Trust wallet naar Bitvavo? Zo werkt het!

trust wallet naar bitvavo

Met de opkomst van verschillende wallets en exchanges, zoals Trust Wallet en Bitvavo, wordt het voor gebruikers steeds eenvoudiger om hun digitale activa te beheren. Maar wat als je crypto van je Trust Wallet naar Bitvavo wilt overzetten? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet. Ook vertellen we waarom het belangrijk is om te weten hoe dit proces werkt.

Wat is Trust Wallet en Bitvavo?

Voordat we ingaan op de stappen, is het handig om kort stil te staan bij wat Trust Wallet en Bitvavo precies zijn. Trust Wallet is een mobiele cryptocurrency wallet die gebruikers in staat stelt om verschillende soorten digitale valuta veilig op te slaan. Het is een zogenaamde ‘non-custodial’ wallet, wat betekent dat jij als gebruiker volledige controle hebt over je eigen private keys. Bitvavo daarentegen is een Nederlandse cryptocurrency exchange waar je digitale valuta kunt kopen, verkopen en omzetten naar euro’s. Bitvavo biedt daarnaast een hosted wallet aan waar je jouw crypto kunt opslaan, voordat je ze verhandelt of uitbetaalt.

Tip: Wil jij jouw tegoeden overzetten van Trust Wallet naar Bitvavo? Zorg dan dat je een Bitvavo account hebt. Bekijk eerst onze video over het aanmaken van een account bij Bitvavo. In onze video zie je hoe je binnen 5 minuten een account aanmaakt. Zo kun je jouw assets eenvoudig overzetten van Trust Wallet naar Bitvavo. Hierover zo meer. 

Waarom zou je crypto van Trust Wallet naar Bitvavo overzetten?

Misschien vraag je je af waarom je je crypto zou willen verplaatsen van Trust Wallet naar Bitvavo. Een voor de hand liggende reden is dat je jouw crypto wilt omzetten naar euro’s en deze wilt laten uitbetalen naar je bankrekening. Trust Wallet biedt niet de mogelijkheid om direct geld op te nemen. Daarvoor moet je je crypto eerst naar een exchange zoals Bitvavo sturen, waar je deze kunt verkopen voor euro’s.

Hoe zet je crypto over van Trust Wallet naar Bitvavo?

Het overzetten van crypto van Trust Wallet naar Bitvavo lijkt misschien ingewikkeld, maar het proces is eenvoudig als je de juiste stappen volgt. Hieronder lees je hoe je dit doet.

1. Maak een account aan bij Bitvavo

Als je nog geen Bitvavo account hebt, is dit de eerste stap. Het aanmaken van een account op Bitvavo is eenvoudig en snel. Ga naar onze registreren pagina en klik op “direct starten”. Door van onze link gebruik te maken, weet je zeker dat je over de eerste 10.000 euro geen handelskosten betaalt. Vul vervolgens je gegevens in bij Bitvavo en volg de stappen om je account te verifiëren. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest en maak gebruik van 2FA voor extra beveiliging.

2. Stel Trust Wallet in

Heb je nog geen Trust Wallet op je mobiel? Download dan de app via de App Store of Google Play Store. Na de installatie kun je een nieuwe wallet aanmaken of een bestaande importeren. Vergeet niet om je recovery phrase goed op te slaan; deze heb je nodig om toegang te krijgen tot je wallet als je je telefoon kwijtraakt, of als je een nieuwe telefoon hebt. 

3. Voeg je Bitvavo wallet-adres toe aan Trust Wallet

Om je crypto van Trust Wallet naar Bitvavo te sturen, heb je het stortingsadres van Bitvavo nodig. Log in op je Bitvavo-account, kies de crypto die je wilt ontvangen en kopieer het weergegeven stortingsadres. Open vervolgens Trust Wallet, selecteer de crypto die je wilt verzenden, plak het Bitvavo-adres en voltooi de transactie. Zorg ervoor dat je het juiste netwerk kiest, afhankelijk van de crypto die je verstuurt. Dit is vrijwel een soortgelijk proces als bij het versturen van crypto van LiteBit naar Bitvavo

4. Bevestig de transactie en wacht op bevestiging

Na het verzenden van je crypto vanaf Trust Wallet, wordt de transactie verwerkt en moet deze worden bevestigd door het netwerk. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van het type crypto en de netwerkdrukte. Zodra de transactie is bevestigd, verschijnt je crypto in het Bitvavo account.

Wat als je de verkeerde crypto of netwerk kiest?

Een veelvoorkomende fout die gebruikers maken, is het selecteren van het verkeerde netwerk of het sturen van de verkeerde crypto naar een wallet-adres. Dit kan leiden tot verlies van je crypto. Controleer daarom altijd twee keer of je de juiste crypto en het juiste netwerk hebt geselecteerd, voordat je een transactie bevestigt. Als je toch een fout maakt, neem dan direct contact op met de klantenservice voor hulp. Houd er echter rekening mee dat het vaak lastig is om deze fouten terug te draaien.

Hoe zet je crypto om naar euro’s in Bitvavo?

Nu je crypto veilig is aangekomen in je Bitvavo wallet, wil je deze wellicht omzetten naar euro’s en uitbetalen naar je bankrekening. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar de verkoopoptie: In je Bitvavo-dashboard kies je de crypto die je wilt verkopen (Zie ook mijn Bitvavo tutorial hieronder). 
  • Verkoop je crypto: Voer het bedrag in dat je wilt verkopen en bevestig de transactie. Het geld wordt nu omgezet naar euro’s en verschijnt in je Bitvavo balans. 
  • Uitbetalen naar je bankrekening: Ga naar de optie ‘Uitbetalen’ en vul het bedrag in dat je wilt overmaken naar je bankrekening. Selecteer je bankrekening en bevestig de uitbetaling. Het bedrag staat meestal binnen één werkdag op je rekening.

Wat zijn de kosten van het overzetten van crypto?

De kosten variëren afhankelijk van de crypto en het netwerk dat je gebruikt. In de meeste gevallen betaal je netwerkkosten (ook wel gas fees genoemd) voor het verzenden van je crypto. Dit verschilt per cryptocurrency. Bij Bitcoin is dit bijvoorbeeld duurder dan bij Solana

Hoe lang duurt het voordat mijn crypto aankomt?

Dit hangt af van de blockchain en de drukte op het netwerk. Meestal duurt het enkele minuten tot een paar uur. Bij populaire blockchains zoals Bitcoin en Ethereum kan dit langer duren tijdens piekuren. Wil je meer weten over de voordelen van Bitvavo? Bekijk dan ook snel mijn Bitvavo review.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven