Hoe vind je de beste crypto om in te investeren? (2024)

vind de beste crypto

De cryptomarkt is voortdurend in beweging en biedt tal van mogelijkheden voor beleggers. Maar met zoveel opties kan het lastig zijn om de beste cryptocurrency te vinden om in te investeren. In dit artikel bespreken we verschillende strategieën om je te helpen de juiste keuze te maken.

Onderzoek de website

Een goed startpunt bij het evalueren van een cryptocurrency is de officiële website. Een professionele, up-to-date en informatieve website kan veel zeggen over de legitimiteit van het project. Kijk of de site duidelijk uitlegt wat het doel van de cryptocurrency is, wie er achter het project zitten en welke roadmap ze volgen. Een slecht onderhouden website kan een waarschuwingsteken zijn.

Tip: Wil je crypto kopen? Doe dit dan via Bitvavo. Dit is Nederlands grootste crypto platform en biedt beginners een eenvoudige mogelijkheid om meer dan 200 cryptomunten te kopen. Ook staan ze onder toezicht van De Nederlandsche Bank en bieden ze een accountgarantie tot 100.000 euro. Bekijk ook direct onze handige video over hoe je een Bitvavo account aanmaakt

Lees het whitepaper

Het whitepaper van een cryptocurrency is een belangrijk document dat diepgaande informatie biedt over het project. Hierin vind je details over de technologie, de doelstellingen en de plannen voor de toekomst. Een goed geschreven whitepaper kan veel inzicht geven in de potentie van de cryptocurrency. Neem de tijd om dit document grondig te lezen en te begrijpen.

Hoe belangrijk is sociale media?

Sociale media spelen een grote rol in de cryptowereld. Platforms zoals Twitter, Reddit en Telegram zijn populaire plekken waar de crypto community samenkomt. Volg deze kanalen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Laat je alleen niet te veel leiden door het sentiment dat hier speelt. Ga echt uit van wat experts zeggen en ga op zoek naar onafhankelijke bronnen. 

Wil jij mijn favoriete cryptocurrencies van dit moment ontdekken? Bekijk dan ook mijn video hieronder. Houd er wel rekening mee dat ik deze video enkel maak ter inspiratie en dus geen financieel advies geef. Ook raad ik het aan om de video helemaal te bekijken. Zo weet je zeker dat je niks mist.

Verifieer het team

Het team achter een cryptocurrency is cruciaal voor het succes van het project. Doe onderzoek naar de achtergrond en ervaring van de teamleden. Zijn ze transparant over hun identiteit? Hebben ze eerder succesvolle projecten geleid? Een sterk en betrouwbaar team kan het vertrouwen in een crypto vergroten. Zo is de medeoprichter van Ethereum op een gegeven moment de oprichter van Cardano geworden. 

Analyseer de marktgegevens

Marktgegevens kunnen veel vertellen over de gezondheid en de potentie van een cryptomunt. Bekijk de marktkapitalisatie, het handelsvolume en de liquiditeit van de munt. Een hoge marktkapitalisatie en een groot handelsvolume wijzen vaak op een stabiele cryptomunt. Hoe meer markthistorie, hoe beter dit is. Bitcoin bestaat bijvoorbeeld al sinds 2008. Hierdoor heeft het veel markthistorie en wordt het steeds minder risicovol om hierin te investeren. Het is een bewezen financiële markt geworden. Meer hierover lees je in het artikel: Wanneer is het een goed moment om crypto te kopen?

Hoe belangrijk is de prijsgeschiedenis?

De prijsgeschiedenis van een cryptocurrency kan waardevolle inzichten bieden. Analyseer de prijstrends over een langere periode om patronen en volatiliteit te begrijpen. Let op plotselinge pieken en dalen, en probeer te achterhalen wat deze bewegingen heeft veroorzaakt. Dit kan je helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Ik raad het je ook aan om hieronder mijn video over daytraden te bekijken. Hierin leer je in ongeveer 10 minuten hoe je succesvol handelt in crypto. De informatie is niet alleen handig voor daytraders, maar ook voor investeerders die een goed instapmoment willen vinden.

Tokenverdeling

De verdeling van tokens is een ander belangrijk aspect om te overwegen. Hoe zijn de tokens verdeeld onder investeerders, het team en andere belanghebbenden? Een eerlijke en transparante verdeling kan de stabiliteit van de munt bevorderen en de kans op manipulatie verminderen.

Wat betekent “tokenomics” en waarom is het belangrijk?

Tokenomics beschrijft de economische aspecten van een cryptocurrency, zoals de uitgifte en verdeling van tokens, inflatie en stimulansen voor houders. Bij dat laatste kun je denken aan staking. Een goed doordachte tokenomics structuur kan de duurzaamheid en groei van een project bevorderen. Analyseer de totale hoeveelheid tokens, de uitgifte ervan en hoe het project waarde wil creëren voor zijn gebruikers. Komt er nog een groot deel van de tokens later in omloop? Dan kan dit de prijs drukken.  

Wat maakt een cryptocurrency nuttig?

Cryptocurrencies met een duidelijke en praktische toepassing hebben vaak een hogere kans op succes. Vraag jezelf af: wat is het nut van deze cryptocurrency? Wordt het gebruikt voor transacties, slimme contracten, gedecentraliseerde financiering (DeFi) of een ander innovatief doel? Een nuttige cryptocurrency kan een sterke basis hebben voor groei.

Wat zeggen de marktvoorspellingen?

Het analyseren van marktvoorspellingen kan helpen bij het identificeren van winstgevende investeringen. Verschillende bronnen bieden voorspellingen op basis van technische analyse, marktsentiment en fundamentele gegevens. Hoewel voorspellingen nooit 100% nauwkeurig zijn, kunnen ze wel richting geven aan je onderzoek. Laat je wel enkel leiden door experts en probeer zoveel mogelijk advies in te winnen bij financieel adviseurs. Online kan iedereen van alles roepen. 

Nieuwe projecten ontdekken

Nieuwe cryptoprojecten kunnen enorme kansen bieden, maar brengen ook flinke risico’s met zich mee. Gebruik platforms zoals CoinMarketCap, sociale media en crypto nieuwssites om nieuwe en opkomende projecten te ontdekken. Doe grondig onderzoek voordat je investeert in nieuwe munten. Verifieer ook altijd het team achter een munt en analyseer of ze al bewezen projecten hebben. 

3000 euro verloren met een presale

In mijn beginfase ben ik ooit 3.000 euro verloren met een presale. Wees dus alert. Er gaan veel presale scams rond. Kangamoon en MemeMoguls zijn enkele voorbeelden van coins met weinig toegevoegde waarde, die hoogstwaarschijnlijk een flop zijn. Dit soort projecten besteden bakken met geld aan marketing en plaatsen overal advertorials. Je ziet er dan vaak bijstaan dat het een ingezonden bericht/stuk is. Dit is veel minder betrouwbaar dan waneeer CoinDesk of Crypto Insiders er zelf over schrijft.  

Wil jij crypto bij Bitvavo? Lees dan ook mijn blog met als titel: Welke crypto kopen bij Bitvavo? Hierin geef ik je nog meer handige tips.

Wat zijn de risico’s van investeren in presales?

Investeren in presales kan lucratief zijn, maar brengt ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Nieuwe projecten hebben vaak nog geen bewezen track record en kunnen te maken krijgen met technische of juridische problemen. Wees voorzichtig met investeringen in projecten die veel beloven maar weinig concrete resultaten tonen. Diversifieer je portfolio om risico’s te spreiden. Wil je toch investeren in een presale? Doe dit dan echt met heel weinig kapitaal. Zorg dat het geld is dat je goed kunt missen.

Hoe beïnvloedt regelgeving cryptocurrencies?

Regelgeving speelt een steeds grotere rol in de cryptowereld. Strengere regels kunnen de groei van een cryptocurrency belemmeren, terwijl gunstige regelgeving juist kan helpen bij de adoptie. Zie hiervoor ook het nieuws rondom XRP en de impact op de koers. Blijf ook op de hoogte van de wet- en regelgeving. Zoek naar projecten die compliant zijn met de bestaande regels en die zich proactief voorbereiden op toekomstige veranderingen.

Wat is het belang van technische analyse?

Technische analyse is een methode om de prijsbewegingen van cryptocurrencies te voorspellen, op basis van historische gegevens en statistieken. Door patronen en trends te herkennen, kunnen handelaren beter geïnformeerde beslissingen nemen. Gebruik grafieken en indicatoren om te begrijpen wanneer een goed instap- of uitstapmoment is. Meer over technische analyse zie je ook in mijn eerder gedeelde video. Ik vertel hierin meer over Support & Resistance, de moving average en over de RSI. 

Hoe kan ik mijn investeringen beveiligen?

Beveiliging is belangrijk bij het investeren in crypto. Gebruik hardware wallets om je munten offline op te slaan, waardoor ze beter beschermd zijn tegen hacks. Activeer tweefactorauthenticatie (2FA) voor al je (online) accounts en wees voorzichtig met phishing-pogingen. Houd je software up-to-date en deel nooit je private keys met iemand. Meer weten? Lees dan ook mijn blog met als titel: Wat voor soorten crypto wallets zijn er?

Wat is de rol van sentiment in de cryptomarkt?

Sentiment verwijst naar de algehele stemming of houding van beleggers ten opzichte van een cryptocurrency. Positief sentiment kan de prijs omhoog drijven, terwijl negatief sentiment het tegenovergestelde effect kan hebben. Volg het nieuws, sociale media en forums om het marktsentiment te peilen. Begrijp dat Bitcoin en Ethereum de marktleiders zijn. Komt er slecht nieuws naar buiten over een van deze twee crypto’s? Dan kan dit ook een negatief effect hebben op de kleinere coins. 

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven