Wat is er met LiteBit gebeurd?

wat is er met litebit gebeurd?

LiteBit, ooit een toonaangevende cryptobroker in Nederland, heeft besloten zijn activiteiten te beëindigen in 2023. Dit nieuws kwam voor velen als een verrassing, vooral gezien het succes en de populariteit van het platform. In dit artikel duiken we dieper in op de redenen achter deze beslissing en wat dit betekent voor de gebruikers van LiteBit.

Waarom stopte LiteBit?

Een van de belangrijkste redenen voor de sluiting van LiteBit is de ‘uitdagende en veeleisende’ omstandigheden, zoals het bedrijf zelf aangeeft. De regelgeving onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) is steeds strenger geworden. LiteBit probeerde de afgelopen jaren aan deze complexe regels te voldoen, maar de toenemende concurrentie binnen de cryptomarkt maakte dit steeds moeilijker. Ondanks hun inspanningen bleek het een onmogelijke opgave om zich staande te houden in de snel veranderende sector.

Tip: Heb je nog geen account bij Bitvavo? Klik dan op het linkje en bekijk onze handige video. Je maakt dan direct een Bitvavo account aan. In dit artikel lees je verder over de overname van LiteBit door Bitvavo en lees je hoe je jouw tegoeden kunt overzetten. Handig om dan alvast een account te hebben.

Overname door Bitvavo

Naast de ingewikkelde regelgeving speelt ook de overname door Bitvavo een grote rol. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 6 juni 2023 goedkeuring gegeven aan Bitvavo B.V. om de onderneming van 2525 Ventures B.V. (LiteBit) over te nemen. Deze overname betekent dat Bitvavo het klantenbestand van LiteBit overneemt en verder zal bedienen. Voor veel LiteBit-gebruikers is dit een kans om over te stappen naar een andere betrouwbare cryptobroker, zonder dat ze zelf op zoek moeten naar alternatieven.

Wat betekent dit voor LiteBit gebruikers?

Gebruikers van LiteBit hebben de mogelijkheid om hun tegoeden op te nemen of te verplaatsen naar Bitvavo. Het overstapproces is relatief eenvoudig. Log in op je LiteBit-account, selecteer de crypto die je wilt overzetten en kopieer het stortingsadres van je Bitvavo-account. Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en lage transactiekosten.

Hoe snel zijn de uitbetalingen?

Uitbetalingen bij LiteBit duren meestal 1 tot 2 werkdagen, maar kunnen soms dezelfde dag nog op je rekening staan. Deze transacties zijn beveiligd met SSL-technologie, wat zorgt voor een veilige overdracht van je tegoeden. Mocht je vragen hebben over de snelheid van je uitbetaling, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van LiteBit voor meer informatie.

Was LiteBit te vertrouwen?

LiteBit heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd dankzij zijn lage transactiekosten en een ruim aanbod van meer dan 50 verschillende cryptovaluta’s. Het platform heeft meer dan 600.000 klanten weten te binden en ontving maandelijks anderhalf miljoen bezoekers. LiteBit was volledig geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat betekent dat het voldeed aan de strenge eisen voor cryptobrokers in Nederland. Gebruikers konden hierdoor altijd rekenen op een veilige en legale handelsomgeving.

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vragen. Hieronder lichten we graag een aantal veelgestelde vragen toe. We proberen hier zo goed mogelijk antwoord op te geven, met de informatie die wij hebben.

Hoe kan ik mijn LiteBit-transactiegeschiedenis inzien?

Hoewel LiteBit stopt met zijn diensten, kun je nog steeds je transactiegeschiedenis opvragen. Log in op je LiteBit-account en ga naar het gedeelte waar je je transacties kunt bekijken. Heb je hulp nodig, dan staat de klantenservice van LiteBit klaar om je te assisteren.

Hoeveel klanten had LiteBit?

LiteBit had een indrukwekkend klantenbestand van meer dan 600.000 gebruikers. Dit toont aan hoe populair het platform was onder cryptobeleggers in Nederland. De website trok maar liefst anderhalf miljoen bezoekers per maand, wat bijdroeg aan de sterke positie van LiteBit in de markt.

Wat gebeurt er met mijn geld?

Het is begrijpelijk dat gebruikers zich zorgen maken over hun tegoeden bij LiteBit. Het platform biedt echter de mogelijkheid om je tegoeden op te nemen of over te zetten naar een ander platform, zoals Bitvavo. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen en je tegoeden veilig te stellen. 

Hoe overstappen van LiteBit naar Bitvavo?

Het overzetten van LiteBit naar Bitvavo is eenvoudig en snel. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

  1. Log in op je LiteBit-account: Navigeer naar het gedeelte waar je jouw cryptocurrency kunt beheren.
  2. Selecteer de crypto die je wilt overzetten: Kies de munt die je wilt overzetten naar Bitvavo.
  3. Log in op je Bitvavo-account: Ga naar de specifieke munt die je wilt storten.
  4. Klik op ‘Storten’ en kopieer het stortingsadres: Gebruik dit adres om je crypto over te zetten van LiteBit naar Bitvavo.
  5. Bevestig de transactie: Voltooi de overdracht en controleer of de munten zijn aangekomen in je Bitvavo wallet. Gebruik altijd het juiste netwerk als je crypto gaat storten. 

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je crypto veilig en snel wordt overgezet naar Bitvavo. Wil je meer leren over Bitvavo en hoe je dit platform gebruikt? Dan zien we je graag terug bij de blogs van Bitvavotips.nl.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven