Welke crypto heeft veel potentie in 2024?

Crypto met potentie - analyse

De cryptomarkt blijft zich snel ontwikkelen en biedt beleggers tal van mogelijkheden. Maar welke munten hebben in 2024 de meeste potentie? Hieronder bespreek ik mijn top 5 cryptocurrencies van 2024, mede gebaseerd op voorspellingen van experts. Let er op dat dit geen financieel advies is, maar dat we dit enkel ter inspiratie aanbieden. Wil je direct zelf crypto aanschaffen? Klik dan ook even op het linkje en ontdek hoe jij binnen 5 minuten crypto koopt. Hier hebben we een handige video voor gemaakt.

Dit artikel is er ook in video-vorm 

Vind jij het fijner om te kijken en te luisteren naar de top 5? Ook dat is mogelijk. Speciaal voor dit artikel heb ik een aanvullende YouTube video gemaakt. Deze heb ik op mijn persoonlijke YouTube account geplaatst. De video zie je hieronder. Zorg ervoor dat je de hele video bekijkt. Zo weet je zeker dat je niks mist. 

5. Bitcoin 

Op nummer vijf staat Bitcoin (BTC). Ondanks de introductie van duizenden altcoins blijft Bitcoin de onbetwiste koning van de cryptowereld. Maar waarom heeft Bitcoin nog steeds veel potentie? 

Bitcoin is de oudste en meest gevestigde cryptocurrency. Het wordt door velen gezien als digitaal goud. In tijden van economische onzekerheid fungeert Bitcoin als een veilige haven. Dit is te danken aan het beperkte aanbod van 21 miljoen munten, waardoor schaarste ontstaat en de waarde in de loop van de tijd toeneemt. Daarnaast blijft de acceptatie van Bitcoin wereldwijd groeien. Grote bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy hebben aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin op hun balans staan. Dit versterkt het vertrouwen in de munt en verhoogt de vraag.

Ook speelt de toegenomen regulering in de cryptomarkt een rol. Hoewel sommigen dit als een bedreiging zien, biedt het ook stabiliteit en vertrouwen, wat belangrijk is voor de verdere groei van Bitcoin. In 2024 verwachten analisten dat Bitcoin niet alleen zijn positie als marktleider zal behouden, maar mogelijk nieuwe hoogten zal bereiken, gedreven door institutionele adoptie en macro-economische factoren. Wanneer de inflatie in grote landen verder afneemt, heeft dit mogelijk een positieve invloed op de Bitcoin. Houd hiervoor ook het cryptonieuws in de gaten. 

4. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) neemt de vierde plaats in op deze lijst. Deze munt onderscheidt zich door zijn wetenschappelijke benadering van blockchaintechnologie. Maar wat maakt Cardano zo veelbelovend voor 2024?

Cardano is gebouwd op een sterke fundering van wetenschappelijk onderzoek en peer-reviewed academische papers. Het project wordt geleid door Charles Hoskinson, een van de medeoprichters van Ethereum. Cardano’s unieke Proof-of-Stake consensusmechanisme, Ouroboros genaamd, is ontworpen om energiezuiniger en veiliger te zijn dan het Proof-of-Work model dat door Bitcoin wordt gebruikt.

In 2024 staan er verschillende belangrijke upgrades gepland voor het Cardano netwerk, waaronder verbeteringen in schaalbaarheid en interoperabiliteit. Deze ontwikkelingen zullen de efficiëntie van het netwerk verder verhogen. Dit maakt het aantrekkelijk voor ontwikkelaars en bedrijven. Ook is Cardano actief in opkomende markten, zoals Afrika, waar het de blockchaintechnologie introduceert. Dit om economische groei en inclusie te bevorderen. Dit alles maakt Cardano een munt met mooi groeipotentieel in 2024, en de jaren daarna. 

3. Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) neemt de derde plaats in. Deze munt is veel meer dan alleen een cryptocurrency; het is het fundament van een volledig ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Maar wat zijn de belangrijkste factoren die Ethereum zo veelbelovend maken in 2024?

Ethereum is de pionier van slimme contracten, een technologie die de basis vormt voor dApps, Decentralized Finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFTs). De overgang van Ethereum naar Ethereum 2.0 is een van de meest besproken upgrades in de cryptowereld. Deze overgang begon in 2023. Deze update introduceert een Proof-of-Stake model dat de schaalbaarheid en duurzaamheid van het netwerk verbetert. Hierdoor kan Ethereum duizenden transacties per seconde verwerken. Dit is belangrijk is voor de groei van dApps en DeFi.

Daarnaast is de vraag naar Ethereum nog steeds hoog, vooral vanwege de vele toepassingen in verschillende sectoren. Van financiële diensten tot gaming en kunst, Ethereum blijft een centrale rol spelen in het uitbreiden van de blockchaintechnologie. Analisten voorspellen dat de waarde van Ethereum in 2024 verder zal stijgen, vooral door de toename van het aantal gebruikers en de voortdurende technologische innovaties.

2. XRP 

Op nummer twee staat XRP, een munt die vooral bekend is vanwege zijn gebruik in internationale betalingen. Maar waarom wordt XRP gezien als een van de meest veelbelovende munten voor 2024?

XRP is de native cryptocurrency van het Ripple-netwerk, dat zich richt op snelle en goedkope internationale betalingen. In tegenstelling tot traditionele banken, die dagen nodig hebben om grensoverschrijdende transacties af te ronden, kan Ripple dit in enkele seconden doen, tegen een fractie van de kosten. Deze efficiëntie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer financiële instellingen Ripple integreren in hun betalingssystemen.

Een andere belangrijke factor is de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In 2023 behaalde Ripple een belangrijke overwinning in deze zaak, wat resulteerde in een sterke stijging van de XRP-koers. Met de weg vrij voor verdere adoptie en gebruik, verwachten analisten dat XRP in 2024 een sterke groei doormaakt, vooral als meer banken en financiële instellingen het Ripple-netwerk gaan gebruiken.

1. Solana (SOL)

Solana (SOL) staat bovenaan onze lijst, en niet zonder reden. Deze blockchain staat bekend om zijn hoge transactiesnelheid en lage kosten. Maar waarom heb ik Solana op #1 gezet?

Solana’s blockchain is ontworpen om een van de snelste netwerken ter wereld te zijn, met de capaciteit om duizenden transacties per seconde te verwerken. Dit maakt Solana bijzonder geschikt voor toepassingen die een hoge verwerkingscapaciteit vereisen, zoals gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) en gamingplatforms. Bovendien blijft het netwerk relatief goedkoop, zelfs bij hoge belasting, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Meer weten hierover? Lees dan ook ons blog met als titel: Wat is Solana? 

Adoptie is enorm gegroeid

De adoptie van Solana is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Grote projecten zoals Serum en Audius zijn gebouwd op Solana, wat het ecosysteem verder versterkt. Ook heeft Solana sterke investeerders achter zich, zoals Alameda Research en Andreessen Horowitz, die helpen om het netwerk te laten groeien.

In 2024 wordt verwacht dat Solana zijn positie als een van de beste blockchains zal versterken, mede door zijn technologische superioriteit en toenemende adoptie. Met zijn focus op snelheid, lage kosten en een groeiend ecosysteem, is Solana klaar om verder door te groeien. En goed nieuws: Wanneer jij een Bitvavo account aanmaakt via onze link, betaal je over de eerste 10.000 euro geen handelskosten. Ook krijg je bij Solana 5.5% staking rewards op jaarbasis. Dit is dus extra rente over jouw Solana. Zie ook mijns uitlegvideo over Solana hieronder.

Tot slot: Blijf er altijd rekening mee houden dat we deze pagina’s puur maken ter inspiratie en geen financieel advies geven. Doe altijd goed je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. Zie onze pagina’s daarom vooral als inspiratie en probeer beleggingen goed te spreiden, op een manier die voor jou fijn werkt. Meer leren over crypto? Dan zien we je graag terug bij Bitvavotips.nl. Meer weten over hoe jij goede crypto’s vindt om in te investeren? Klik dan ook op het linkje en lees ons blog. Dit is een mooie aanvulling op dit artikel.

Nog geen Bitvavo account?

Bekijk de video en maak een account aan bij de grootste broker van Nederland. Over de eerste 10.000 euro betaal je geen handelskosten. Jesse legt uit hoe.

foto van jesse commandeur
Scroll naar boven