Crypto van Binance naar Bitvavo? Zo doe je dat!

Binance > Bitvavo

Ben je van plan om je cryptomunten te verplaatsen van Binance naar Bitvavo? Goede keuze! Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en lage kosten, wat het een uitstekende optie maakt voor zowel beginners als ervaren crypto-enthousiastelingen. Maar hoe pak je dat aan? Op deze pagina vertellen onze experts je er alles over. 

Stap 1: Bereid je voor op de overdracht

Voordat je begint, is het essentieel dat je een actief account hebt bij beide platforms. Heb je nog geen Bitvavo account? Maak deze dan eerst aan. Het is een snel en veilig proces waarbij je je identiteit bevestigt om aan de regelgeving te voldoen.

Hoe open ik een account bij Bitvavo?

Ga naar de website van Bitvavo en vul je gegevens in. Volg de stappen om je identiteit te verifiëren. Meestal moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en mogelijk wat aanvullende informatie verstrekken. Bekijk ook onze video waarin we eenvoudig uitleggen hoe jij een account aanmaakt bij Bitvavo. Je kunt ook op de afbeelding hieronder klikken (dan opent de video in een nieuw venster). 

Stap 2: Maak een ontvangstadres aan bij Bitvavo

Een ontvangstadres is nodig om je cryptomunten veilig van Binance naar Bitvavo te sturen. Log in op je Bitvavo account, ga naar de sectie ‘Wallets’ en selecteer de munt die je wilt overzetten. Kies vervolgens voor ‘Ontvangen’ om je unieke adres te genereren.

Waarom is dit adres zo belangrijk?

Dit adres functioneert als je bankrekeningnummer, maar dan voor cryptocurrencies. Zorg dat je dit adres correct overneemt; een foutje kan betekenen dat je munten verloren gaan.

Stap 3: Het verzenden van crypto vanaf Binance

Nu je je ontvangstadres hebt, is het tijd om daadwerkelijk de munten te versturen. Log in op je Binance account, navigeer naar je wallet en selecteer ‘Withdraw’ bij de munt die je wilt overzetten. De kans is groot dat je direct al het overzicht van alle assets, omdat Binance niet meer actief is in Nederland. Vanuit deze plek kun je de assets overmaken naar Bitvavo. 

Wat moet ik hier precies doen?

Voer het Bitvavo ontvangstadres in dat je eerder hebt gegenereerd. Controleer altijd dubbel of het adres correct is. Kies het netwerk dat ondersteund wordt door Bitvavo en voer het bedrag in dat je wilt overzetten.

Welk netwerk moet ik gebruiken?

Dit hangt af van de munt. Elke cryptocurrency werkt op een eigen netwerk. Het is cruciaal dat je het netwerk kiest dat ondersteund wordt door Bitvavo om problemen te voorkomen. Vaak zijn dit bekende netwerken zoals ERC-20 voor Ethereum-gebaseerde tokens. Een aantal jaar geleden maakte Jesse hier al een video over. Bekijk ook onderstaande video voor verdere toelichting. Het kan zijn dat sommige dingen iets anders zijn nu, maar in principe is het idee achter het overmaken nog hetzelfde.

Stap 4: Bevestig de transactie

Nadat je alle details hebt ingevoerd, is het tijd om de transactie te bevestigen. Binance zal je mogelijk vragen om de transactie te verifiëren via een beveiligingscode of e-mail. Volg deze stappen zorgvuldig om de overdracht te voltooien.

Hoe lang duurt het voordat mijn munten aankomen?

De verwerkingstijd kan variëren van enkele minuten tot enkele uren, afhankelijk van de drukte op het netwerk en de specifieke munt.

Stap 5: Controleer je Bitvavo account

Zodra je de bevestiging van Binance hebt dat de transactie is verstuurd, log je weer in op Bitvavo. Ga naar je wallet om te zien of de munten zijn aangekomen.

Wat als mijn munten niet aankomen?

Geen paniek! Controleer eerst of je het juiste adres en netwerk hebt gebruikt. Zo ja, neem dan contact op met de klantenservice van Bitvavo. Zij kunnen je verder helpen bij problemen. 

Is mijn crypto veilig tijdens het overzetten?

De veiligheid van je crypto is een terechte zorg. Zowel Binance als Bitvavo gebruiken geavanceerde beveiligingstechnieken om je assets te beschermen. Zorg er echter altijd voor dat je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld op beide platforms, en deel je inloggegevens of privésleutels nooit met iemand. Het correct invoeren van je ontvangstadres is cruciaal, want fouten hierin kunnen leiden tot onherstelbaar verlies van je fondsen.

Wat doen als munt niet wordt ondersteund door Bitvavo?

Als Binance een cryptomunt ondersteunt die nog niet beschikbaar is op Bitvavo, is het raadzaam om een tussenstap te overwegen. Je kunt de munt omzetten naar een gangbare valuta zoals Bitcoin of Ethereum, die breed ondersteund worden, en deze vervolgens overzetten naar Bitvavo. Eenmaal op Bitvavo kun je deze weer omwisselen naar de gewenste munt, mocht deze ondertussen beschikbaar zijn geworden.

Kan ik mijn crypto op Bitvavo laten en rente verdienen?

Bitvavo biedt een staking-functie aan waar je rente kunt verdienen door je crypto in je wallet te ‘staken’ of vast te zetten. Dit is een geweldige manier om een passief inkomen te genereren met je crypto-investeringen. De beschikbare staking-opties en de geschatte staking opbrengsten zijn zichtbaar in je Bitvavo-account, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke munten je wilt staken.


Disclaimer: Blijf er wel rekening mee houden dat wij geen financieel advies geven en onze artikelen puur maken ter inspiratie. Ook bevat dit artikel een affilate link. Dit voegen wij enkel toe zodat we dit platform verder kunnen uitbreiden en jullie van nog meer waardevolle content kunnen voorzien. Zo maken we samen van Bitvavotips.nl een community van enthousiaste Bitvavo gebruikers. Verder zijn wij niet aansprakelijk voor het eventueel verlies van crypto tegoeden. Zorg er altijd voor dat je ook de handleiding van Binance en Bitvavo zelf bekijkt.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven