Hoe kun je winst maken met crypto?

winst maken met crypto

Crypto biedt mooie mogelijkheden om vermogen op te bouwen. We vertellen je graag meer over goede, bewezen strategieën. Ook geven we je tips om winstgevend te handelen in crypto. Houd er wel rekening mee dat we geen financieel advies geven. Deze informatie dient puur ter inspiratie. 

Wat is de basis van crypto trading?

Voordat je begint met handelen, is het belangrijk om de basis te begrijpen. Crypto trading betreft het kopen en verkopen van digitale valuta via een exchange. Traders speculeren op prijsschommelingen om winst te maken. De markt is 24/7 actief, dus kansen zijn er altijd. 

Tip: Heb je nog geen account bij een exchange? Dan is het goed om eerst een account aan te maken, zodat je even rustig kan rondkijken hoe alles werkt. Bekijk ook onze video en zie hoe je een account aanmaakt bij Bitvavo

Hoe begin je met handelen?

Begin met een duidelijk handelsplan. Bepaal welke munten je wilt verhandelen, wat je investeringsbudget is en je winstdoelen. Kies een betrouwbaar handelsplatform – bijvoorbeeld Bitvavo – en zorg dat het platform lage handelskosten en sterke beveiligingsmaatregelen heeft.

Kan ik dagelijks 100 euro verdienen met traden?

Absoluut, maar het vereist discipline en een goede strategie. Start bijvoorbeeld met een kapitaal van ongeveer 1000 euro en streef naar een rendement van 5% op je trades. Dit klinkt eenvoudig, maar aan het begin is dit erg lastig. Je zult veel moeten leren en aan het begin gaat het met vallen en opstaan. Op een gegeven moment word je account steeds groter en kom je steeds dichter bij die 100 euro per dag. 

Er is een hele mooie manier om de risk/reward ratio te berekenen als je gaat traden. Zo weet je zeker dat je per trade nooit meer dan een X-percentage van je account verliest. Zo kiezen swingtraders vaak voor een risico van maximaal 2% per trade. Zie ook onderstaande video van Crypto Lifer. 

Welke strategie werkt voor daytraden goed?

Focus op korte termijn prijsbewegingen. Gebruik technische analyse om patronen en trends te identificeren. Stel duidelijke take-profit en stop-loss orders in om winsten te nemen en verliezen te beperken. Dit doe je al voordat je in een trade stapt. Wil je crypto traden bij Bitvavo? Klik dan ook even op het linkje en lees ons blog. 

Wat is het beste moment om te kopen/verkopen?

Timing is alles. Volg de marktacties nauwkeurig door technische analyse toe te passen. Leer grafieken lezen en gebruik indicatoren zoals de RSI (Relative Strength Index) of MACD (Moving Average Convergence Divergence) om trends te identificeren. Handel niet op basis van emotie. Laat de data jouw raadgever zijn. Het uitschakelen van je emotie is vaak het meest lastige aspect. Helemaal als beginner. 

Wat zijn de risico’s van crypto trading?

De markt voor cryptovaluta is volatiel en soms onvoorspelbaar. Beleggers kunnen snel geld verliezen door onverwachte marktbewegingen of technologische issues. Het is goed om je risico zo klein mogelijk te houden en nooit meer te investeren dan je kunt veroorloven te verliezen.

Hoe doe je dit precies?

Gebruik risicomanagement tools zoals stoploss orders als je gaat traden. Blijf op de hoogte van nieuws en gebeurtenissen die de prijzen kunnen beïnvloeden. Overweeg ook een gemengde strategie. Zo spreid je het risico het meest. Naast crypto kun je bijvoorbeeld ook investeren in aandelen, forex en/of vastgoed. Crypto is volatieler dan sommige traditionele beleggingsmethoden, dus houd hier rekening mee. 

Hoe kun je winst maken op de lange termijn?

Wil je voor de lange termijn investeren zonder ernaar om te hoeven kijken? Ook dat kan. Investeren in crypto voor de lange termijn kan mooie rendementen opleveren. Door coins lange tijd vast te houden (HODL’en), kun je ook ervoor kiezen om de coins te staken. Hierdoor krijg je een soort rente over jouw crypto. Bij Bitvavo kun je crypto staken en kun je gewoon je crypto blijven verhandelen. 

Hieronder zie je mijn stakingopbrengsten. Je ziet dat ik alleen aan Solana al iedere week gemiddeld 2,30 euro aan stakingopbrengsten ontvang. Dit krijg ik dan in Solana uitgekeerd. Stijgt de prijs van Solana? Dan zijn de stakingopbrengsten in de praktijk nog hoger, omdat het iedere week uitgekeerd wordt. Zo stijgt niet alleen de waarde als de koers stijgt, maar ook door het te staken bij Bitvavo

Slim investeren

Diversifieer je portfolio met verschillende cryptovaluta. Investeer voornamelijk in grote namen als Bitcoin en Ethereum, maar probeer je ook te verdiepen in altcoins met veel potentie, bijvoorbeeld altcoins die gebruikmaken van AI, of andere altcoins met een goede usecase. Volg markttrends en blijf geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen en technologieën. We raden het ook aan om nieuws rondom crypto te volgen. 

Moet ik investeren in opkomende munten?

Opkomende munten kunnen enorme rendementen opleveren, maar het risico is wel erg hoog. Doe altijd grondig onderzoek voordat je investeert. Let op de techniek, het team achter de munt en de marktdynamiek. Is het team anoniem en hebben ze nog geen bewezen diensten geleverd binnen de cryptomarkt? Wees dan altijd een beetje sceptisch. Veel partijen doen beloftes die ze niet waar kunnen maken. 

Welke nieuwe munten hebben potentieel?

Coins zoals Fetch.AI en Toncoin (TON) hebben potentie door hun innovatieve toepassingen en een flinke community. Dit zijn belangrijke factoren. Ook de toenemende adoptie binnen de markt laat zien of er veel vraag is. Wees wel voorbereid op volatiliteit en wees bereid om je strategie aan te passen als de marktomstandigheden veranderen.

Is het slim om te investeren tijdens een dip?

Investeren tijdens een dip kan aantrekkelijk zijn, omdat je assets voor lagere prijzen kunt kopen. “Sell the news, buy the dip” is daarom een vaak gehoorde uitspraak. Zorg ervoor dat je begrijpt waarom een daling/dip plaatsvindt. Is het een tijdelijke terugval, of een teken van grotere problemen? Onderzoek en analyse zijn hierbij onmisbaar. Meer weten over het juiste moment om crypto te kopen? Klik dan ook even op het linkje en lees ons blog. 

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven