Kun je crypto kopen voor 100 euro?

crypto kopen voor 100 euro

Cryptocurrency is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Veel mensen vragen zich af of ze kunnen beginnen met een relatief klein bedrag, zoals 100 euro. In dit artikel geven we antwoord op die vraag en bespreken we de mogelijkheden om crypto te kopen voor een bedrag van 100 euro. Ook leggen we uit hoe je het meeste uit je investering haalt. Ontdek snel meer en bekijk ook de video’s die ik deel. 

Wat is crypto?

Crypto is een digitale of virtuele valuta die gebruikmaakt van cryptografie voor beveiliging. Bitcoin was de eerste cryptocurrency die werd geïntroduceerd in 2009. Sindsdien zijn er duizenden andere cryptocurrencies bijgekomen, zoals Ethereum, Litecoin en XRP. Deze valuta’s werken op gedecentraliseerde netwerken, gebaseerd op de blockchaintechnologie. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de transacties beheert.

Kan ik crypto kopen voor 100 euro?

Ja, je kunt zeker crypto kopen voor 100 euro. Veel mensen denken – in het geval van Bitcoin – dat ze een hele Bitcoin moeten kopen, maar dat is niet het geval. Cryptocurrencies zoals Bitcoin zijn deelbaar in kleinere eenheden. Bitcoin kan bijvoorbeeld worden opgesplitst in 100 miljoen eenheden, genaamd satoshis. Dit maakt het mogelijk om zelfs met kleine bedragen een fractie van een Bitcoin te kopen. Hetzelfde geldt voor andere cryptocurrencies. Dit betekent dat je altijd tegen ieder gewenst bedrag crypto kunt kopen. 

Tip: Wil je laagdrempelig beginnen met het kopen van crypto? Ga dan ook naar onze Bitvavo account aanmaken pagina. Hier vind je een video waarin ik uitleg hoe jij een account aanmaakt bij het grootste crypto platform van Nederland. Je kunt bij Bitvavo al investeren vanaf 5 euro. Hiervoor heb je de keuze uit meer dan 200 cryptocurrencies. 

Waar kan ik crypto kopen voor 100 euro?

Er zijn verschillende platforms waar je crypto kunt kopen voor 100 euro. Enkele populaire opties zijn:

  • Coinbase: Coinbase is een gebruiksvriendelijke exchange die ideaal is voor beginners. Je kunt hier gemakkelijk euro’s omzetten in Bitcoin, Ethereum en andere cryptovaluta. 
  • Kraken: Kraken biedt veel soorten cryptocurrencies aan en heeft lage transactiekosten. Je kunt hier eenvoudig met euro’s handelen.
  • Bitvavo: Dit is een Nederlandse exchange die veel soorten cryptocurrencies aanbiedt. Je kunt hier eenvoudig euro’s storten en investeren in crypto. Heb je winst gemaakt? Dan heb je binnen een dag het geld op je rekening staan. Bitvavo is veruit onze favoriet (bekijk ook even mijn Bitvavo review). 

Hoeveel crypto krijg je voor 100 euro?

De hoeveelheid crypto die je krijgt voor 100 euro hangt af van de huidige marktprijs van de cryptocurrency waarin je wilt investeren. Omdat de prijzen van cryptocurrencies sterk kunnen schommelen, kan het bedrag aan crypto dat je ontvangt variëren. Als de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld 50.000 euro per Bitcoin is, krijg je voor 100 euro ongeveer 0,002 Bitcoin (200.000 satoshis).

Is het de moeite waard om 100 euro te investeren?

Het investeren van 100 euro in crypto kan de moeite waard zijn, afhankelijk van je financiële doelen en het risico dat je wilt lopen. Hier zijn enkele overwegingen:

Voordelen van investeren in crypto met 100 euro:

  • Lage instapdrempel: Met 100 euro kun je al beginnen met investeren in crypto, zonder dat je grote sommen geld hoeft in te leggen.
  • Leerervaring: Investeren in crypto met een klein bedrag kan je helpen om te leren hoe de markt werkt en om ervaring op te doen, zonder dat je veel risico loopt. 
  • Potentieel voor groei: Hoewel 100 euro misschien niet veel lijkt, kan het in waarde toenemen als de cryptomarkt blijft groeien. 

Nadelen/risico’s:

  • Volatiliteit: Cryptocurrencies staan bekend om hun volatiliteit. De waarde van je investering kan snel stijgen, maar ook net zo snel weer dalen.
  • Marktrisico: Net als bij elke investering is er een risico dat je geld verliest. Het is belangrijk om alleen te investeren wat je kunt missen.
  • Beveiligingsrisico’s: Zorg ervoor dat je je crypto veilig opslaat, bijvoorbeeld in een hardware wallet. Doe dit vooral als je meer dan 100.000 euro investeert via Bitvavo, want dan heb je niet meer de accountgarantie die geldt tot 100.000 euro. Lees ook mijn blog over tweefactorauthenticatie en over de beste crypto wallets. Zo minimaliseer jij het risico op hacks. 

Wil jij mijn favoriete cryptocurrencies van dit moment ontdekken? Bekijk dan ook mijn video hieronder. Houd er wel rekening mee dat ik deze video enkel maak ter inspiratie en dus geen financieel advies geef. Ook raad ik het aan om de video helemaal te bekijken. Zo weet je zeker dat je niks mist.

Hoe haal ik het meeste uit mijn investering?

Overweeg om je 100 euro te spreiden over verschillende cryptocurrencies. Dit om je risico te spreiden. Door te diversifiëren, verminder je de kans dat je hele investering verloren gaat als één bepaalde crypto slecht presteert.

Leer meer over crypto en doe je eigen onderzoek

Neem de tijd om te leren over de cryptocurrencies waarin je wilt investeren. Begrijp de technologie, het team achter de projecten en de marktfactoren die de prijs beïnvloeden. Hoe meer je weet, hoe beter je beslissingen kunt nemen.

Langetermijnvisie

Hoewel de verleiding groot kan zijn om snel winst te maken, is het vaak verstandig om een langetermijnvisie aan te houden. Cryptomarkten kunnen volatiel zijn op de korte termijn, maar veel beleggers boeken succes door hun investeringen jaren vast te houden. Wil je weten in welke crypto ik investeer? Bekijk dan ook mijn onderstaande video. Houd er wel rekening mee dat dit geen financieel advies is. 

Veelgestelde vragen

Ik licht graag nog een aantal veelgestelde vragen uit, zodat ik zeker weet dat ik je zo goed mogelijk van informatie voorzie. Zo kan jij straks veilig aan de slag. 

Kan ik crypto kopen met mijn creditcard?

Ja, veel exchanges zoals Bitvavo en Coinbase stellen je in staat om crypto te kopen met een creditcard. Het proces is meestal eenvoudig en snel, hoewel er vaak extra kosten aan verbonden zijn.

Is het veilig om in crypto te investeren?

Investeren in crypto brengt risico’s met zich mee, maar door voorzichtig en geïnformeerd te handelen, kun je deze risico’s minimaliseren. Gebruik betrouwbare exchanges, beveilig je investeringen met een hardware wallet en investeer alleen wat je kunt missen.

Wat is de beste crypto om te kopen voor 100 euro?

De beste crypto om te kopen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en het onderzoek wat je vooraf doet. Bitcoin en Ethereum zijn populaire keuzes vanwege hun gevestigde marktaandeel en brede acceptatie. Door de grote market cap fluctueren de prijzen hierbij het minst en loop je hierbij het minste risico. Er zijn echter ook veelbelovende altcoins die aanzienlijke groei kunnen bieden. Meer weten over welke crypto je kunt kopen op Bitvavo? Klik dan even op het linkje en lees ons uitgebreide blog. 

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over investeren in crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven