Heeft Bitvavo een goede app?

Heeft Bitvao een fijne app?

Bitvavo heeft snel naam gemaakt als een betrouwbaar platform voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrency. Maar is de app van Bitvavo ook de moeite waard? Dat is de vraag die velen zich stellen, omdat het fijn is als je ook onderweg snel en eenvoudig transacties kan uitvoeren. In dit artikel vertellen we meer over de functionaliteiten, veiligheid en gebruikerservaring van de Bitvavo app.

Wat maakt Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat het moet voldoen aan strenge regelgeving. Dit geeft gebruikers een gevoel van zekerheid. De crypto van klanten is afgescheiden van het bedrijf zelf en wordt bewaard in een aparte stichting. Dit beschermt de tegoeden zelfs bij een eventueel faillissement van Bitvavo.

Tip: Heb je nog geen Bitvavo account? Klik dan ook even op het linkje en bekijk onze video waarin we stap voor stap uitleggen hoe je aan de slag gaat met Bitvavo. Het proces op de desktop als op de mobiel is nagenoeg hetzelfde, behalve dat je op de mobiel eerst de app moet installeren. Zie hieronder ook de screenshot van de juiste Bitvavo app in de App store. 

direct crypto kopen

Hoe zit het met de veiligheid van mijn geld?

Bitvavo neemt extra stappen om de veiligheid van klantentegoeden te waarborgen. Zo is er de Bitvavo Accountgarantie die tot €100.000 dekking biedt tegen onrechtmatige toegang en diefstal van fondsen. Dit geeft een extra laag zekerheid die veel gebruikers waarderen.

Hoe gebruiksvriendelijk is de app?

De app van Bitvavo blinkt uit in gebruiksgemak. Het design is helder en gebruiksvriendelijk, waardoor zelfs beginners snel hun weg vinden. Transacties kunnen met enkele tikken worden uitgevoerd, wat essentieel is in de snel bewegende wereld van cryptocurrency.

Functionaliteiten die je niet wilt missen

Bitvavo’s app biedt geavanceerde trading opties zoals markt-, limiet- en stop-limit orders. Voor wie graag onderweg handelt, biedt de mobiele app bijna alle functionaliteiten die ook op de desktopversie beschikbaar zijn. Alleen het geavanceerde trading gedeelte met de indicatoren is niet beschikbaar in de app.  Hieronder zie je de video van Jesse, waarin hij stap voor stap uitlegt hoe de Bitvavo app werkt. 

Kan ik mijn crypto veilig bewaren op Bitvavo?

Een groot deel van de cryptovaluta op Bitvavo wordt offline bewaard in zogenaamde cold wallets. Deze zijn niet verbonden met het internet, wat ze veiliger maakt tegen hacks. Bovendien zijn de online bewaarde assets verzekerd, wat betekent dat in het geval van een beveiligingslek, de verliezen gedekt zijn.

Bitvavo en de belastingdienst: wat moet ik weten?

Net als andere Nederlandse crypto exchanges moet Bitvavo informatie over het vermogen van klanten vrijgeven aan de Belastingdienst. Dit betekent dat je als gebruiker transparant moet zijn over jouw crypto bezittingen. Wanneer je jouw crypto niet opgeeft als vermogen, kan dit leiden tot problemen. Dit heeft er natuurlijk wel mee te maken om hoeveel crypto het gaat en wat de waarde ervan is. 

Hoe snel kan ik aan de slag met de Bitvavo app?

Beginnen met Bitvavo is verrassend snel en eenvoudig. Na het downloaden van de app kun je binnen enkele minuten een account aanmaken. Het verificatieproces verloopt soepel, dankzij de duidelijke instructies. Zodra je account is goedgekeurd, wat meestal binnen een uur gebeurt, kun je direct geld storten en beginnen met handelen. Dit maakt Bitvavo ideaal voor diegenen die snel willen inspelen op de dynamische crypto markt.

Welke extra tools biedt Bitvavo?

Voor de meer ervaren handelaar biedt Bitvavo geavanceerde charting tools en technische analyses die essentieel zijn voor diepgaande marktanalyses. Je kunt trends volgen, historische gegevens analyseren en gebruikmaken van een reeks indicatoren, zoals de RSI en MACD. Deze tools zijn wel enkel geïntegreerd op de desktopversie. Ze zijn beschikbaar via het geavanceerde gedeelte van het platform. Wil je echt goede technische analyses maken? Dan kun je hiervoor ook TradingView gebruiken. 

Kan ik mijn Bitvavo account ook op meerdere apparaten gebruiken?

Ja, je kunt jouw Bitvavo account synchroniseren over meerdere apparaten. Of je nu schakelt tussen smartphone, tablet, of desktop, je kunt naadloos verdergaan waar je gebleven was. Dit is bijzonder handig voor gebruikers die vaak onderweg zijn maar toch hun portefeuille willen beheren en op de hoogte willen blijven van marktbewegingen.

Is er ondersteuning bij problemen?

Bitvavo’s klantenservice wordt gewaardeerd door haar gebruikers. Ze zijn snel en behulpzaam, wat essentieel is als je snel hulp nodig hebt bij je transacties of vragen hebt over het gebruik van de app. Ervaar je nou toch problemen met de app en weet je niet direct wat je kan doen? Lees dan ook ons handige blog: Bitvavo app werkt niet: Wat te doen?

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven