Hoe werkt de technologie achter VeChain?

VeChain technologie

VeChain is een baanbrekend blockchain-platform dat specifiek ontworpen is om de efficiëntie van supply chain management processen te verbeteren. Maar wat maakt VeChain zo speciaal en hoe werkt het precies? In dit artikel vertellen we alles over de technologie. 

Wat is VeChain en waarom is het belangrijk?

VeChainThor, het blockchain-platform achter VeChain, is een publieke blockchain die gericht is op de “massale adoptie door bedrijven”. Met twee tokens, VET en VTHO, speelt VeChain in op de behoeften van grote en kleine ondernemingen. VET, de primaire token, draagt waarde over via zogenaamde ‘slimme contracten’, terwijl VTHO gebruikt wordt voor het afhandelen van transactiekosten binnen het netwerk. Meer weten over Wat VeChain is? Klik dan ook even op het linkje en lees ons blog. 

Hieronder zie je de VeChain koers bij Bitvavo. Wil je hier meer over weten? Klik dan even op het linkje. Geloof jij ook in de toekomst van VeChain en wil je de tokens direct aanschaffen? Dan kan dat hieronder direct bij Bitvavo. Al binnen 5 minuten kun je over de tokens beschikken.

Hoe verzekert VeChain transparantie in supply chains?

Een van de grootste uitdagingen in supply chain management is het gebrek aan transparantie. VeChain tackelt dit probleem door bedrijven de mogelijkheid te geven om transacties rechtstreeks uit te voeren, zonder tussenpersonen. Dit vermindert niet alleen de kosten, maar verhoogt ook de snelheid en betrouwbaarheid van gegevensoverdracht langs de gehele keten.

Hoe functioneert de Proof of Authority (PoA) consensus?

VeChain onderscheidt zich door gebruik te maken van de Proof of Authority (PoA) consensusmechanisme. In tegenstelling tot de meer bekende Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS) mechanismen, vereist PoA geen complexe berekeningen of grote hoeveelheden energie. Validators worden gekozen op basis van hun reputatie en betrouwbaarheid, wat snellere en energiezuinigere transacties mogelijk maakt.

Hoe worden validators bij VeChain gekozen?

Validators op het VeChain-platform verdienen hun positie door zowel een financiële inzet als hun identiteit bekend te maken. Dit zorgt voor een betrouwbaar netwerk waarbij de validators een directe stimulans hebben om eerlijk en efficiënt te handelen.

Wat betekent de dual token structuur van VeChain voor gebruikers?

VeChain’s unieke dual token systeem, bestaande uit VET en VTHO, biedt verschillende voordelen. VET wordt gebruikt als investering, opslag van waarde en als stimulans voor het netwerk, terwijl VTHO wordt gebruikt om transactiekosten te betalen. Deze scheiding zorgt ervoor dat de operationele kosten niet direct worden beïnvloed door de marktwaarde van VET, wat resulteert in een stabieler en voorspelbaarder kostenmodel voor bedrijven.

Waarom is VeChain een goede investering?

VeChain heeft niet alleen een sterke technologische basis, maar biedt ook aanzienlijke voordelen voor bedrijven. Grote corporaties kunnen miljoenen besparen op verzend- en logistieke kosten door het VeChain-platform te gebruiken. Dit kan de waarde van de VET-token verder verhogen.

Kan VeChain de manier waarop we naar transacties kijken veranderen?

Ja, door de directe en transparante aard van transacties die VeChain mogelijk maakt, kan het traditionele processen aanzienlijk veranderen. Bedrijven krijgen beter inzicht in hun supply chains, wat leidt tot meer controle en minder fraude. Meer weten over de toekomst van VeChain? Klik dan ook even op het linkje. 

Hoe ondersteunt VeChain applicaties en Dapps?

VeChain ondersteunt niet alleen de basisfunctionaliteiten van een blockchain, maar stelt ontwikkelaars ook in staat om gedecentraliseerde applicaties (Dapps) te bouwen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de programmeertaal “Solidity”, die gebruikt wordt voor het schrijven van smart contracts op het platform.

Wat maakt VeChain uniek?

Wat VeChain onderscheidt, is de specifieke focus op supply chain management en de gebruiksvriendelijke integratie met bestaande bedrijfssystemen. Dit maakt het niet alleen een technologische innovatie, maar ook een praktische oplossing voor veelvoorkomende bedrijfsproblemen.

Hoe zorgt VeChain voor veiligheid binnen zijn netwerk?

Veiligheid is een topprioriteit voor elk blockchain-netwerk, en VeChain is daarop geen uitzondering. Het platform gebruikt geavanceerde cryptografische algoritmes om ervoor te zorgen dat alle transacties op het netwerk veilig zijn. Door de Proof of Authority (PoA) aanpak, waarbij validators bekend zijn, wordt de kans op frauduleuze activiteiten geminimaliseerd.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven