Welke crypto gaat stijgen? Zo doe je een analyse

Welke crypto's gaan stijgen blog

“Welke crypto gaat stijgen?” is een vraag die we vaak krijgen, waarbij we eigenlijk altijd reageren dat we geen financieel adviseur zijn. Maar wat we wel kunnen doen, is vertellen hoe je zelf een analyse kunt doen om potentieel winstgevende munten te vinden. Lees snel verder en ontdek meer. 

Wat maakt een cryptomunt veelbelovend?

Het beoordelen van een cryptocurrency begint bij het begrijpen van de fundamentele waarden: de technologie achter de munt, het team, de gebruikstoepassingen en de marktadoptie. Een sterk project heeft een duidelijk doel, lost echte problemen op en wordt ondersteund door een deskundig en transparant team. Neem Ethereum als voorbeeld; deze munt groeide exponentieel dankzij zijn slimme contracten en de massale adoptie als platform voor diverse apps.

Tip: heb je nog geen crypto en lijkt het je leuk je eerste cryptocurrencies te kopen? Doe dat dan via een betrouwbaar platform als Bitvavo. Zie onze handige video over hoe je een Bitvavo account aanmaakt. Binnen 5 minuten koop je al jouw eigen crypto. Doe wel altijd goed je onderzoek voordat je investeert. Lees hiervoor dit artikel goed om tips te krijgen. 

Analyseer de marktdata grondig

Wanneer je de potentie van een munt wilt inschatten, is het cruciaal om markttrends en historische prijsgegevens te bestuderen. Websites als CoinMarketCap bieden uitgebreide grafieken en statistieken die helpen bij het volgen van prijsbewegingen en marktvolatiliteit. Let op patronen zoals plotselinge stijgingen of dalingen in prijs en volume, aangezien deze indicatief kunnen zijn voor toekomstige bewegingen.

Hoe voorspel ik de toekomstige prijs van crypto?

Door technische analyse toe te passen kun je patronen en trends identificeren die mogelijk wijzen op toekomstige prijsbewegingen. Technieken zoals Fibonacci retracement, RSI en moving averages geven inzichten die je kunnen helpen beslissen of een munt klaar is voor een stijging. Onderstaande video van TradingLab laat je alvast kennismaken met twee indicatoren die heel waardevol kunnen zijn als beginner (De RSI in combinatie met de Bollinger Bands). 

Impact van recente ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen binnen een crypto project kunnen de prijs significant beïnvloeden. Een grote update of een nieuwe samenwerking kan leiden tot positieve prijs impulsen. Neem Solana, dat recentelijk partnerships aanging met grote techbedrijven, wat resulteerde in een snelle prijsstijging.

Hoe selecteer je de beste crypto om te kopen?

Kies munten die niet alleen goede fundamentals hebben, maar ook een sterke community ondersteuning en continue ontwikkeling tonen. Munten zoals Cardano en Polkadot blijven innoveren met upgrades die schaalbaarheid en efficiëntie verbeteren, wat hun sterke kandidaten maakt voor toekomstige groei. Houd verder altijd het laatste nieuws rondom crypto in de gaten. Dit kan via een crypto nieuwswebsite als Crypto Insiders, maar ook door betrouwbare cryptoanalisten te volgen op Twitter (X). Meer weten over het kopen van de juiste cryptocurrencies? Lees dan ook ons blog met als titel: Welke crypto kopen op Bitvavo?

Investeren in kleine of onbekende crypto’s

Kleine of onbekende munten kunnen enorme rendementen opleveren, maar dragen ook een hoger risico. Voordat je investeert, doe je grondig onderzoek naar de levensvatbaarheid van het project. Let op de ontwikkeling van het project, community engagement en transparantie van het team. 

Wij kiezen ervoor om altijd maar een klein deel van ons portfolio te investeren in kleine projecten, omdat het risico heel veel groter is. Onze experts investeren daarom voornamelijk in Bitcoin en Ethereum. Door de Dollar Cost Averaging strategie te gebruiken, kun je hiermee mooie rendementen behalen. Zie ook mijn video hieronder (en lees de beschrijving voor de volledige uitleg van de strategie). 

Wat zeggen de experts?

Deskundigen en analisten volgen vaak trends en bieden voorspellingen die je kunnen helpen beslissingen te maken. Ethereum wordt door velen gezien als een munt met veel toekomstig potentieel vanwege zijn voortdurende ontwikkelingen en de centrale rol in de DeFi-sector. Blijf wel altijd zelf goed je onderzoek doen en investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. 

Technische indicatoren en hun rol

Technische indicatoren kunnen handige signalen geven over wanneer je een munt moet kopen of verkopen. Tools zoals MACD en Bollinger Bands helpen bij het identificeren van koop- of verkoopmomenten, door te wijzen op potentiële omkeringen of voortzettingen van trends. Wel goed om te weten is dat technische indicatoren vaak prijsactie vertalen en hierdoor achterlopen op de werkelijkheid. Het is nog beter als je zelf kan investeren/traden aan de hand van prijsactie. Dit doe je door middel van het herkennen van de Support & Resistance. 

Blijf kritisch en up-to-date

Het volgen van nieuws en updates in de crypto-industrie is cruciaal. Factoren zoals regelgeving, technologische doorbraken of macro-economische veranderingen kunnen de markt beïnvloeden. Houd je kennis actueel en pas je strategieën dienovereenkomstig aan. We hopen dat je veel gehad hebt aan dit artikel en zien je graag terug bij onze andere blogs op Bitvavotips.nl. Meer weten over het investeren in crypto? Klik dan ook op het linkje. In dit blogartikel bieden we je nog meer kennis en informatie.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven