Crypto van ledger naar Bitvavo? Zo werkt het!

Ledger naar Bitvavo

Je hebt besloten je crypto van je Ledger wallet naar Bitvavo te verplaatsen. Goede keuze! In deze gids leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet. Zo maak je optimaal gebruik van beide platformen.

Wat heb je nodig om te beginnen?

Zorg eerst dat je alles bij de hand hebt:

Hoe verbind ik mijn Ledger met Bitvavo?

In de volgende stappen leggen we uit hoe jij crypto overmaakt van jouw ledger naar Bitvavo. 

Stap 1: Zorg dat je Ledger klaar is voor gebruik

Open Ledger Live en update indien nodig. Ga naar de Manager en installeer de apps voor de crypto die je wilt overzetten.

Stap 2: Vind je ontvangstadres op Bitvavo

Log in op Bitvavo. Kies de cryptomunt die je wilt storten en selecteer ‘Storten’. Kopieer het walletadres dat Bitvavo toont.

Waar vind ik mijn ontvangstadres op Bitvavo?

Je vindt je ontvangstadres onder de optie ‘Storten’ bij de specifieke crypto die je wilt storten. Elk type munt heeft een eigen adres en moet vaak via een ander netwerk verstuurd worden. 

Stap 3: Verstuur je crypto

Ga terug naar Ledger Live. Kies de crypto die je wilt versturen en selecteer ‘Verzenden’. Plak het Bitvavo-adres in het daarvoor bestemde veld. Bevestig de transactie op je Ledger. 

Tip: Controleer altijd het adres waar je je crypto naartoe stuurt. Een foutje is snel gemaakt en kan je duur komen te staan. Lukt het nog niet en heb je een Ledger Nano X? Dan kun je ook onderstaande video bekijken van WebCoins. Dit is een erg duidelijke video waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. 

Wat gebeurt er na het versturen?

Crypto-transacties moeten worden bevestigd door het netwerk. Dit kan variëren van enkele minuten tot enkele uren. Bitvavo laat je weten wanneer de transactie is voltooid.

Mijn crypto komt niet aan, wat nu?

Controleer of de blockchain van de munt onderhoud ondergaat. Dit kan vertraging veroorzaken. Is alles normaal? Neem dan contact op met Bitvavo support.

Hoe beveilig ik mijn crypto bij Bitvavo?

Schakel tweestapsverificatie in en kies een sterk wachtwoord. Overweeg een aparte e-mail te gebruiken alleen voor crypto doeleinden. 

Kan de Belastingdienst mijn Bitvavo-tegoeden zien?

Ja, Nederlandse exchanges, waaronder Bitvavo, moeten informatie delen met de Belastingdienst. Zorg dat je weet welke informatie je moet opgeven bij je belastingaangifte. Ook is Bitvavo onder toezicht van De Nederlansche Bank. Dit maakt Bitvavo een extra betrouwbare exchange voor  Nederlandse gebruikers. Meer weten over de veiligheid van Bitvavo? Lees dan ook ons blog: Hoe veilig is Bitvavo?

Waarom zou ik mijn crypto verplaatsen naar Bitvavo?

Veel gebruikers vragen zich af waarom ze hun crypto zouden verplaatsen van een hardware wallet naar een exchange zoals Bitvavo. Het antwoord ligt vaak in het handelsgemak. Op Bitvavo kun je snel handelen tegen lage kosten en heb je toegang tot diverse tools en opties die handel efficiënter maken. Bovendien biedt Bitvavo de mogelijkheid om je crypto om te zetten in euro’s en direct op je bankrekening te storten.

Maximale veiligheid tijdens overzetten naar Bitvavo

Het overzetten van crypto kan risico’s met zich meebrengen als je niet zorgvuldig te werk gaat. Gebruik altijd een beveiligde internetverbinding en vermijd openbare Wi-Fi netwerken. Dubbelcheck altijd de adressen waar je je crypto naartoe stuurt. Voor extra veiligheid kun je een klein testbedrag versturen voordat je al jouw crypto overmaakt.

Wat moet ik doen als de transactie vastloopt?

Soms kan een transactie vastlopen vanwege netwerkvertragingen, vooral als het netwerk erg druk is. Als je transactie na 24 uur nog steeds niet bevestigd is, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Ledger en Bitvavo. Zij kunnen je helpen te achterhalen waar het probleem ligt en hoe dit opgelost kan worden.

Kan ik meerdere soorten crypto overzetten naar Bitvavo?

Ja, je kunt verschillende soorten crypto tegelijkertijd overzetten naar Bitvavo. Zorg ervoor dat je voor elke soort crypto het juiste ontvangstadres gebruikt vanuit je Bitvavo-account. Het is essentieel dat je de juiste adressen en de specifieke blockchain van elke munt controleert om fouten te voorkomen.

Hoe kan ik mijn transactiekosten minimaliseren?

Transactiekosten kunnen variëren afhankelijk van de blockchain die je gebruikt en de netwerkbelasting op dat moment. Om kosten te besparen, plan je transacties tijdens perioden van lagere netwerkbelasting, meestal tijdens het weekend of ’s nachts. Daarnaast biedt Bitvavo lagere kosten voor handelaren die grotere volumes verhandelen, dus het kan lonend zijn om al je transacties via één platform te laten lopen.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven