Litebit overzetten naar Bitvavo: Hoe doe je dat?

litebit naar bitvavo

Cryptocurrency beleggers en traders zijn vaak op zoek naar efficiënte en veilige manieren om hun digitale activa te beheren. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je jouw crypto’s van Litebit naar Bitvavo overzet. We vertellen je eerst een aantal redenen waarom je dit zou kunnen overwegen. 

Waarom overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Bitvavo staat bekend als een van de grootste en veiligste exchanges van Nederland. Vooral met het recente nieuws dat Litebit haar activiteiten stopt, is een overstap naar een betrouwbaar alternatief essentieel. Bitvavo biedt bovendien lagere kosten en een gebruiksvriendelijk platform dat zowel geschikt is voor beginners als voor ervaren traders.

Wat moet je weten voordat je begint?

Voordat je start met het overzetten van je crypto’s, is het belangrijk om te controleren of beide platforms dezelfde cryptocurrencies ondersteunen. Het laatste wat je wilt, is ontdekken dat je munten niet ondersteund worden nadat je al een account aangemaakt hebt bij Bitvavo. 

Stap-voor-stap crypto overzetten 

Stap 1: Login bij Litebit en vind je crypto’s

Log in op je Litebit-account en navigeer naar het gedeelte waar je jouw cryptocurrency kunt beheren. Selecteer de crypto die je wilt overzetten.

Stap 2: ontvangstadres van Bitvavo verkrijgen

Log in op je Bitvavo-account en ga naar de specifieke munt die je wilt storten. Klik op ‘Storten’ en kopieer het stortingsadres. Nog geen Bitvavo account? Klik dan even op het linkje en bekijk onze video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je een account aanmaakt. 

Stap 3: Verstuur je crypto’s van Litebit

Ga terug naar Litebit, selecteer de optie om crypto te versturen, en plak het stortingsadres van Bitvavo. Bevestig de transactie en voltooi de overdracht. Zorg ervoor dat je het juiste netwerk kiest voor het verzenden van de crypto. Anders kunnen je munten verloren gaan. 

Tip: Bekijk ook de volgende video van BWB beleggen. Binnen drie minuten zie je hoe jij jouw crypto verzendt van Litebit naar Bitvavo. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn crypto’s zichtbaar zijn in Bitvavo?

Normaal gesproken zou dit slechts enkele minuten tot uren moeten duren, afhankelijk van de drukte op het netwerk en de gekozen cryptocurrency.

Wat gebeurt er als ik een verkeerd adres gebruik?

Het versturen naar een verkeerd adres kan leiden tot het verlies van je crypto’s. Controleer altijd dubbel het adres voordat je de transactie bevestigt.

Kan ik alle soorten crypto overzetten van Litebit naar Bitvavo?

Dit hangt af van de crypto’s die ondersteund worden door Bitvavo. Controleer dit altijd op de officiële website van Bitvavo onder het gedeelte van ondersteunde assets. Door op het linkje te klikken, zie je direct alle assets en de bijbehorende koersen. 

Wat als ik problemen ondervind?

Als je na een paar uur nog steeds geen crypto’s ziet in je Bitvavo wallet, neem dan contact op met de ondersteuning van Bitvavo. Zorg dat je alle relevante informatie bij de hand hebt zoals transactie-IDs en tijdstippen van de overdracht.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo ten opzichte van andere platforms?

Bitvavo onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en lage kosten. Voor Nederlandse gebruikers biedt het platform ook een groot voordeel omdat het volledig in het Nederlands beschikbaar is. Daarnaast is Bitvavo gereguleerd in Nederland en biedt het extra beveiligingsmaatregelen zoals twee-factor-authenticatie (2FA) en cold storage oplossingen, waarbij een groot deel van de klantentegoeden offline wordt bewaard. 

Litebit account veilig afsluiten na de overdracht

Na het succesvol overzetten van je crypto’s naar Bitvavo, is het een goed idee om je Litebit account op een veilige manier af te sluiten. Verwijder eerst alle persoonlijke informatie en opgeslagen betaalmethodes. Vervolgens kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Litebit om je account officieel te laten deactiveren. Dit helpt om je digitale voetafdruk te minimaliseren en zorgt voor een extra laag van privacy en veiligheid.

Zijn er kosten verbonden aan het overzetten van crypto van Litebit naar Bitvavo?

Ja, het overzetten van cryptocurrency tussen twee platforms kan leiden tot transactiekosten, die afhankelijk zijn van de blockchain die je gebruikt. Deze kosten gaan naar de miners of validators die de transacties verwerken en bevestigen. Het is belangrijk om vooraf de hoogte van deze kosten te controleren. Wij swappen vaak eerst crypto naar XRP, omdat we weten dat hierbij de transactiekosten hier een stuk lager liggen dan bijvoorbeeld bij Bitcoin. Vond je dit artikel interessant en heb je ook nog crypto op een oud Binance account? Lees dan ook ons blog: Crypto van Binance naar Bitvavo? Zo doe je dat!

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven