Kun je nog steeds veel geld verdienen met crypto?

Veel geld verdienen met crypto nog mogelijk

Crypto is uitgegroeid tot een volwaardige financiële sector waar dagelijks miljarden in omgaan. Maar kan je er vandaag de dag nog steeds rijk van worden? Onze experts vertellen over de huidige staat van crypto en onderzoeken of er nog steeds gouden bergen te verdienen zijn.

Wat zeggen de kenners?

Cryptomarkten hebben de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt. Bitcoin en Ethereum zijn bekende namen geworden en de introductie van talloze andere munten heeft de markt verder uitgebreid. Volgens blockchain-analyseplatform Glassnode bezitten ongeveer 115.000 walletadressen meer dan 1 miljoen dollar aan Bitcoin. 

Hoe begin ik met investeren in crypto?

Investeren in crypto draait allemaal om timing en het kiezen van het juiste project. Nieuwe crypto projecten kunnen exponentieel in waarde stijgen. Door je te verdiepen in opkomende projecten die echte problemen oplossen, kun je potentieel een hoog rendement behalen. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van VeChain (VET)

Start met handelen

Investeren in crypto en het traden van crypto kan lucratief zijn, vooral als je het spel slim speelt. Met platforms zoals Kraken en Bitvavo kun je beginnen met handelen. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s. De crypto markt is volatiel en vereist kennis om succesvol te zijn.

Tip: Bekijk onze handige video, waarin we uitleggen hoe je eenvoudig investeert in crypto. Jesse legt uit hoe je een account aanmaakt bij Bitvavo en hoe jij 10.000 euro kunt verhandelen, zonder dat je transactiekosten betaalt. Klik hiervoor ook even op het linkje. 

Kan ik elke dag 100 euro verdienen met crypto?

Ja, het is mogelijk om dagelijks 100 euro te verdienen door slim te handelen. Spotmarkten bieden de minste risico’s, waar je alleen verliest wat de markt verliest. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en dat je markttrends begrijpt. Ga niet zonder kennis met leverage (hefboom) traden. Je kunt dan zeer snel je volledige inleg verliezen. 

Wat zijn de langetermijn vooruitzichten voor crypto?

Ondanks fluctuaties blijft Bitcoin de meest gewaardeerde cryptocurrency en wordt het steeds vaker geaccepteerd in de traditionele financiële sector. Met de komst van crypto ETF’s en het groeiende gebruik van Ethereum voor smart contracts, lijkt de toekomst rooskleurig. Meer weten? Lees dan ook ons blog over Ethereum ETF’s

Gaat crypto ooit echt geld vervangen?

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat crypto traditioneel geld volledig zal vervangen, biedt het wel nieuwe mogelijkheden voor financiële transacties en vermogensopbouw, met name in landen met minder stabiele valuta. Wanneer er in een land hyperinflatie is, zie je vaak dat mensen investeren in assets die hun waarde behouden, zoals crypto. 

Hoe veilig is investeren in crypto?

Cryptovaluta blijven een risicovolle investering. Experts adviseren alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen. Door de hoge volatiliteit kun je grote winsten behalen, maar ook geld verliezen. Experimenteer daarom altijd eerst met een klein bedrag. Leer de markt aanvoelen. 

Investeren in crypto & de risico’s

Investeren in crypto gaat gepaard met unieke risico’s die niet altijd voorkomen in meer traditionele markten. De prijsvolatiliteit kan extreem zijn, wat betekent dat de waarden binnen enkele uren drastisch kunnen stijgen of dalen. Ook zijn er zorgen over regelgeving die plotseling kan veranderen en de markt kan beïnvloeden. Wees ook alert op het risico van hacking en fraude, aangezien cyberbeveiliging in de cryptowereld een voortdurende uitdaging blijft. Wil je investeren? Dan raden we het altijd aan om dit te doen bij een groot, betrouwbaar platform zoals Bitvavo. Meer over de veiligheid van dit platform lees je in ons blog: Hoe veilig is Bitvavo?

Hoe diversifieer ik mijn crypto portfolio?

Een goed gediversifieerd portfolio is cruciaal om risico’s te beheersen en potentieel rendement te verbeteren. Overweeg verschillende soorten crypto-investeringen, zoals het houden van een mix van grote, stabiele munten zoals Bitcoin en Ethereum, samen met kleinere, opkomende altcoins. Overweeg ook crypto staking, waar je munten kunt ‘inzetten’ om netwerkbeveiliging te ondersteunen en in ruil daarvoor beloningen ontvangt.

Crypto en de Belastingdienst

Je crypto moet je bij de Belastingdienst opgeven als eigen vermogen (en mogelijk betaal je in de toekomst kapitaalwinst). Het is belangrijk om goede administratie bij te houden van al je transacties en een belastingadviseur te raadplegen die gespecialiseerd is in cryptovaluta, om te zorgen dat je voldoet aan alle belastingverplichtingen. In Bitvavo kun je ook makkelijk een export maken van alle transacties die gedaan zijn binnen jouw account. Zie ook onderstaande screenshot. Je vindt dit bij Instellingen > Transactiegeschiedenis.

transactiegeschiedenis Bitvavo

Hoe kan ik technische analyse gebruiken?

Technische analyse is een waardevolle vaardigheid voor iedereen die actief handelt in crypto. Deze methode gebruikt historische prijsgegevens en statistische indicatorenm om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Leer over veelgebruikte tools zoals voortschrijdende gemiddelden, RSI (Relative Strength Index), en Fibonacci retracement levels om betere handelsbeslissingen te nemen.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven