van beveiliging toe, aangezien je naast je wachtwoord ook een code van je telefoon moet invoeren om in te loggen.
 3. Wees waakzaam voor phishing: Klik nooit op verdachte links en controleer altijd de URL voordat je inlogt. Bitvavo zal nooit om je wachtwoord of 2FA-codes vragen via de mail.

Hoe kan ik herkennen of een e-mail echt van Bitvavo komt?

Twijfel je aan de echtheid van een ontvangen e-mail? Let op deze punten:

 • Controleer de afzender: Zorg dat de e-mail daadwerkelijk van @bitvavo.com komt.
 • Anti-phishing code: Bitvavo-gebruikers kunnen een persoonlijke anti-phishing code instellen die in alle officiële communicatie wordt getoond.
 • Geen persoonlijke vragen: Bitvavo vraagt nooit om je wachtwoord of 2FA-codes via e-mail.

Is mijn geld op Bitvavo verzekerd?

Bij een hack is het belangrijk om te weten wat er met je geld gebeurt. Bitvavo biedt een accountgarantie tot €100.000 voor verlies door hacks, onder bepaalde voorwaarden. Controleer deze voorwaarden goed op de website en in de gebruikersovereenkomst.

Herstel na een hack

Ben je gehackt en probeer je de situatie te herstellen? Volg deze tips:

 1. Houd alle communicatie bij: Bewaar e-mails en berichten die je hebt uitgewisseld met Bitvavo en eventuele andere betrokken partijen.
 2. Monitor je account: Na het herstellen van je accounttoegang moet je je transacties en accountactiviteiten goed in de gaten houden.
 3. Informeer je netwerk: Als je contactgegevens zijn gestolen, informeer dan je contacten, zodat ook zij waakzaam kunnen zijn.

Wil je nou meer lezen over de veiligheid van Bitvavo en of de kans groot is dat je gehackt wordt? Klik dan ook even op het linkje. Je ontdekt welke maatregelen Bitvavo zelf neemt om accounts van gebruikers te beschermen. Heb je problemen met de Bitvavo app? Lees dan ook ons blog: Bitvavo app werkt niet: Wat te doen?

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven