Is het veilig om crypto op Bitvavo te laten staan?

crypto bitvavo veilig bwaren

De wereld van cryptocurrency is dynamisch en vol ontwikkelingen. Maar met deze veranderingen komt ook de vraag naar veiligheid: is het echt veilig om je digitale munten op platforms zoals Bitvavo te laten staan? In dit artikel vertellen we meer over de beveiligingsmaatregelen van Bitvavo en vertellen we of jouw geld/assets veilig zijn bij Bitvavo. 

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

Bitvavo staat bekend als een van de meest betrouwbare cryptocurrency exchanges in Europa. Met een score van 4,2 op Trustpilot, gebaseerd op meer dan 15.000 reviews, laat het zien dat het een solide reputatie heeft opgebouwd onder zijn gebruikers. Deze waarderingen zijn het resultaat van de betrouwbare service en de klantgerichte aanpak van het platform. 

Tip: Heb je nog geen Bitvavo account? Maak dan een Bitvavo account aan via onze handige video. Deze video zie je door op het linkje te klikken. Binnen enkele stappen heb jij al een Bitvavo account aangemaakt. 

Is mijn crypto veilig op mijn Bitvavo-account?

Veiligheid staat bij Bitvavo hoog in het vaandel. Zo bieden ze de Bitvavo Accountgarantie, waarbij je tot EUR 100.000 kunt terugkrijgen als iemand onrechtmatig toegang krijgt tot jouw account en fondsen ontvreemdt. Dit is een bijzondere service die niet veel andere platforms bieden. Dit geeft aan hoe serieus Bitvavo omgaat met de veiligheid van jouw tegoeden. Wil je meer weten hierover? Lees dan ook ons blog: hoe veilig is Bitvavo? 

Wat als Bitvavo failliet gaat?

Hoewel de cryptowereld volatiel kan zijn, staat Bitvavo financieel sterk. Het platform heeft duidelijk gemaakt dat het niet op omvallen staat. Het zal in staat zijn om haar klanten te compenseren in het geval van onvoorziene problemen. Dit wordt ondersteund door hun robuuste financiële positie en proactieve benadering van risicomanagement.

Staat Bitvavo onder toezicht van de overheid? 

Net als andere Nederlandse crypto exchanges, is Bitvavo verplicht om informatie over de vermogens van klanten vrij te geven aan de Belastingdienst, wanneer hierom wordt gevraagd. Dit betekent dat de overheid op de hoogte kan zijn van de waarde van je crypto portfolio. Daarnaast is Bitvavo geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Dit maakt het een extra betrouwbaar platform. 

Is mijn geld verzekerd bij Bitvavo?

Bitvavo biedt een unieke vorm van bescherming via de Bitvavo Accountgarantie, maar het is belangrijk om te weten dat dit geen traditionele bankgarantie is. Je fondsen zijn niet verzekerd onder het depositogarantiestelsel zoals bij banken het geval is. Dit is iets om in gedachten te houden bij het beheren van grote hoeveelheden crypto.

Community en ondersteuning

Bij een crypto exchange/broker is een goede klantenservice erg belangrijk. Bitvavo onderscheidt zich door zijn toegewijde klantenservice die 24/7 beschikbaar is om te helpen bij vragen of problemen. Dit is niet alleen geruststellend voor gebruikers, maar verhoogt ook het vertrouwen in het platform. Daarnaast heeft Bitvavo een levendige gemeenschap waar gebruikers ervaringen kunnen delen en tips kunnen krijgen, wat een extra laag van ondersteuning biedt (daarom hebben wij bitvavotips.nl ook in het leven geroepen). Hierdoor wordt het nog vertrouwelijker om fondsen bij Bitvavo te laten staan, zonder dat je je hierover zorgen hoeft te maken. 

Gebruikerservaring en interface van Bitvavo

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien is de gebruiksvriendelijkheid van de interface. Een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface kan helpen om fouten bij het handelen te minimaliseren. Bitvavo heeft geïnvesteerd in een gestroomlijnde interface die zowel beginners als ervaren handelaren helpt om snel hun transacties uit te voeren. Indirect verhoogt dit natuurlijk ook de veiligheid van het platform. In de video hieronder laat Jesse exact zien hoe de exchange werkt. Wil je de handige Bitvavo app ontdekken? Klik dan ook even op het linkje.

Kan Bitvavo mijn crypto beschermen tegen hackers?

De beveiliging van Bitvavo tegen ongeautoriseerde toegang is streng. Ze maken gebruik van geavanceerde veiligheidsmaatregelen zoals twee-factor authenticatie (2FA), cold storage voor de opslag van een groot deel van de cryptocurrencies en regelmatige security audits. Deze maatregelen helpen om jouw fondsen veilig te houden van externe bedreigingen. Al met al kun je dus met een gerust hart jouw fondsen bij Bitvavo laten staan. Investeer je een groot bedrag in crypto? Dan kun je altijd nog overwegen om zelf jouw crypto offline op te slaan met een hardware wallet, zoals de Leger Nano X.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven