Hoe koop je Bitcoin bij Bitvavo?

Bitcoin kopen is spannend en kan lucratief zijn. Bitvavo maakt het je makkelijk. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je eenvoudig Bitcoin koopt op Bitvavo. Geen ingewikkelde processen, gewoon simpel en snel. Lees snel verder. 

Aan de slag: Registreer je op Bitvavo

Eerste stap? Maak een account aan op Bitvavo. Dit is gratis en kost je slechts een paar minuten. Ga naar de link en bekijk onze handige video. Vul vervolgens je gegevens in bij Bitvavo en doorloop het verificatieproces. Bevestig je e-mailadres en voilà, je bent klaar om te starten. 

Tip: Klik direct even op het linkje om onze handige video te bekijken. Je ziet dan precies welke gegevens je moet invullen en hoe je de verificatie (KYC) doorloopt. Dit proces duurt maximaal 5 minuten. 

Geld storten: Zo gepiept

Nu je een account hebt, is het tijd om geld te storten. Dit doe je eenvoudig via iDeal. Binnen een minuut staat het geld op je Bitvavo-rekening. Ga naar ‘Geld storten’, kies iDeal en volg de instructies. Zo simpel is het. Zie ook de screenshots hieronder. 

  1. Klik op “storten”
Afbeelding waarin ik de stortknop laat zien

2. Kies je gewenste betaalmethode

Verschillende betaalmethodes waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld iDEAL, PayPal en Credit Card.

3. Kies je bank

Verschillende banken waar uit gekozen kan worden

4. Bepaal hoeveel geld je wilt storten op je account; je kunt vanaf 5 euro investeren in Bitcoin. 

Bepalen hoeveel geld je wilt storrten

5. Je controleert de order en voert de betaling uit via je bank 

Geld storten controleren

Bitcoin kopen: Een fluitje van een cent

Heb je het geld gestort? Mooi! Dan kun je nu Bitcoin kopen. Zoek in het overzicht van beschikbare cryptocurrencies naar Bitcoin en klik op ‘Kopen’. Voer het bedrag in dat je wilt investeren of geef aan hoeveel Bitcoin je wilt kopen. Bevestig je aankoop en binnen enkele seconden ben je de trotse eigenaar van Bitcoin. In de video hieronder laat ik precies zien hoe de Bitvavo exchange werkt (zowel het standaard gedeelte als het geavanceerde gedeelte). 

Is mijn geld veilig op Bitvavo?

Ja, je geld is veilig bij Bitvavo. Ze bieden een zogenaamde ‘hosted wallet’ waarin je Bitcoin veilig wordt bewaard. Deze wallets zijn optimaal beveiligd tegen diefstal en hacks. Bovendien staat Bitvavo geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet het aan alle wettelijke eisen voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Hoe werkt de Bitvavo wallet?

De Bitvavo wallet is je digitale portemonnee op het platform. Elk type cryptocurrency heeft zijn eigen specifieke wallet binnen je account. Je kunt hier je Bitcoin en andere cryptocurrencies beheren, verkopen of aankopen doen. Alles in één overzichtelijk dashboard.

Wat als ik regelmatig Bitcoin wil kopen?

Bitvavo biedt een functie voor periodieke aankopen via de Bitvavo app. Hiermee kun je instellen dat je automatisch Bitcoin koopt met het geld op je rekening, bijvoorbeeld elke maand. Zo bouw je geleidelijk je investering op zonder dat je er steeds aan hoeft te denken. Ook van de app hebben we een handige korte video gemaakt.

Kan ik ook investeren met een klein bedrag?

Absoluut! Je kunt al vanaf 5 euro Bitcoin kopen op Bitvavo. Dit maakt het platform ideaal voor zowel beginnende als ervaren investeerders. Je hoeft niet direct grote bedragen te investeren; begin klein en bouw langzaam op.

Hoe verkoop ik mijn Bitcoin weer?

Wil je je Bitcoin verkopen? Ga naar je wallet, selecteer Bitcoin en klik op ‘Verkopen’. Voer het aantal Bitcoin in dat je wilt verkopen of kies het bedrag in euro’s dat je wilt ontvangen. Bevestig de verkoop en het bedrag in euro’s wordt aan je saldo toegevoegd. Je kunt dit vervolgens eenvoudig naar je bankrekening overmaken. 

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, lage transactiekosten en snelle service. Het is een van de grootste en meest betrouwbare crypto exchanges in Nederland. Bovendien biedt Bitvavo ondersteuning voor veel soorten cryptocurrencies. Wil je meer lezen over Bitvavo? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven